Pratite nas

Iz Svijeta

Tunis – provokativna reklamna kampanja: Biste li zbog ovoga prestali posjećivati London, New York, Pariz?

Objavljeno

na

Provokativna reklamna kampanja pokrenuta je s ciljem vraćanja turista u Tunis.

[ad id=”68099″]

Osmislili su je u komunikacijskoj kompaniji RamDam, a obuhvaća prizore terorističkih napada u Londonu, Parizu i New Yorku. Posjetitelji su na svakom od plakata upitani da li su nakon tih nemilih događaja prestali posjećivati ove destinacije, piše klix.ba

Prikazani su prizori bombaškog napada u Londonu, New York tokom napada 11. rujna 2001. godine na Svjetski trgovački centar, te Pariz nakon masakra na redakciju magazina Charlie Hebdo.

Poruka na svakom od tih plakata je: “Podržite Tunis, zemlju mira”.

Tunis je prije nešto više od sedam dana nedavno pretrpio strašan teroristički napad kada je naoružani muškarac otvorio vatru na turiste u gradu Sousseu, te ubio 39 osoba. Građani te zemlje sada traže podršku dok se suočavaju sa šokom i tugom i nadaju se da će se dobar glas o Tunisu kao zemlji koja gaji načela mira pročuti među prijateljima širom svijeta.

Nova kampanja naišla je i na podršku i na kritike pojedinaca koji smatraju da je napad u Tunisu drugačiji jer su meta bili turisti.

Turizam je veoma važan dio ekonomije Tunisa i čini sedam posto tamošnjeg bruto društvenog proizvoda

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Austrija zbog migranata želi zadržati pojačane kontrole granica

Objavljeno

na

Objavio

Austrija je sa zemljama na tzv. balkanskoj ruti dogovorila daljnje pojačane kontrole na granicama radi sprječavanja ilegalnih migracija, priopćio je u srijedu austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer.

“Ministar Nehammer je s kolegama iz zemalja na tzv. balkanskoj ruti dogovorio intenzivnu suradnju u borbi protiv krijumčara ljudi i ilegalnih migracija i nakon ukidanja pojačanih kontrola granica u sklopu suzbijanja pandemije koronavirusa”, priopćio je ministrov ured.

“Zajednički cilj je sprječavanje ilegalnih prelaska granica uz pomoć intenzivne razmjene i umrežavanja”, rekao je Nehammer nakon razgovora s kolegama iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

U razgovorima, koji su vođeni “proteklih tjedana”, su sudjelovali i potpredsjednik Europske komisije Margaritis Schinas i povjerenik za proširenje Oliver Varhely.

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je u srijedu kako je značajno smanjen broj ilegalnih pokušaja prelaska granica ali da se taktika krijumčara promijenila te da se oni sada “pojačano usredotočuju” na teretne vlakove i kamione. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Trump: New York su preuzeli pljačkaši, lupeži, radikalna ljevica i sve druge vrste bijednog života i ološa

Objavljeno

na

Objavio

Osma noć prosvjeda u Sjedinjenim Američkim Državama zasad protječe nešto mirnije od prethodnih. Gradovi se pripremaju za potencijalne nove nemire nakon Trumpovih prijetnji za primjenom veće sile. U okolici Washingtona raspoređeno je oko 1600 vojnika.

Čini se da savezna vlada planira snažnije odgovoriti na novi val prosvjeda u Washingtonu. Večeras će se osigurati još snažnija podrška zakonu i redu, rekao je u utorak glavni državni odvjetnik William Barr.

Policijski sat uveden je u Kaliforniji, New Yorku, Washingtonu i drugim urbanim područjima. Pripadnici Nacionalne garde raspoređeni su u nekim saveznim državama, ali većinom kao ispomoć.

Američki predsjednik Donald Trump ponovno se oglasio na Twitteru.

– New York su preuzeli pljačkaši, lupeži, radikalna ljevica i sve druge vrste bijednog života i ološa, napisao je jučer Trump, prenosi HRT

Pentagon rasporedio 1600 vojnika u okolici Washingtona

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari