Connect with us

Iz Svijeta

Trump će u ponedjeljak objaviti plan o novim infrastrukturnim projektima

Objavljeno

-

Američki predsjednik Donald Trump idućeg ponedjeljka planira otkriti detalje o svom dugoočekivanom planu generiranja gotovo 1,5 bilijuna dolara vrijednih infrastrukturnih projekata u idućih deset godina, rekao je u utorak službenik Bijele kuće.

Trump će objaviti »infrastrukturne principe koji će ocrtati plan« jačanja infrastrukture i pozvati na rezanje regulatornih prepreka kako bi se ubrzalo odobravanje novih projekata, otkrio je dužnosnik koji je govorio pod uvjetom anonimnosti.

Reuters je ovog mjeseca pisao kako će plan ove administracije pozvati na 200 milijarda novih vladinih investicija koje će omogućiti još neodređeni rezovi na drugim područjima.

U tu svotu je uključeno 100 milijarda dolara za projekte zajedničkog financiranja države i lokalne razine, te 50 milijarda namijenjenih za ruralne projekte.

Preostalih 50 milijarda će biti većinom raspodijeljeno na »transformativne« projekte poput brzih vlakova, te sredstava za kreditiranje prometnih projekata, pisao je Reuters.

Bijela kuća svoj plan navodno misli objaviti u ponedjeljak, otkrio je dužnosnik.

D.J. Gribbin iz Bijele kuće je prošlog mjeseca rekao kako vlada neće tražiti nove prihode kako bi isplatila razvoj infrastrukture, nego da će sredstava osigurati u rezanju proračuna.

Trump je prošlog tjedna pozvao Kongres da usvoji »mjeru koja generira barem 1,5 bilijuna dolara za nove infrastrukturne projekte koji su potrebni«.

»Svaki federalni dolar mora imati uporište u partnerstvu sa saveznim državama i lokalnim vladama i, gdje je to moguće, s investicijama iz privatnog sektora«.

Njegov prijedlog cilja i na ubrzanje okolišnih studija i olakšavanje izgradnje autocesta i drugih projekata, kao i omogućavanje novih naplata na cestama i davanja veće fleksibilnosti saveznim državama u upotrebi sredstava zarađenih tim putem. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari