Pratite nas

Iz Svijeta

Trumpova nominacija bez prisustva medija

Objavljeno

na

Glasanje na kojemu će američka Republikanska stranka ovog mjeseca nominirati Donalda Trumpa za svog kandidata na američkim predsjedničkim izborima održat će se bez prisustva medija, prenio je u nedjelju BBC.

Glasnogovornica Republikanske nacionalne konvencije navela je zdravstvene preporuke za borbu protiv koronavirusa kao razlog.

Delegati bi se trebali okupiti u Sjevernoj Karolini kako bi formalno nominirali sadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Ukupno 336 delegata okupit će se 24. kolovoza u gradu Charlotteu i glasati u ime 2500 službenih delegata.

Trump je jedini kandidat u utrci za stranačku nominaciju i potvrda njegove nominacije označit će službeni početak njegove predizborne kampanje.

“Stranka djeluje unutar parametara koji su određeni lokalnim i državnim preporukama o broju ljudi koji mogu nazočiti događaju”, objasnila je glasnogovornica odluku o isključenju medija.

Ta odluka označava promjenu za konvenciju koja je do sada uvijek radila na prikupljanju medijske pažnje kako bi se stranačke poruke prenijele javnosti tijekom višednevnog skupa na kojemu su govorili istaknuti stranački prvaci te na kraju sam izabrani kandidat stranke za predsjedničke izbore.

Trump je ‘preselio’ konvenciju na Floridu nakon što je demokratski guverner Sjeverne Karoline u svibnju inzistirao na ograničavanju broja nazočnih zbog širenja koronavirusa.

No od Floride je odustao nakon što je u toj saveznoj državi počeo rasti broj zaraženih. (Hina)

Donald Trump: Pobijedit ćemo virus uskoro i idemo u Zlatno doba – bolje nego ikad prije!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari