Pratite nas

Hrvatska

Tridesetodnevnica za hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti

Objavljeno

na

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom pokrenula je 2015. godine, uoči Dana domovinske zahvalnosti 5. kolovoza, tridesetodnevnicu svetih Misa za hrvatski narod i za našu domovinu Hrvatsku.

Ove godine Tridesetodnevnica počinje u subotu 6. srpnja i završava u nedjelju 4. kolovoza 2019.

– Pozivamo vas da nam se i u ovoj petoj obljetnici pridružite u sudjelovanju, a u ovoj godini molit ćemo: “Neka dobrota tvoja, Bože, bude nad nama” (Ps 33, 22) i svima očita u našem narodu i našoj domovini Hrvatskoj – najavljuju organizatori, prenosi laudato.hr

Oni koji nisu u mogućnosti sudjelovati na Misama mogu tih 30 dana moliti krunicu ili neku drugu pobožnost, izmoliti Slava Ocu ili Očenaš, prikazati post ili neko drugo odricanje na tu nakanu. Svaka molitva, pa i najmanja, iznimno je važan i predragocjen prinos Bogu za sve.

– Želja nam je da se zajedno, kao narod, združimo u molitvi i prinesemo sve Mise, molitve, postove, žrtve, hodočašća i zavjete na zajedničku nakanu za hrvatski narod u Hrvatskoj i u cijelom svijetu i za našu domovinu Hrvatsku – ističu organizatori.

S pouzdanjem da će Bog, po Svojoj Dobroti ‘učiniti puno izobilnije negoli mi možemo moliti ili zamisliti’ (Ef 3, 20), neka se po ovoj tridesetodnevnici otvore nebeske brane i izliju slapovi milosti na naš narod i našu domovinu Hrvatsku!

Nakana za Misu (izmoliti prije početka Mise):

Oče, u ovoj tridesetodnevnici uoči Dana domovinske zahvalnosti, prikazujemo Ti ovu misnu žrtvu (ili ovu molitvu)kao zahvalnicu za našu domovinu Hrvatsku i za naš hrvatski narod u domovini i u svijetu.

Oče, zahvaljujemo Ti za novu Pedesetnicu u našem narodu, primljenu po Dobroti Tvojoj, i za izljev Tvoga Svetoga Duha na sve nas, osobito na mlade i obnovu naše zemlje i našega naroda u sili i snazi Tvoga Duha.

Oče, po Dobroti Svojoj, daj nam sa svom smjelošću navješćivati Tvoju Riječ! Pruži ruku Svoju da bude ozdravljenja, znamenja i čudesa po imenu Tvoga Sina Isusa Krista.

Oče, po Dobroti Tvojoj, neka nas Ljubav Tvoga Svetoga Duha ujedinjuje, da budemo narod jedne misli, jednoga srca, u zajedništvu s Tobom.

Oče, po Dobroti Tvojoj, neka Duh Sveti sažeže vatrom Svoje Ljubavi sva utemeljenja zla koja se dižu protiv našega naroda i naše domovine Hrvatske, da procvjeta naša zemlja i naš hrvatski narod.

Oče, neka se Dobrota Tvoja u našem narodu očituje svima, da svima bude znano da smo mi Tvoj narod, a Ti naš Bog, i da ni jedno oružje skovano protiv Tvoga naroda ne će uspjeti, jer si Ti s nama i Ti nas vodiš.

Oče, po Dobroti Svojoj, blagoslovi naš rad, da izobilnije negoli mi možemo moliti i zamisliti, donosi dobar i bogat rod u našem narodu i u našoj domovini Hrvatskoj.

Oče, po Dobroti Svojoj, podigni i ujedini u našem narodu vođe po Svom srcu, da nas vode i zastupaju u sili i snazi Tvoga Duha, na dobro našega naroda i naše domovine Hrvatske.

Oče, po Dobroti Tvojoj, molimo Te i za sve Hrvate koji su rasuti po svijetu i ne žive na svojoj djedovini; blagoslovi njihove živote i obitelji, a sve one koji se trebaju vratiti potakni da se vrate.

Oče, po Dobroti Tvojoj, molimo Te i za one koji su otišli ispred nas, za pokojne branitelje i sve duše u čistilištu hrvatskoga roda, uvedi ih u Svoje Kraljevstvo.

Oče, po Dobroti Tvojoj, molimo Te i za sve one kojima je Hrvatska druga domovina, blagoslovi ih da žive u miru i blagoslovu s hrvatskim narodom.

Marijo, po Dobroti Božjoj naša Majko i Kraljice Hrvata, moli zajedno s nama za sve ove nakane i trajno budi naša zagovornica pred Prijestoljem Nebeskim. Tako neka bude. Amen.

 

U Vukovaru će se 16. srpnja održati Dan zajedništva, ponosa i sreće

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Plenković u Splitu: Postrožit ćemo borbu protiv raspačivača droge

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u subotu je u Splitu najavio da će nadležna tijela pojačati borbu protiv raspačivača droge i onih koji se bave organiziranim kriminalom, a glede predstojećih unutarstranačkih izbora u HDZ-u poručio je da od svih kandidata očekuje fer nadmetanje.

“Ojačat ćemo aktivnosti iz područja pravne sigurnosti. Mijenjat ćemo zakone ako treba, postrožiti borbu protiv onih koji raspačavaju drogu, koji se bave organiziranim kriminalom, koji mlade navode sa zdravog puta na delinkventna i devijantna ponašanja,” rekao je Plenković na svečanosti obilježavanju 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Splitu.

Plenković je to rekao u kontekstu prošlotjednog trostrukog ubojstva pripadnika narkomiljea u Splitu, koje je u središtu grada počinio 25-godišnji Filip Zavadlav.

Plenković: Neka HDZ izađe snažniji nakon unutarstranačkih izbora

Osvrćući se na predstojeće unutarstranačke izbore u HDZ-u Plenković je istaknuo kako želi da iz tog demokratskog procesa HDZ izađe snažniji, i da svi članovi stranke trebaju dati svoj doprinos.

“Ova godina je izborna godina – unutarstranačkih i parlamentarnih izbora. Ono što želim za Hrvatsku demokratsku zajednicu, da iz demokratskog unutarstranačkog procesa izađemo snažniji,” rekao je, dodavši da svaki član stranke koji ima ambicije, treba ih artikulirati.

“Raspravljajmo o idejama, gledajmo kako osnažiti HDZ, kako učiniti Hrvatsku boljom, a da taj demokratski unutarnji proces bude fer i da izađemo snažniji, jedinstveni, kohezivni i najbolji; i da nakon toga pobijedimo na parlamentarnim izborima, svi zajedno slijedeći naše vrijednosti, postignuća i nudeći rješenja za snažnu Hrvatsku u četvrtom desetljeću njene samostalnosti,” poručio je Plenković okupljenima na svečanosti 30. obljetnice splitskog HDZ-a.

Dalmacija uvijek daje snažnu potporu HDZ-u

U izjavi novinarima nakon svečanosti, Plenković je istaknuo da Dalmacija uvijek daje snažnu potporu HDZ-u.
Na upit kako komentira činjenicu da je na posljednjim dvama izborima (za Europski parlament i za predsjednika Republike) u Splitu najaviše glasova dobio SDP, Plenković je odgovorio da je u Splitsko-dalmatinskoj župani, gledajući u cjelini, HDZ uvjerljivo pobjedi, te je upravo u toj županiji HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović, ostvarila najbolji izborni rezultat.

“Mi smo analizirali rezultate naše kandidatkinje na predsjedničkim izborima. Imat ćemo o tome još jednu raspravu na Predsjedništvu i Nacionalnom vijeću Ono u što sam siguran da ćemo na parlamentarnim izborima dobiti najveću potporu,” poručio je Plenković.

Dodao je kako na unutarstranačkim izborima ne očekuje dramu, nego demokratski proces, jer je HDZ demokratska strana.
“U demokraciji u slobodnim okolnostima nema drama, ima samo ideja, programa, ambicija a naši članovi će onda birati smjer i ljude za koje vjeruju da politiku koju prezentiraju, mogu najbolje realizirati,” rekao je.

Plenković je istaknuo kako treba voditi računa da sadašnje vodstvo HDZ-a “ima i velika postignuća iza sebe.”
Ponovio je da će stranačka tijela donijeti odluku o datumu održavanja unutarstranačkih izbora sukladno Statutu stranke i tu “nema nikakvih nejasnoća”.

Na novinarski upit zamjera li onim potencijalnim kandidatima za predsjednika HDZ koji mu zamjeraju da vodi stranku u krivom smjeru, a koji su također bili na svečanosti u Split, Plenković je ponovio da je HDZ demokratska stranka u kojoj svatko može artikulirati svoje interese

“Unutarstranačka demokracija u svim strankama u Hrvatskoj uvijek treba napretka, komunikacije. U tom kontekstu živimo u slobodnoj zemlji i stranci u kojoj svi mogu artikulirati svoje ambicije kada dođe trenutak da naši članovi daju potporu ovom ili onom kandidatu, ovom ili onom smjeru; tada ćemo vidjeti koji je to pravi smjer za HDZ. Ja sam uvjeren da ove unutarstranačke izbore treba iskoristiti da osnažimo stranku i da s novim entuzijazmom i snagom krenemo u nove izazove, a to je povjerenje hrvatskih birača na parlamentarnim izborima,” poručio je Plenković.

Na skupu u Splitu nazočili su i dužnosnici koje se u medijima spominje kao potencijalne kandidate za predsjednika HDZ- a, Ivo Davor Stier, Miro Kovač, Ivan Penava.

Nakon Splita predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković će večeras u Imotskom biti na svečanosti 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Imotskoj krajini, a potom ide u Otočac gdje tamošnji HDZ također slavi 30. godišnjicu osnutka. Prijepodne je bio u Jasenicama. (Hina)

Andrej Plenković: HDZ je najsnažniji kada je jedinstven

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

U Marincima pokraj Vukovara pronađeni posmrtni ostaci četiri osobe

Objavljeno

na

Objavio

U Marincima na području Vukovarsko-srijemske županije u subotu su pronađeni posmrtni ostaci četiri osobe u terenskim istraživanjima koja se provode u okviru potrage za osobama nestalim u Domovinskom ratu.

Riječ je o još jednoj masovnoj grobnici otkrivenoj na području Vukovarsko-srijemske županije, a ekshumirani posmrtni ostaci bit će prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije, priopćilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Hrvatska još uvijek traga za 1.872 osobe nestale u Domovinskom rata, pri čemu je najviše osoba, njih 530, s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Uprava za zatočene i nestale nastavlja s provedbom istraživanja na lokacijama za koje prikupljena saznanja ukazuju da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata, navode iz Ministarstva hrvatskih branitelja. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari