Pratite nas

Hrvatska

Tridesetodnevnica za hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti

Objavljeno

na

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom pokrenula je 2015. godine, uoči Dana domovinske zahvalnosti 5. kolovoza, tridesetodnevnicu svetih Misa za hrvatski narod i za našu domovinu Hrvatsku.

Ove godine Tridesetodnevnica počinje u subotu 6. srpnja i završava u nedjelju 4. kolovoza 2019.

– Pozivamo vas da nam se i u ovoj petoj obljetnici pridružite u sudjelovanju, a u ovoj godini molit ćemo: “Neka dobrota tvoja, Bože, bude nad nama” (Ps 33, 22) i svima očita u našem narodu i našoj domovini Hrvatskoj – najavljuju organizatori, prenosi laudato.hr

Oni koji nisu u mogućnosti sudjelovati na Misama mogu tih 30 dana moliti krunicu ili neku drugu pobožnost, izmoliti Slava Ocu ili Očenaš, prikazati post ili neko drugo odricanje na tu nakanu. Svaka molitva, pa i najmanja, iznimno je važan i predragocjen prinos Bogu za sve.

– Želja nam je da se zajedno, kao narod, združimo u molitvi i prinesemo sve Mise, molitve, postove, žrtve, hodočašća i zavjete na zajedničku nakanu za hrvatski narod u Hrvatskoj i u cijelom svijetu i za našu domovinu Hrvatsku – ističu organizatori.

S pouzdanjem da će Bog, po Svojoj Dobroti ‘učiniti puno izobilnije negoli mi možemo moliti ili zamisliti’ (Ef 3, 20), neka se po ovoj tridesetodnevnici otvore nebeske brane i izliju slapovi milosti na naš narod i našu domovinu Hrvatsku!

Nakana za Misu (izmoliti prije početka Mise):

Oče, u ovoj tridesetodnevnici uoči Dana domovinske zahvalnosti, prikazujemo Ti ovu misnu žrtvu (ili ovu molitvu)kao zahvalnicu za našu domovinu Hrvatsku i za naš hrvatski narod u domovini i u svijetu.

Oče, zahvaljujemo Ti za novu Pedesetnicu u našem narodu, primljenu po Dobroti Tvojoj, i za izljev Tvoga Svetoga Duha na sve nas, osobito na mlade i obnovu naše zemlje i našega naroda u sili i snazi Tvoga Duha.

Oče, po Dobroti Svojoj, daj nam sa svom smjelošću navješćivati Tvoju Riječ! Pruži ruku Svoju da bude ozdravljenja, znamenja i čudesa po imenu Tvoga Sina Isusa Krista.

Oče, po Dobroti Tvojoj, neka nas Ljubav Tvoga Svetoga Duha ujedinjuje, da budemo narod jedne misli, jednoga srca, u zajedništvu s Tobom.

Oče, po Dobroti Tvojoj, neka Duh Sveti sažeže vatrom Svoje Ljubavi sva utemeljenja zla koja se dižu protiv našega naroda i naše domovine Hrvatske, da procvjeta naša zemlja i naš hrvatski narod.

Oče, neka se Dobrota Tvoja u našem narodu očituje svima, da svima bude znano da smo mi Tvoj narod, a Ti naš Bog, i da ni jedno oružje skovano protiv Tvoga naroda ne će uspjeti, jer si Ti s nama i Ti nas vodiš.

Oče, po Dobroti Svojoj, blagoslovi naš rad, da izobilnije negoli mi možemo moliti i zamisliti, donosi dobar i bogat rod u našem narodu i u našoj domovini Hrvatskoj.

Oče, po Dobroti Svojoj, podigni i ujedini u našem narodu vođe po Svom srcu, da nas vode i zastupaju u sili i snazi Tvoga Duha, na dobro našega naroda i naše domovine Hrvatske.

Oče, po Dobroti Tvojoj, molimo Te i za sve Hrvate koji su rasuti po svijetu i ne žive na svojoj djedovini; blagoslovi njihove živote i obitelji, a sve one koji se trebaju vratiti potakni da se vrate.

Oče, po Dobroti Tvojoj, molimo Te i za one koji su otišli ispred nas, za pokojne branitelje i sve duše u čistilištu hrvatskoga roda, uvedi ih u Svoje Kraljevstvo.

Oče, po Dobroti Tvojoj, molimo Te i za sve one kojima je Hrvatska druga domovina, blagoslovi ih da žive u miru i blagoslovu s hrvatskim narodom.

Marijo, po Dobroti Božjoj naša Majko i Kraljice Hrvata, moli zajedno s nama za sve ove nakane i trajno budi naša zagovornica pred Prijestoljem Nebeskim. Tako neka bude. Amen.

 

U Vukovaru će se 16. srpnja održati Dan zajedništva, ponosa i sreće

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Vukovarska bolnica postaje Nacionalna memorijalna bolnica

Objavljeno

na

Objavio

Prijenosom osnivačkih prava nad vukovarskom Općom županijskom bolnicom i bolnicom hrvatskih veterana sa Vukovarsko-srijemske županije na Republiku Hrvatsku, o čemu je u četvrtak raspravljao Hrvatski sabor, ta bolnica postaje Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar.

Riječ je bolnici koja je dijelila sudbinu Grada Vukovara te je najteže stradala, a promjena statusa polazi od njezina memorijalno-edukativnog značaja u kontekstu Domovinskog rata. S obzirom na značaj te bolnice potrebno je posebnu pažnju posvetiti njezinoj održivosti, što uključuje i onu financijsku.

2. svibnja 1991. godine Hitna služba Medicinskog centra Vukovar uključila u zbrinjavanje ranjenika u Borovo Selu, a tijekom srpnja je formirana ratna kirurgija i opremljeno protuatomsko sklonište.

Prve granate su počele padati na bolnicu 15. kolovoza 1991. godine, a 24. kolovoza 1991. godine je bolnica bila meta avionskog napada. Do 20. studenoga 1991. godine bolnica je zbrinula 4.000 ranjenika, od kojih je 2.250 podvrgnuto dugotrajnim operacijama.

Na bolnicu je padalo svakodnevno prosječno 700 granata. Nakon 20. studenoga 1991. godine odvedeno je i pogubljeno na Ovčari 200 ranjenika i bolesnika, a među njima i 18 djelatnika bolnice. Od 1.040 zaposlenih u Medicinskom centru Vukovar prije Domovinskog rata do kraja rata u bolnici je ostalo 350 zaposlenika.

Bulj: Zaštitite Hrvatsku od GMO-a

Hrvatski sabor raspravio je večeras, među ostalim, i Konačni prijedlog zakona o genetski modificiranim organizmima (GMO) kojim će se stvoriti temelj za donošenje provedbenih akata te uspostaviti pravni temelj za procjenu rizika vezanih za karakteristike GMO-a.

‘Mostovac’ Miro Bulj u raspravi je apelirao da se Hrvatska zaštiti od GMO-a i da se od hrvatskih građana ne rade pokusni kunići radi ostvarenja interesa interesnih skupina. Zatražio je i da se afirmiraju domaći poljoprivredni proizvodi, a ne uvozni. Ustvrdio je da se 700.000 hektara poljoprivrednog zemljišta nalazi pod korovom zbog lobiranja uvoznih lobija na uštrb domaće proizvodnje.

Nema više domaće rajčice ni svinjetine, nego uvozne tko za čime hranjene, zaključio je ‘mostovac’. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

Osijek: Usvojen županijski proračun za iduću godinu od 1,5 milijardi kuna

Objavljeno

na

Objavio

Osječko-baranjska Županijska skupština u četvrtak je prihvatila proračun za iduću godinu, u iznosu od 1,56 milijardi kuna, što je za 64,7 posto više u odnosu na ovogodišnji proračun.

Kao razloge povećanja proračuna pročelnica Upravnog odjela za financije Snježana Raguž navela je obvezu prikazivanja rashoda za zaposlene u osnovnim i srednjim školama, što do sada nije bilo prikazivano, a koji u ovome proračunu iznose 493 milijuna kuna.

Kao drugu novinu u proračunu Raguž je navela odluku države o povjeravanju poslova ureda državne uprave županijama, pa od 1. siječnja 2020. godine županija preuzima djelatnike za obavljanje tih poslova, za što je u proračunu osigurano 24 milijuna kuna.

Mostov vijećnik Denis Ambruš u raspravi je prigovorio kako iz proračuna i navedenih promjena nije vidljivo radi li se o daljnjem gomilanju birokracije, ili povećanju kvalitete kako bi građani županije bolje živjeli.

Više od 400 milijuna kuna za velike projekte

Župan Ivan Anušić istaknuo je kako je u proračunu više od 400 milijuna kuna namijenjeno velikim projektima, koji se zajednički financiraju sredstvima županije i EU fondova, a jedan od najveći je nastavak projekta energetske obnove javnih zgrada, vrijedan 138 milijuna kuna.

Naveo je i projekte izgradnje sustava za navodnjavanje vrijedne više od 30 milijuna kuna, izgradnju regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće vrijednog 29 milijuna kuna, te izradu projektne dokumentacije za budući osječki Gospodarski centar, što će se financirati sa 7,5 milijuna kuna.

S obzirom da je Skupština odbila amandman Kluba vijećnika SDP-a o povećanju naknada za novorođenu djecu s 1.000 na 1.500 kuna, iz te stranke su osudili takvu odluku, posebice jer je u proračunu značajno povećan iznos za financiranje djelovanja političkih stranaka.

SDP: Od povećanja proračuna najviše profitirala riznica HDZ-a

SDP-ovci upozoravaju da je županija povećala iznos financiranja političkih stranaka za 50 posto, odnosno na više od milijun kuna, ne računajući naknade koje se isplaćuju vijećnicima. Iz toga, kako drže, nije teško zaključiti da je od ovog povećanja najviše profitirala riznica HDZ-a.

“Dok se s jedne strane HDZ načelno zalaže za jačanje demografskih mjera i to ističe u izbornim kampanjama, a i sam župan Anušić je šef jedne kampanje, s druge strane kad je realizacija u pitanju prednost daju političarima, a ne djeci i obiteljima”, tvrde u županijskom SDP-u. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari