Connect with us

Iz Svijeta

Trump pristašama oproštajno poručio: Vratit ćemo se na neki način

Objavljeno

on

“Vratit ćemo se na neki način”, poručio je u srijedu Donald Trump pristašama u oproštajnom govoru u svojstvu američkog predsjednika u vojnoj bazi Andrews kod Washingtona odakle je poletio za Floridu, svoje novo prebivalište.

Republikanski predsjednik je rekao: “uvijek ću se boriti za vas”, “gledati i slušati” i obećao da će u nekom obliku ostati aktivan u politici.

Administraciji novoga predsjednika, demokrata Joea Bidena poželio je “veliki uspjeh”, ali nije izrijekom spomenuo budućeg predsjednika Joea Bidena i potpredsjednicu Kamalu Harris.

“Ovo su bile nevjerojatne četiri godine”, rekao je Trump.

Poručio je okupljenima da “ne mogu ni zamisliti” koliko je Trumpova obitelj teško radila u njegove četiri godine mandata.

“Ono što smo učinili je nevjerojatno u svakome smislu”, istaknuo je i potom nabrajao uspjehe svoga mandata.

Posebno je istaknuo promjene u vojsci i smanjenje poreza. “Nadam se da vam neće povećati poreze, ali ako to učine…upozorio sam vas”, rekao je Trump.

U zadnjem obraćanju javnosti u predsjedničkom mandatu Trump je bio opušten, živahan i pozitivan, suprotno navodima medija da je posljednjih dana bijesan.

Trump je na podij pozvao suprugu Melaniju da obrati okupljenima i gledateljima koji su odlazak Trumpovih pratili u izravnom televizijskom prijenosu.

“Bila mi je čast biti vaša prva dama”. rekla je Melania, odjevena u crninu. “Bog vas blagoslovio, Bog blagoslovio vaše obitelji i Bog blagoslovio ovu prelijepu naciju”.

Trump će na Floridu sletjeti nakon leta koji traje nešto više od dva sata i biti tamo oko sat vremena prije Bidenove prisege. (Hina/K.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari