Connect with us

Iz Svijeta

Trump: ‘Pokušat će nas uvjeriti da smo izgubili. Mi nismo izgubili’

Objavljeno

-

Na svom prvom izbornom skupu nakon američkih predsjedničkih izbora Donald Trump je u subotu u Georgiji ponovo ustvrdio da će pobijediti na izborima.

“Na putu smo da pobijedimo na ovim izborima”, rekao je predsjednik na odlasku pred stotinama pristaša okupljenih na otvorenom u Valdosti. “Pokušat će nas uvjeriti da smo izgubili. Mi nismo izgubili”, dodao je uz oduševljene povike.

Donald Trump je došao na skup u Valdosti, u Georgiji, kako bi podupro dvoje republikanaca, Davida Perduea i Kelly Loeffler koji će se 5. siječnja natjecati s demokratima Jonom Ossoffom i Raphaelom Warnockom za dva mjesta u Senatu.

Trump je opet oštro kritizirao guvernera te konzervativne države Briana Kempa koji je republikanac i njegov bivši saveznik, pozivajući ga da ponovo provjeri glasačke listiće s predsjedničkih izbora.

Rezultat izbora za Senat odredit će tko će kontrolirati taj dom. Demokratima je potrebna dvostruka pobjeda za većinu, a ako republikanci osvoje i samo jedno mjesto zadržat će kontrolu u Senatu i moći će blokirati većinu Bidenovih prijedloga.

Republikanci sada u Senatu imaju 50 mjesta, a demokrati 48 od ukupno sto mjesta. Dva se trebaju još popuniti na važnim djelomičnim izborima 5. siječnja.

Kada bi demokrati dobili oba mjesta bili bi izjednačeni s republikancima.

U tom slučaju presudan bi bio glas budućeg potpredsjednika ili potpredsjednice.

Trumpov obavještajac: Kina je najveća prijetnja nakon Drugog svjetskog rata

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari