Connect with us

Iz Svijeta

Trump smijenio ministra obrane Marka Espera

Objavljeno

-

Američki predsjednik Donald Trump objavio je u ponedjeljak dugo očekivanu smjenu ministra obrane Marka Espera, kojeg će zamijeniti direktor nacionalnog centra za borbu protiv terorizma, Christopher Miller.

“Chris će napraviti SUPER posao! Mark Esper je smijenjen. Zahvaljujem mu na suradnji”, tvitao je američki predsjednik dva dana nakon što su “mediji objavili njegov poraz” od Joea Bidena na predsjedničkim izborima.

Odnosi između predsjednika i tehnokrata Marka Espera (56) bili su napeti od kada se šef Pentagona u lipnju javno suprotstavio raspoređivanju vojske u suzbijanju antirasističkih prosvjeda u zemlji.

Od tada je postao opipljiv gubitak Esperova utjecaja i on je nestao s pozornice, više nije davao intervjue i držao je samo unaprijed pripremljene govore.

Christopher Miller postaje privremeni ministar do 20. siječnja 2021. Tehnički on je peti šef Pentagona Donalda Trumpa, nakon Jima Mattisa, Patricka Shanahana i Richarda Spencera koji je nakratko morao preuzeti funkciju dok se čekalo da Senat potvrdi Marka Espera u srpnju 2019. (Hina)

Trump: Ne odlučuju mediji o tome tko je pobjednik

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari