Connect with us

Iz Svijeta

Trump objavio da William Barr više nije ministar pravosuđa

Published

on

William Barr/EPA

Američki predsjednik Donald Trump objavio je u ponedjeljak da ministar pravosuđa William Barr napušta svoju funkciju prije Božića a njegov će zamjenik Jeff Rosen preuzeti tu dužnost.

“Bill će otići uoči Božića kako bi proveo blagdane s obitelji, zamjenik ministra pravosuđa Jeff Rosen, izvanredna osoba, preuzet će privremeno funkciju”, tvitao je Donald Trump, zajedno s pismom ostavke Williama Barra.

Barr je ministar postao 2019. i uglavnom je bio veliki pristaša Donalda Trumpa.

Ali posljednjih tjedana javno se suprotstavio Trumpovim tvrdnjama da je izborna prijevara 3. studenoga dovela do toga da izgubi izbore, što je dovelo do špekulacija da bi mogao izgubiti predsjednikovo povjerenje i biti smijenjen, piše agencija dpa.

Barr je u pismu ostavke rekao da će napustiti dužnost 23. prosinca.

U pismu je također dao više komplimenata dosadašnjem predsjedniku. Rekao je da je ponosan što je imao ulogu u “mnogim Trumpovim uspjesima i dostignućima bez presedana”.

Donald Trump je pak rekao da je u ponedjeljak imao “dobar sastanak” s Barrom u Bijeloj kući. “Naš odnos je izvrstan, on je obavio sjajan posao”, kazao je Trump.

Ministar Barr, ujedno i glavni državni odvjetnik, otići će tako mjesec dana prije nego izabrani predsjednik Joe Biden preuzme funkciju 20. siječnja. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari