Connect with us

Iz Svijeta

Trump napao ‘neiskrene i pokvarene’ demokrate nakon drame o opozivu

Objavljeno

on

Američki predsjednik Donald Trump, kojeg čeka teška kampanja za predsjednički reizbor, u četvrtak je nazvao demokrate koji su pokrenuli proces opoziva “neiskrenima i pokvarenima”, optuživši neke od svojih političkih protivnika da se pozivaju na vjeru u pokušaju da opravdaju svoja nedjela.

Komentari republikanskog predsjednika na Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu uslijedili su nakon što ga je Senat oslobodio optužbi u povijesnom suđenju za opoziv pokrenut u Zastupničkom domu u kojemu većinu imaju demokrati.

„Kao što svi znaju, moja obitelj, naša sjajna zemlja i vaš predsjednik prošli su kroz teško iskušenje koje su im nametnuli neki neiskreni i pokvareni ljudi“, rekao je Trump nakon dugačkih ovacija.

„Učinili su sve što im je bilo u moći da nas unište – a čineći to, vrlo su teško povrijedili našu naciju. Znaju da je to što čine loše, no sebe stavljaju daleko ispred ove naše sjajne zemlje“, rekao je Trump. Senat je u srijedu oslobodio Trumpa optužbi da je zloupotrijebio ovlasti i da je opstruirao Kongres, i to zahvaljujući glasovima republikanaca, te je tako ostao na vlasti.

Jedini republikanac koji Trumpa smatra krivim je bivši predsjednički kandidat Mitt Romney. Time je postao prvi senator u američkoj povijesti koji je osudio predsjednika iz svoje stranke. Romney, koji je mormon, naveo je svoju vjeru kad je glasovao u korist osude Trumpa u srijedu.

Trumpa se optuživalo da je uskratio vojnu pomoć Ukrajini kako bi stvorio pritisak na ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija da otvori istragu o Joeu Bidenu i njegovom sinu Hunteru koji je sjedio u odboru jedne od najvećih energetskih kompanija u Ukrajini, kao i da je potom učinio sve kako bi Kongresu otežao istragu.

Trump se natječe za reizbor 3. studenoga. Trump, koji ima veliku podršku evanđeoskih kršćana i konzervativnih katolika, optužio je neke od svojih oponenata da se pozivaju na svoju vjeru tijekom procesa opoziva. Nije nikoga spomenuo po imenu. (Hina)

Senat odbacio optužbe protiv Trumpa

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari