Connect with us

Iz Svijeta

Trump: Za kršćane je ovo radosno vrijeme da se prisjete najvećeg Božjeg dara svijetu

Objavljeno

-

Predsjednik SAD-a Donald Trump iz Bijele kuće uputio je Božićnu čestitku. U Božićnoj čestitci naglasio je pravu bit Božića i Onog kojeg slavimo taj dan – Isusa Krista.

“Prvoj dami i svakoj obitelji u našoj naciji želimo čestitati Božić”, rekao je. “Za kršćane je ovo radosno vrijeme da se prisjete najvećeg Božjeg dara svijetu. Prije više od 2000 godina, anđeo Gabriel se ukazao Mariji. Rekao je: ‘Ne boj se, imaš milost u Bogu’.”

“Anđeo joj je rekao da će roditi sina Isusa, koji će se zvati Sin Svevišnjega. Devet mjeseci kasnije Krist se rodio u gradu Betlehemu. Sin Božji došao je na svijet u skromnoj staji”, dodao je Trump.

Dalje, govorio je o značaju tog divnog događaja, istovremeno skrećući pažnju na pravi razlog Kristovog rođenja.

“Kao što kršćani svugdje znaju, rođenje našeg Gospodina i Spasitelja zauvijek je promijenilo povijest”, izjavio je Trump. “Na Božić zahvaljujemo Bogu zato što je Bog poslao Sina svoga jedinca da umre za nas i ponudi vječni mir čitavom čovječanstvu.”

Predsjednik se usredotočio i na bezvremenske učinke koje danas ima prvi Božić na nas.

“Više od dva tisućljeća nakon rođenja Isusa Krista, Njegova učenja nastavljaju nadahnjivati ​​i uzdizati milijarde i milijarde ljudi širom svijeta”, rekao je Trump. “Njegove božanske riječi i dalje ispunjavaju naša srca nadom i vjerom.”

“A kršćani se svugdje i dalje trude živjeti po Isusovim bezvremenskim zapovijedima Njegovim učenicima: volite jedni druge. Iznad svega, tijekom ovog svetog godišnjeg doba, naše su duše pune zahvale i hvale za Svemogućeg Boga što nam je poslao Krista, svoga Sina da otkupi svijet.”

Na kraju, predsjednik Trump ponudio je molitvu za Božju beskrajnu ljubav da bude blagoslov za sve Amerikance, prenosi christianitydaily.com

“Večeras molimo da Bog nastavi blagoslivljati ovu naciju i molimo se da podari svakoj američkoj obitelji božićno vrijeme puno radosti, nade i mira”, zaključio je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari