Pratite nas

Događaji

Tribina :”Prosvjedi branitelja u Zagrebu”: Za četnike imaju novca, a za HVO nema!

Objavljeno

na

’Hrvatskoj ne smije biti prioritet agresorska vojska, dok s druge strane žele pripadnike HVO-a izbaciti iz prava. Kako za četnike imaju novca, a za HVO nema, kritizirao je danas u Mostaru Josip Klemm predsjednik Specijalne policije RH iz Domovinskog rata postupke sadašnje hrvatske vlasti. Ovo je ujedno jedan od razloga zašto već 55 dana branitelji prosvjeduju u Zagrebu.

O razlozima prosvjeda branitelja u Savskoj 66 danas su na tribini u Mostaru govorili Mladen Begić, ministar branitelja u Vladi ŽZH, Josip Klemm predsjednik Specijalne policije RH iz Domovinskog rata, Ante Deur predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Đuro Glogoški predsjednik Udruge hrvatskih ratnih i vojnih invalida prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima.

Tribina pod nazivom “Prosvjedi branitelja u Zagrebu” održana je u organizaciji Udruge specijalne policije HR HB i udruga proisteklih iz Domovinskog rata u amfiteatru Sveučilišta u Mostaru.

Ne smijemo dopustiti zakonima da zavade hrvatske branitelje. Netko kroz materijalna sredstva želi posvađati branitelje. Jednima će dati, drugima će uzeti. Ne dopustimo to’’, rekao je Klemm.

Đuro Glogoški ističe kako su naredbom Vrhovnog zapovjednika pripadnici HVO-a sastavni dio HV-a i da ne mogu biti izbačeni iz prava što hrvatsko ministarstvo branitelja novim izmjenama zakona pokušava učiniti.

Branitelji prosvjedima traže smjene ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika ministra Bojana Glavaševića. Traže izvanrednu sjednicu Sabora na kojoj bi tražili izjašnjavanje zastupnika o vraćanju u jedan zakon branitelja, uvrštavanje zakona u Ustav i već spomenuto reguliranje prava pripadnika HVO-a.

Svi su složni u tome da im je dosta ponižavanja i izjednačavanja žrtvi i agresora Domovinskog rata. Dosta je toga da se hrvatski branitelj poistovjećuje s onima koji su napadali Hrvatsku.

Po riječima predsjednika Udruge specijalne policije HR HB Zdenka Jurića, zagrebački prosvjedi branitelja se i dalje nastavljaju i trajat će sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

”Mi u potpunosti podržavamo zagrebačka prosvjede jer su to naši zajednički prosvjedi. To je zajednička borba HVO-a i HV-a, prije svega u izjednačavanju naše uloge u povijesti Domovinskog rata, kao i u izjednačavanju prava svih branitelja, i oni koji žive u BiH i Hrvatskoj, ali i u drugih zemljama”, kazao je Jurić za agenciju Fena.

Na kraju tribine Đuro Glogoški je pozvao sve braniteljske udruge da predlože i izaberu predstavnike koji će zajedno raditi na izradi prijedloga novog zakona.

Izvor i foto: Bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Normaliziranje stanja u Hercegovini, posljednji pacijent napustio Covid bolnicu

Objavljeno

na

Objavio

Covid bolnicu u Mostaru u ponedjeljak je napustio posljednji pacijent, a u trima županijama u Hercegovini počeo je nakon višemjesečnih restrikcija uvedenih zbog koronavirusa, funkcionirati javni prijevoz, otvaraju se vrtići i počinju treninzi u sportskim klubovima.

Kako su izvijestili iz Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županije, u Covid bolnici koja je uspostavljena pri Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru više nema pacijenata zaraženih koronavirusom. U toj je bolnici s područja triju županija u Hercegovini preminulo ukupno 19 pacijenata.

Posljednjih desetak dana nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom, zbog čega su vlasti naložile ublažavanje mjera.
Od ponedjeljka s radom je počeo javni prijevoz, ali uz primjenu mjera fizičkog razmaka i dezinfekcije prigodom ulaska u autobuse. Prometuje manji broj autobusa nego inače. Zbog sigurnosti vozači i putnici moraju nositi zaštitne maske i rukavice.

S radom su od ponedjeljka počeli i vrtići pa je laknulo zaposlenim roditeljima koji su se duže vremena morali sami snalaziti oko čuvanja djece.

Sportski klubovi, uključujući i sportske škole za mlade krenule su s redovnim treninzima, a djeci je naloženo poštivanje mjera zabrane grljenja, rukovanja, zajedničkog tuširanja.
Područje Hercegovine je nakon banjolučke regije bilo najpogođenije zarazom koronavirusa. (Hina)

VIZE ZA BIH

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

Međunarodni dan sestrinstva

Objavljeno

na

Objavio

Medicinske sestre diljem svijeta slave Međunarodni dan sestrinstva, koji se obilježava na dan rođenja Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva kao priznate profesije, koja je tijekom Krimskog rata organizirala njegu za ranjene vojnike i vodila obuku medicinskih sestara.

– Senzibilitet za osjećaje pacijenata, emotivnost i zrelost, briga i nježnost, odgovornost i pažnja, samostalnost ali i timski rad, značajke su jedinstvenog poziva medicinskih sestara.

Ne polažu Hipokratovu zakletvu ali su desna i lijeva ruka liječnicima, uvijek posvećeni bolesniku.

Svim medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima želimo sretan Međunarodni dan sestrinstva

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari