Connect with us

Iz Svijeta

Tsipras optužio Bruxelles za zastrašivanje

Objavljeno

-

Grčki premijer Aleksis Tsipras istaknuo je u četvrtak u Bruxellesu da njegova zemlja nikog ne ucjenjuje i da se neće dati ucjenjivati.

“Grčka ne ucjenjuje i ne prihvaća ucjene”, rekao je Cipras na konferenciji za novinare nakon završetka summita, prvoga na kojem je sudjelovao novi grčki premijer.

Na summitu nije bilo rasprave o Grčkoj, osim što su čelnici upoznati s tijekom sastanka euroskupine u srijedu navečer, koji je završio bez zajedničke izjave, iako je gotovo bila dogovorena.

Dio sudionika maratanskog sastanka euroskupine već je otišao, misleći da je dogovorena zajednička izjava i da je na nju pristao i grčki ministar financija Janis Varufakis. Među onima koji su već bili otišli, uvjeren da je izjava prihvaćena, bio je i njemački ministar Wolfgang Schaeuble. Međutim, Varufakis je nakon još jednih konzultacija s Atenom odbio potpisati tu izjavu.

Cipras se požalio da je taj sastanak održan u “atmosferi zastrašivanja” opasnošću od bankrota ako Grčka ne prihvati prijedloge svojih europskih partnera.

“Mi nismo potpisali i nije se dogodila nikakva katastrofa”, rekao je Cipras.

Ključni razgovori o položaju i budućnosti Grčke u eurozoni održat će se u ponedjeljak, 16. veljače, na sastanku ministara financija eurozone.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari