Connect with us

Iz Svijeta

Turci ubijeni u Iraku, Ankara nezadovoljna reakcijom Washingtona

Objavljeno

-

Turska je pozvala u ponedjeljak veleposlanika Sjedinjenih Država u Ankari kako bi prosvjedovala protiv preslabe američke reakcije na smrt 13 Turaka koje su u Iraku bili zatočili pripadnici Radničke stranke Kurdistana (PKK), priopćilo je tursko ministarstvo vanjskih poslova.

“Američki veleposlanik (David) Satterfield danas je pozvan u ministarstvo i najoštrije mu je ukazano na američku izjavu”, navodi ministarstvo.

Američki State Department izjavio je u nedjelju da “žali” zbog tih smrti. “Ako budu potvrđene informacije o smrti turskih civila u rukama terorističke organizacije PKK, najoštrije osuđujemo te akcije.”

Turski provladini mediji kritizirali su blijedu američku reakciju, a izvor u ministarstvu vanjskih poslova rekao je da formulacija “ako se potvrdi” baca sumnju na istinitost verzije Ankare.

PKK je priznao smrt skupine skupine zatvorenika, ali je opovrgnuo navode Ankare i tvrdi da su ubijeni u turskim zračnim napadima.

Ranije je turski predsjednik Recep Tayip Erdogan optužio Sjedinjene Države da podržavaju kurdske “teroriste” i ocijenio da je američka reakcija na smrt turskih civila “jadna”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas