Connect with us

Iz Svijeta

Trump: ‘Radikalni demokrati žele SAD pretvoriti u komunističku zemlju’

Objavljeno

-

Bivši američki predsjednik Donald Trump održao je u subotu u Arizoni govor, u kojemu je ponovno kazao da je pobijedio na predsjedničkim izborima, što su pozdravile tisuće okupljenih pristaša.

Neki od vjernih pristaša stigli su u mjesto Florence, nekoliko dana unaprijed iz Floride ili Teksasa.

“Gotovo je s time da političari u Washingtonu kontroliraju vaše živote. Gotovo je s nametanjem”, kazao je.

“Radikalni demokrati žele SAD pretvoriti u komunističku zemlju”, dodao je.

Ponovio je da je pobijedio 2020. na izborima za predsjednika.

“Ne možemo im dopustiti da se s time izvuku”, poručio je.

Raniji su govornici upućivali slične poruke. Bidena su optužili da je “slab”, “rastrojen” te su se obrušili na mainstream medije. Govorili su o ukradenim izborima, medijskoj pristranosti, otvorenim granicama i o tome da SAD izaziva “podsmijeh” u cijelom svijetu.

“Ovdje je parti atmosfera”, kazao je za AFP Jonathan Riches, jedan od okupljenih Trumpovih pristaša na skupu.

“Ovo je poput MAGA (Trumpov izborni zlogan ‘Učinimo Ameriku ponovno velikom’) Woodstocka. Domoljubi širom zemlje okupili su se zbog općeg dobra za zemlju. Mi volimo našeg predsjednika”, dodao je.

Jennifer Winterbauer, koja je među prvima došla na skup, kazala je kako je došla čuti “istinu” od Trumpa.

“On uvijek govori istinu o svemu. O ekonomiji, stanju u svijetu, SAD-u”, dodala je.

Trump nije održao 6. siječnja, za obljetnicu prosvjeda na Kapitolu, obećanu novinsku konferenciju, a ovo je njegov prvi skup od listopada.

Trump je istaknuo da se okupila “ogromna” publika koju ne može obuhvatiti pogledom, ali trenutno nema točnih podataka o broju okupljenih ljudi.

Skup je održan na poljoprivrednom zemljištu 100 kilometara od Phoenixa, a uz Trumpa su bili i republikanci poznati po negiranju rezultata izbora 2020.

Među njima je bila i Kari Lake, koju je Trump podržao na izborima za guvernerku Arizone ove godine. Ona je prethodno izjavila da ne bi certificirala Bideovu pobjedu u toj saveznoj državi da je tada bila na funkciji.

Mike Lindell, čelnik MyPillowa, koji je potrošio milijune dolara pokušavajući preokrenuti rezultat izbora, fokusirajući se na navodne makinacije putem strojeva za brojanje glasačkih listića, kazao je okupljenima da neće odustati.

“I obećajem vam ovo, neće biti izbora s bilo kakvim strojevima ili računalima u 2022.”, rekao je.

Trump, kojemu je zabranjeno korištenje Twittera, njegove glavne platforme za obraćanje javnosti, puno je manje uključen u američku politiku od  izbora.

Međutim, utjecajan je u Republikanskoj stranci.

Trump se rijetko pojavljivao u većim medijima od kada nije predsjednik, ali je prošlog tjedna dao intervju za National Public Radio (NPR). (H./K.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari