Connect with us

Tučnjava direktora i novinara u Trebinju

Objavljeno

-

Zamjenik direktora trebinjskog poduzeća Imeks internacional, Nikola Rakić, pokušao je u ponedjeljak spriječiti snimanje tijekom prosvjeda pedesetak radnica poduzeća te je napao novinara BN televizije Nebojše Vukanovića.

Radnice su prosvjedovale ispred prodajnog objekta ovog tekstilnog poduzeća, tražeći isplatu dvije zarađene plaće i dva topla obroka, a prosvjed je prekinuo incident nakon čega je intervenirala i policije.

Kako prenosi Radio Trebinje, radnice su u prostorije prodajnog objekta Imeks ušle kako bi zamjenika direktora Nikolu Rakića pitale što je s njihovim zarađenim plaćama, ali je potom uslijedio fizički obračun.

”Novinar Vukanović je ušao i stao na prag, a Nino Rakić je izletio i snažno ga odgurnuo. Vukanoviću je pala kamera i došlo je do hrvanja i udaranja. Mi smo vidjele da novinar nije kriv i da je Rakić prvi počeo“, kaže radnica Dara Spaić, prenio je portal MojaHercegovina.

Policija je saslušala Rakića i Vukanovića. Rakić je ubrzo u policijskom automobilu napustio mjesto događaja, dok je Vukanović rekao kako je burno reagirao štiteći svoj fizički integritet i dostojanstvo.

”Pokušao sam snimiti kadrove, ali me je tehnički direktor odgurnuo uz vikanje da izađem napolje. Nakon toga smo razmijenili nekoliko udaraca. Sasvim je prirodno da oni koji kuluče sirotinju budu nervozni kada ta sirotinja dođe po svoje zarađeno”, rekao je Vukanović.

Upravni odbor Udruženja novinara Republike Srpske najoštrije osuđuje napad na novinara te očekuju da nadležne institucije, a prije svega Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske utvrde odgovornost za ovaj incident.

Upravni odbor Udruženja novinara Republike Srpske još jednom podsjeća da novinari imaju pravo na rad i slobodno izvještavanje, te poziva nadležne institucije i sve sudionike javnog života u Republici Srpskoj da to pravo poštuju.

bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas