Connect with us

Iz Svijeta

Trump pomilovao Stevea Bannona i naredio deklasifikaciju dokumenata o FBI-evoj istrazi

Objavljeno

-

Američki predsjednik Donald Trump pomilovao je bivšeg savjetnika Bijele kuće Stevea Bannona u sklopu vala pomilovanja posljednjeg dana na dužnosti, rekao je visoki dužnosnik.

Bannon je bio važan savjetnik Trumpove predsjedničke kampanje 2016., a prošle godine je optužen da je prevario donatore online kampanje “Gradimo zid” koja je skupila 25 milijuna dolara.

Bannon tvrdi da nije kriv, a prema riječima bivšeg tužitelja Daniela Alonsa još uvijek može biti optužen pred sudom u New Yorku.

Američki predsjednik je u zadnjim satima mandata pomilovao i repere Lil Waynea i Kodaka Blacka koji su suđeni prema saveznom zakonu zbog oružja te bivšeg gradonačelnika Detroita Kwamea Kilpatricka koji je služio 28-godišnju zatvorsku kaznu zbog korupcije. Lil Wayne je u prosincu priznao krivnju za ilegalno posjedovanje napunjenog, u zlato optočenog pištolja te je bio suočen s desetogodišnjom zatvorskom kaznom.

Trump naredio deklasifikaciju dokumenata o FBI-evoj istrazi 

Američki predsjednik Donald Trump naredio je nekoliko sati prije odlaska s dužnosti skidanje oznake tajnosti s dokumenata koji se odnose na FBI-evu istragu njegovih kontakata s Rusijom tijekom predsjedničke kampanje 2016. Trump koji je dugo tvrdio da su Demokrati koristili istragu kako bi ga zbacili s vlasti rekao je u memorandumu da su prihvaćene redakcije koje je zatražio FBI kako bi se omogućilo javno objavljivanje dokumenata.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari