Pratite nas

Iz Svijeta

Tunis – provokativna reklamna kampanja: Biste li zbog ovoga prestali posjećivati London, New York, Pariz?

Objavljeno

na

Provokativna reklamna kampanja pokrenuta je s ciljem vraćanja turista u Tunis.

[ad id=”68099″]

Osmislili su je u komunikacijskoj kompaniji RamDam, a obuhvaća prizore terorističkih napada u Londonu, Parizu i New Yorku. Posjetitelji su na svakom od plakata upitani da li su nakon tih nemilih događaja prestali posjećivati ove destinacije, piše klix.ba

Prikazani su prizori bombaškog napada u Londonu, New York tokom napada 11. rujna 2001. godine na Svjetski trgovački centar, te Pariz nakon masakra na redakciju magazina Charlie Hebdo.

Poruka na svakom od tih plakata je: “Podržite Tunis, zemlju mira”.

Tunis je prije nešto više od sedam dana nedavno pretrpio strašan teroristički napad kada je naoružani muškarac otvorio vatru na turiste u gradu Sousseu, te ubio 39 osoba. Građani te zemlje sada traže podršku dok se suočavaju sa šokom i tugom i nadaju se da će se dobar glas o Tunisu kao zemlji koja gaji načela mira pročuti među prijateljima širom svijeta.

Nova kampanja naišla je i na podršku i na kritike pojedinaca koji smatraju da je napad u Tunisu drugačiji jer su meta bili turisti.

Turizam je veoma važan dio ekonomije Tunisa i čini sedam posto tamošnjeg bruto društvenog proizvoda

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

SAD: Iranskim projektilom oboren je američki dron u međunarodnom zračnom prostoru

Objavljeno

na

Objavio

Iranskim projektilom oboren je američki vojni dron u međunarodnom zračnom prostoru iznad Hormuškog tjesnaca, rekao je u četvrtak američki dužnosnik zatražeći anonimnost.

Dužnosnik je otkrio da je riječ o dronu američke mornarice MQ-4C Triton. Drugi detalji nisu poznati kao ni vrijeme obaranja drona.

Prije toga kapetan mornarice i glasnogovornik Središnjeg zapovjedništva američke vojske, Bill Urban, rekao da američka vojska nije letjela iznad iranskog zračnog prostora.

“Nijedna američka letjelica nije bila u iranskom zračnom prostoru”, naveo je Urban.

Iranska elitna revolucionarna garda upozorila je u četvrtak da neće dopustiti agresiju nad Teheranom, objavila je iranska državna televizija.

“Obaranje američkog drona je jasna poruka Americi. Naše granice su crvena linija za Iran i snažno ćemo reagirati protiv bilo kakve agresije. Iran ne traži rat ni s jednom zemljom, ali smo potpuno spremni braniti se”, rekao je vrhovni zapovjednik Iranske elitne nacionalne garde, Hossein Salami. Iran tvrdi da je dron povrijedio iranski zračni prostor.

Napetost između Irana i Sjedinjenih Država zaoštrila se od prošle godine nakon što se predsjednik Donald Trump povukao iz nuklearnog sporazuma između Teherana i svjetskih sila iz 2015. Obnovio je sankcije toj zemlji i nastoji svesti na nulu iranski izvoz nafte.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Trump za nekoliko sati skupio dvostruko više novaca nego njegovi najjači konkurenti – zajedno!

Objavljeno

na

Objavio

Američki predsjednik Donald Trump prikupio je gotovo 25 milijuna dolara donacija u prvih nekoliko sati nakon objave kandidature za drugi predsjednički mandat, značajno nadmašivši protivnike iz Demokratske stranke.

Trump je u utorak na Floridi objavio da kreće u predizbornu kampanju za novi mandat.

Među demokratima bivši američki potpredsjednik Joe Biden prikupio je nešto više od šest milijuna dolara u prva 24 sata nakon objave kandidature a i senator Bernie Sanders prikupio je gotovo šest milijuna dolara u istom razdoblju.

New York Times je izvijestio da je Biden dosad prikupio gotovo 20 milijuna dolara od početka kampanje u travnju.

Izbori se održavaju u studenome 2020.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari