Connect with us

Iz Svijeta

Trump: Uključit ćemo se u slučaj tužbe Teksasa protiv četiri savezne države

Objavljeno

on

Predsjednik Donald Trump u srijedu je poručio da će se uključiti u tužbu koju je savezna država Teksas podnijela Vrhovnom sudu SAD-a u pokušaju da ospori rezultate glasanja u četiri države te u konačnici poništi ishod izbora.

“Intervenirat ćemo u slučaju Teksasa (i mnogih drugih država). Ovo je jako važno. Naša zemlja treba pobjedu”, napisao je Trump na Twitteru.

Glavni tužitelj Teksasa, republikanac Ken Paxton, u utorak je objavio podnošenje tužbe protiv presudnih država za Trumpov poraz na izborima: Georgije, Michigana, Pennsylvanije i Wisconsina.

Trump nije otkrio detalje najavljene intervencije koju obećaje te nije jasno da li bi to učinio njegov tim ili ministarstvo pravosuđa.

Tužba koju je Paxton podnio Vrhovnom sudu je dozvoljena praksa za određene parnice između država. Teksas, u kojem su na vlasti republikanci, optužio je izborna povjerenstva u četiri države da nisu uspjela osigurati da izbori putem elektroničke pošte budu zaštićeni od prevara, čime se, kako se navodi, umanjuje težina glasova država koje se zakonito pridržavaju izborne strukture koja je definirana Ustavom.

Dužnosnici iz spomenute četiri države nazvali su tužbu bezobzirnim napadom na demokraciju.

Trump: ‘Pokušat će nas uvjeriti da smo izgubili. Mi nismo izgubili’

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari