Connect with us

Iz Svijeta

Trump natuknuo mogućnost ponovne kandidature za predsjednika 2024. godine

Objavljeno

on

Bivši američki predsjednik Donald Trump u nedjelju je u svom prvom velikom nastupu nakon napuštanja Bijele kuće natuknuo moguću ponovnu kandidaturu za predsjednika 2024. godine, napao je predsjednika Joea Bidena, a i ponovio svoje tvrdnje da je pobijedio na izborima 2020. godine.

Trump se vraća na političku scenu govorom pred pristašama

“Tko zna, tko zna, možda ih čak odlučim i treći put pobijediti”, izjavio je bivši američki predsjednik u govoru u kojem je između ostalog rekao kako želi spasiti kulturu i identitet Sjedinjenih Država.

“Naš pokret ponosnih, vrijednih američkih domoljuba tek započinje i na kraju ćemo pobijediti. Pobijedit ćemo”, rekao je Trump u govoru na najvećemu američkom godišnjem skupu konzervativaca u Orlandu na Floridi, što mu je ujedno i prvi javni govor na tribini nakon što je prije gotovo šest tjedana otišao iz Bijele kuće.

Odbijajući priznati da je izgubio predsjedničke izbore 3. studenoga od Joea Bidena, Trump je kritizirao prve tjedne mandata svog demokratskog nasljednika. “Joe Biden je imao najkatastrofalniji prvi mjesec od bilo kojeg predsjednika u modernoj povijesti”, ustvrdio je Trump, nastojeći se pozicionirati kao vodeći kritičar novog predsjednika, uključujući imigraciju i sigurnost duž američke granice s Meksikom, kao i sporo ponovno otvaranje škola zatvorenih zbog pandemije.

Trump: Republikanska stranka je jedinstvena

Trump je u govoru u Orlandu proglasio Republikansku stranku jedinstvenom i ujedinjenom te rekao da ne pokušava i ne planira pokretati neku treću stranku, što je ideja o kojoj je razgovarao sa savjetnicima u posljednjih nekoliko mjeseci. “Ne pokrećemo nove stranke. Imamo Republikansku stranku. Bit će jedinstvena i jača nego ikad prije. Ne osnivam novu stranku”, rekao je.

Conservative Political Action Conference najveći je američki skup konzervativaca, koji je započeo u petak a završio u nedjelju, a njegovi sudionici pružili su snažnu potporu Trumpu, pri čemu ih se 55 posto u anketi izjasnilo da bi glasovalo za njega u republikanskoj utrci za predsjedničku nominaciju 2024. godine.

Na drugom mjestu našao se guverner Floride Ron DeSantis s 21 posto glasova. U odvojenom pak anketnom pitanju o tome bi li se Trump trebao ponovno kandidirati 2024. godine, 68 posto odgovora je bilo potvrdno, dok je 32 posto anketiranih izrazilo protivljenje ili odgovorilo kako nema mišljenje. (Hina/K)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari