Connect with us

Iz Svijeta

Trump: Neće preuzeti Bijelu kuću. Borit ćemo se pakleno

Objavljeno

-

Joe Biden i  predsjednik Donald Trump održali su u ponedjeljak skupove u Georgiji kako bi potaknuli pristaše da u utorak izađu na drugi krug izbora za dva mandata u američkom Senatu koji će odrediti odnos snaga u Washingtonu.

U utrci u Georgiji natječu se sadašnji senatori – republikanci Kelly Loeffler i David Perdue, protiv demokratskih izazivača Raphaela Warnocka i Jona Ossoffa.

Biden želi da oba demokrata pobijede, tako da njegova stranka kontrolira oba doma Kongresa.

“Neće preuzeti Bijelu kuću. Borit ćemo se pakleno”, rekao je Trump okupljenima koji su skandirali “Borba za Trumpa!”

Biden je kritizirao odlazeću administraciju zbog njezina rješavanja pandemije i obećao novi početak za zemlju pod demokratskom kontrolom. U SAD-u je više od 350. 000 ljudi umrlo od koronavirusa koji se brzo širi u većini država.

“Nova je godina, a sutra može biti novi dan za Atlantu, za Georgiju i za Ameriku”, rekao je Biden.

Istaknuo je da je Trumpova administracija “užasno počela” polaganim uvođenjem cjepiva protiv covida-19. “Predsjednik provodi više vremena kukajući i prigovarajući nego poduzimajući nešto povodom problema”, rekao je.

Predsjednik Donald Trump pporučio je potpredsjedniku Mikeu Penceu, koji će u srijedu u Kongresu primiti rezultate državnog izbornog kolegija, da poduzme korake u njegovu korist.

“Nadam se da će Mike Pence to učiniti za nas”, rekao je Trump, govoreći o potpredsjedniku kao sjajnoj osobi. “Ako ne, neće mi se tako sviđati”, rekao je Trump.

Već je glasalo oko 3 milijuna ljudi.

Nijedan od kandidata u Senatu nije osvojio većinu na izborima 3. studenoga, što je potaknulo drugi krug izbora.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari