Tuga i jad u Srbu: ‘Okupila se šačica bijednika na pasulju’

24

Na obilježavanje tzv “Dana ustanka” u Srbu su se okupili članovi Saveza antifašističkih boraca Republike Hrvatske, Srpsko narodno vijeće, došli su Pupovac, Mesić, antifašističke udruge, ali i protuprosvjednici, sve je bilo puno policije.

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić održao je govor u kojem je izrazio zadovoljstvo što je ponovno u prilici nazočiti obilježavanje ove obljetnice.

‘Bijedni pokušaji pojedinih grupica pokušavaju omesti ovaj skup zbog čega smo pod snažnim policijskim nadzorom. Istinu se može neko vrijeme potiskivati, ali je se ne može pobijediti’, kazao je Mesić.

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac posljednji je govorio na svečanosti te se zahvalio svima koji su došli na obilježavanje Dana ustanka.

‘Hvala vam što ste došli da pokažete da štujete iste vrijednosti koje su štovali i ustanici. Od njih nećemo nikada odustati. Ustanak je nastao zbog strašnih zločina. Je li u ustanku bilo grešaka? Jeste. Jesu li ubijani ljudi u aktu osvete? Jesu‘, rekao je Pupovac te je pozvao uzvanike da minutom šutnje odaju počast svim žrtvama ustanka.

Obilježavanje je osiguravalo 150 što interventnih što specijalnih policajaca te je prošlo bez ijednog zabilježenog incidenta.

facebook komentari

 • Istina

  Izgleda da je bilo više policajaca nego njih.

 • damirphr

  tko placa policiju?

 • Trueteller

  Država koja dopušta slavljenje uništavanja te iste Države i Naroda nema budućnosti.

 • mrs.Jones

  Kad se prestanu medijski pratiti ovi marginalci, od svega će ostati samo njihov privatni parastos , ne će ih trebati čuvati policija, bit će..who cares !

 • Istina

  Plaćaju porezni obveznici.

 • Tonko Martinis

  Taj novi sramotni zločin protiv kostiju ubijenih nevinih Hrvata tamo ubijenih i sotonskog djela pečenja svećenika na ražnju, predsjednik Plenković i Vlada RH trebaju zakonski zabraniti i provesti lustraciju u RH.Tog još gotovo jedinog Titovog lažnog komunističkog antifašizma totalitarizma u EU.

 • prepri43

  Zabrane nikada nisu donjele na kraju neku korist zato ih treba ignorirati i iz prikrajka popisati iz sigurnosnih razloga.Mogli bi opet svoj bijes iskaliti na maloj djeci! A što bi poštovani Ugo kazao za mesića?
  https://uploads.disquscdn.com/images/6fa133afda158b241c2d222878af8460aa64e19ba02f85f4831918f8df9ed039.gif

 • Od kuge, glada, rata i zli Hrvata, oslobodi nas Gospodine!!!

 • srka

  Iz Otporaševe torbe:

  “U KONTEKSTU prijepora i rasprava je li u Srbu 27. srpnja 1941. započeo antifašistički ustanak ili četnička pobuna i pokolj nedužnog hrvatskog pučanstva na tom teritoriju, zanimljivo je obratiti pozornost na sjećanja Savke Dabčević Kučar na miniting u Srbu objavljeno u knjizi „’71: hrvatski snovi i stvarnost“.
  Dabčević Kučar bila je gošća mitinga u Srbu 1971. godine i u tekstu pod naslovom „Miting u Srbu“ opisala što se 27. srpnja 1971. ondje zbivalo i kako je ona osobno to doživjela.

  “…Na povratku u Zagreb zapisala sam u svoj notes: Miting uzbuđenja. Mrze nas, i neće se libiti za četništvo proliti krv. Strašno? Smiješno? Opasno? Prijeteće? Sve to. Stvari se kreću prema raspletu!

  Mnogo godina poslije događaji su potvrdili moje slutnje i sumnje.”
  by Srka®

 • srka

  Bome…prija svega 90-ih sam bija veliki štovatelj Mesićev…
  Izgleda da je doista ljudski biti u zabludi ili pak zgriješiti…jel’te prepri?
  by Srka®

 • prepri43

  I Magdalena je bludila pa je prestala i svetom na kraju postala!
  Zamisli Sv.Srka kako to lijepo zvuči!
  Nego vidi kako ti se zahvaljuje da si ga nekada podržavao!
  https://uploads.disquscdn.com/images/c9379c7e98c17a21cf893b798ed0959f8eeaa626e58a33a7128b7af65fab9b85.gif

 • Istina

  Onda treba dozvoliti i obilježja NDH, Pavelića i ustaše.

 • Istina

  Mesića uspoređuješ s ovom nedužnom životinjom.

 • prepri43

  Sigurno na to se u svijetu nitko pametan ne bi obazirao kao ni na svastiku!
  To je dio povjesti i stoga to ne može nikome smetati!(na gornju klik)
  https://uploads.disquscdn.com/images/22bb203661392f7069ac06176eae3be10f4ce1f752810ccabddc477f79d32e18.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/0538855e939842159afdaa49872a0b06562ff8ce1a352415736c1159c491efb9.gif

 • EMINƎM

  majmun je baš simpatična beštija za razliku od neću (Mesiću) ni spomenuti ime tog tvora

 • EMINƎM

  sram ih može ih i ga biti

 • Deja_vu

  Srbi postali ustanici….hehe

 • Deja_vu

  Srbi postali ustanici.. hehehe

 • srka

  Ljudski je zgriješiti…budi iskren da je imao i tvoju potporu nekada davno…ili?
  Meni se već godinama spočitava da gosn.Mesić…drug…nije za mašala…ja tek sada progledah…ono ima i godina dana…
  :-/
  by Srka®

 • Istina

  Da se svijeta pitalo danas ne bi bilo Hrvatske. Znači, ti si za zabrani ustaških obilježja i sl., ali nisi za zabranu simbola koji su se i danas mogli vidjeti u Srbu. Nama su zlo počinili preci ovih koji su danas slavili u Srbu, a nacisti su za njih bili male mace.

 • prepri43

  Kad sam bio mlad nisam mogao spavati dva dana kad bi jugoslavija izgubila od Mađara, a kad sam malo odrastao pa postao punoljetan nisam mogao spavati kad bi dobila utakmicu.Toliko sam je zamrzio kad sam se osobno uvjerio koliko nas Hrvate mrze! Tada je u meni sve puklo i drži me do danas. Iako u posljednje vrijeme nastojim kršćanski oprostiti svima to mi tek malo uspijeva.A da su nam nekada i Mađari bili “srbi” to smo i u školi učili. Ali nikad nisam čuo da su Mađari učinili kakav veći zločin prema Hrvatima.U tome su samo Srbi skupa s našim izdajicama bili jako uspješni.I to u velikoj većini srbokomunisti i naši boljševici!Četnici tu participiraju manje od 10%! Mesić je u početku nama prodavao mu pod bu i ni sam nisam imao ništa protiv njega pogotovo kad je kao u onom videu govorio istinu.Teško je udbaše odmah prepoznati, ali se oni kad tad otkriju sami.A ovi kojima je žao ovog majmuna neka se primire, jer je član partije od malih nogu kao i mesić pa su oni dva ratna druga!Kad bi stavio drugu neku nakazu opet ne bi bili zadovoljni.Eto ni Plenković im nije dovoljno dobar, a da su izabrali josipovića on bi žderao na derneku grah odnosno pasulj i prdio kao afričko prase!
  https://uploads.disquscdn.com/images/e4df03a859c2615ca61b94d28dc93eb363b830c192247b55de4b8d6512848887.gif .

 • Zvonimir Polic

  E vidiš Prijatelju – ja sam s njim “drugovao” 6 mjeseci 1990…. kad smo osnivali ogranke HDZ-a po mnogim gradovima i selima… ali sam zbog Mesića i Manolića (na sreću) na vrijeme pobjegao kad sam vidio s kim imam posla…

 • EMINƎM

  ako je svastika mlađa, više od obaziranja bi bilo

 • Dnevnik Ramana Ljeljak…
  https://hrvatskoobrambenost