Pratite nas

Tučnjava direktora i novinara u Trebinju

Objavljeno

na

Zamjenik direktora trebinjskog poduzeća Imeks internacional, Nikola Rakić, pokušao je u ponedjeljak spriječiti snimanje tijekom prosvjeda pedesetak radnica poduzeća te je napao novinara BN televizije Nebojše Vukanovića.

Radnice su prosvjedovale ispred prodajnog objekta ovog tekstilnog poduzeća, tražeći isplatu dvije zarađene plaće i dva topla obroka, a prosvjed je prekinuo incident nakon čega je intervenirala i policije.

Kako prenosi Radio Trebinje, radnice su u prostorije prodajnog objekta Imeks ušle kako bi zamjenika direktora Nikolu Rakića pitale što je s njihovim zarađenim plaćama, ali je potom uslijedio fizički obračun.

”Novinar Vukanović je ušao i stao na prag, a Nino Rakić je izletio i snažno ga odgurnuo. Vukanoviću je pala kamera i došlo je do hrvanja i udaranja. Mi smo vidjele da novinar nije kriv i da je Rakić prvi počeo“, kaže radnica Dara Spaić, prenio je portal MojaHercegovina.

Policija je saslušala Rakića i Vukanovića. Rakić je ubrzo u policijskom automobilu napustio mjesto događaja, dok je Vukanović rekao kako je burno reagirao štiteći svoj fizički integritet i dostojanstvo.

”Pokušao sam snimiti kadrove, ali me je tehnički direktor odgurnuo uz vikanje da izađem napolje. Nakon toga smo razmijenili nekoliko udaraca. Sasvim je prirodno da oni koji kuluče sirotinju budu nervozni kada ta sirotinja dođe po svoje zarađeno”, rekao je Vukanović.

Upravni odbor Udruženja novinara Republike Srpske najoštrije osuđuje napad na novinara te očekuju da nadležne institucije, a prije svega Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske utvrde odgovornost za ovaj incident.

Upravni odbor Udruženja novinara Republike Srpske još jednom podsjeća da novinari imaju pravo na rad i slobodno izvještavanje, te poziva nadležne institucije i sve sudionike javnog života u Republici Srpskoj da to pravo poštuju.

bljesak.info

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

UNATOČ KIŠI: Više od tisuću studenata predalo zahtjeve i tisuće potpisa za Hrvate u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

Unatoč jakoj kiši danas je u Zagrebu na prosvjednom skupu u organizaciji hrvatskih studenata iz Hrvatske i BiH bilo prisutno više od 1 000 studenata.

Studenti s drugim građanima okupili su se u utorak 12. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u 13 sati odakle su krenuli prema Trgu sv. Marka s glavnim transparentnom „S prijezirom odbacujemo vaše podaništvo“.

Nakon okupljanja na Markovom trgu, ispred Hrvatskog sabora, otpjevana je hrvatska himna te je održana minuta šutnje u čast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te svim žrtvama rata.

Studenti su naglasili kako su se okupili i prije četiri godine na istom mjestu, samo nekoliko dana nakon prvostupanjske presude hercegbosanskoj šestorki, pod geslom „Još nije kasno!“. Ipak, kako su istaknuli, vlasti su zanemarivale vrlo važne činjenice, što je dovelo do smrti „čovjeka koji je s prijezirom odbacio laži, gledao na nepravdu i koji je prezirao nelogičnost i nerad dobrog dijela predstavnika njegovog naroda, za koji je na kraju i život dao!“

Studenti su uspjeli prikupiti preko 6000 potpisa za svoje zahtjeve koje su pročitali na skupu. Naglasili su kako ne žele dozvoliti da se „Hrvatska ponižava zbog sitnih interesa“ te da iznose konkretne zahtjeve kako bi se zaštitili sunarodnjaci u Bosni i Hercegovini, jer je vrijeme da dođe „do oštrog suprotstavljanja onima koji gaze ljudska, politička, ekonomska i sva ustavna prava Hrvata u Bosni i Hercegovini“.

Među potpisnicima našli su se i saborski zastupnici iz kluba zastupnika HDZ-a, Mosta, Hrasta, nezavisni zastupnici, HSS-a,  zastupnici Europskog parlamenta, generali HV-a i HVO-a, mnogi sveučilišni profesori, akademici i javni intelektualci.

Studente je u Hrvatski sabor, gdje je i službeno predana predstavka s potpisima, primilo izaslanstvo HDZ-a na čelu s Božom Ljubićem, Mosta na čelu s Božom Petrovom i drugima,  Hrasta na čelu s Hrvojem Zekanovićem, Neovisnih za Hrvatsku na čelu sa zastupnikom Željkom Glasnovićem te Ivicom Mišićem kao zastupnikom stranke Promijenimo Hrvatsku.

Na sastanku je, kako doznajemo, više puta naglašeno kako je za Hrvate u BiH važan konsenzus političkog Zagreba. Mladi su zastupnicima istaknuli kako žele da se zajedništvom nadiđe dnevna politika po pitanju Hrvata u BiH, a sudeći po podršci iz gotovo svih parlamentarnih stranaka, to su i uspjeli.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marijan Knezović: Uz mlade, svijet neće moći ostati gluh

Objavljeno

na

Objavio

Predstavka s potpisima više od 6 000 građana je predana.

Idući korak je informiranje studentske populacije iz cijele EU o najvećem gaženju prava u Europi, degradiranja Hrvata u BiH. Uz mlade, svijet neće moći ostati gluh.

Hvala i Indexu na live prijenosu i medijskom praćenju. Ipak nam je žao njihovog cijenjenog novinara koji je od šoka jer je sve prošlo dostojanstveno i časno zaboravio nadodati jednu nulu kada je pisao o odazivu. Mi studenti mu to nećemo zamjeriti! Poslije kiše dolazi sunce. 

UNATOČ KIŠI: Više od tisuću studenata predalo zahtjeve i tisuće potpisa za Hrvate u BiH!

 

Velik broj studenata na skupu solidarnosti s Hrvatima u BiH: Zatražili od vlasti jasnu politiku prema Hrvatima u BiH

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari