Pratite nas

BiH

Turn OFF

Objavljeno

na

[quote]Krajnje je vrijeme da otvorimo novo suđenje hrvatskom kardinalu i tako se konačno vratimo na svjetsku scenu. Kuda god krenete, Josip do Josipa i Josipovića.[/quote]

[dropcap]B[/dropcap]ilo bi zgodno da Josipa Bozanića uhiti Josip Perković, po nalogu Ive Josipovića, u ime pokojnog Josipa Broza. Josip Manolić je još uvijek živ i može odvesti Josipa Bozanića u Lepoglavu.

Kardinale trujemo u kućnom pritvoru

Sve sam skloniji uvjerenju da Hrvatsku treba poništiti. Što god napravite na ovom prostoru, problem je Hrvatska. Evo se konačno formira balkanski Benelyx, sve Južne Bene slave, a samo Hrvati nešto jamraju. Meni je na vrijeme proradio obrambeni mehanizam, pa sam pokrenuo svoju osobnu autocenzuru. Zašto uvijek oni ušutkaju nas? Pa ipak, osjećam se nekako rasterećeno. Gdje mi je bila pamet? Premijer i Predsjednik su pozitivci, a Kardinal je negativac. Nedostaju mi kardinalni potezi, kakve je vukao Josip Broz, najveći sin Benelyxa. Meni je savjest mirna, kukat će Bozanić kada mu Mladen Bajić postane ispovjednik. Ako mene pitate, kardinal Bozanić je veći klerofašist od Ive Josipovića i Stipe Mesića zajedno. “Štite se zločinci, zakoni se kroje po volji pojedinca, političkih i gospodarskih skupina” – izjavio je Bozanić na Misi za Domovinu u Crkvi svetog Marka. Jamra protiv Josipa Perkovića, jedinog Hrvata koji je imao tri čiste da nešto poduzme protiv šefa Ine. Nije zločin što je Stepan Đureković ubijen, nego što su ostavljeni na životu ostali šefovi Ine. “Hrvatska ne smije zanijekati svoj identitet, svoju baštinu i svoje svetinje!”

Imamo civilizacijski konflikt. Predsjednik RH je renomirani kompozitor, a kardinal Crkve u Hrvata, poput moje malenkosti, nema sluha. Kada bi budući kardinal kao mladić zapjevao na Sušaku, Talijani su napuštali Istru. Nema šanse da me netko odvede na pjevanu misu kardinala Bozanića. U svakom slučaju, čekaju nas novi oblici vertikalne i horizontalne represije, kako ih razlikuje Tomislav Sunić, američki profesor političkih znanosti. To su vam situacije kada Josip Perković lako vrbuje svoje doušnike. Svi cinkaju svakoga. Ako nekoga ne cinkate, bojite se da vas drugovi stavljaju na kušnju, pa se ne date upecati. Tako ste u startu upecani. Josip Perković je zaprepašten da ga tražimo popis doušničke mreže. To je zapravo sveukupni Popis stanovništva RH. Premijer Zoran Milanović uvjerava Nijemce da RH neće unutar EU biti financijski teret Njemačkoj – RH se svega odriče, ali svoga Josipa Perkovića ne. To je evidentan komunizam s ljudskim licem. Nijemci, evo vam te proklete milijarde, samo pustite naše ljude na miru.

Zašto su mladi partizani i mladi komunisti viša rasa? Pa, njihovi su očevi ženili naše najljepše žene, koje su prilično zakržljalim momcima rađale odlikaše. Prekrasne pojave naših ministrica bude nadu da bi se viša rasa Lijepe Naše mogla regenerirati. Što čeka Crkva? Ovu zemlju ne može spasiti Josip Bozanić, nego samo sin Josipa Bozanića.

Svakom pametnom dovoljna je revizija povijesti od 1945.

[dropcap]S[/dropcap]topostotni Josipović, predsjednik RH, profesor represivnog prava i lojalni sin jednog od rekordera pozitivne komunističke represije, konačno je shvatio da povijest nije kompjutorska igra i da se ne može resetirati. Partizani su svoje učinili i tu nam tipka RESET ne pomaže. Nekima nije dozvoljen niti EXIT, nego samo TURN OFF. Stopostotni Mesić, posve analogan, ovaj je put prozvao i hrvatske gimnazijalce. Hrvatsko sveučilište možete jednostavno ugušiti tako da likvidirate hrvatske gimnazijalce. Naravno da se ustaštvo obnavlja. Gledam te mladiće kako odlaze stazama Križnog puta, prema austrijskoj granici i dalje u bijeli svijet, sve do Argentine, Paragvaja i Australije. Ako mene pitate, svakog od njih treba smaknuti već u Sloveniji. Ovako jačamo svoju konkurenciju.

Dok su u sisačkoj Brezovici ostarjeli čuvari partizanskih ovaca prilično neuvjerljivo širili mladalačku ljubav, snažni sisački biskup Vlado Košić provocirao je na komemoraciji kod jame Jazovka. Partizani su tamo izvršili eutanaziju nad teškim ranjenicima iz jedne bolnice. Biskup Košić ima svoje viđenje tog prijepora. “Očigledna je sličnost izvlačenja ranjenika iz bolnice na Svetom Duhu u Zagrebu 1945. sa izvlačenjem ranjenika iz bolnice u Vukovaru u studenome 1991.” To je zgodna ideja za dobar film, ali treba razraditi scenarij. Nedostaje rušenje Mosta na Neretvi. Jeli Slobodan Praljak prebacivao ranjenike i Glavni štab? Tko je branio Hrvatima da 1944. i 1990. poruše sve mostove? Hrvati su nesposobni i vrijeme je da to priznaju. Gdje su Franji Tuđmanu bili Crnogorci? Da ih poput Tita pošalje na neprijateljske položaje, dok se on sklanja na sigurno. Tito je na Križnom putu ubijao samo Hrvate iz Crvene Hrvatske, za svaki slučaj, jer je postojala mogućnost da su Crnogorci. Tko je prije Siska izjavio da je stigao doma, ostao je živ.

Biskup Košić reče da su tvorci komunizma “ubijali, sijali strah i zatirali u ime svoje ideologije sve hrvatsko, katoličko i domoljubno. Na žalost oni ne žive nekim skrovitim životom u Hrvatskoj, daleko od javnosti, okajavajući svoje grijehe i zločine, nego su oni upravo u današnjoj Hrvatskoj na prvim mjestima, oni vode našu zemlju, oni su gospodari medija. Tužno je da se danas u Brezovici kod moga Siska slave ubojice kao neki veliki antifašisti, donositelji napretka i bolje budućnosti.” Zar to nije govor mržnje? Dam ruku u vatru da biskup Košić mrzi partizane i komuniste. Takve konstrukcije direktno su okrenute protiv Benelyxa. Nada Landeka iz udruge Veronika Vera alarmirala je Javnost zbog slučaja Branka Kakarića, koji je prisilno odveden u psihijatrijsku bolnicu Vrapče – najavio je prosvjed ispred Europske komisije u Bruxellesu zato što naše pravosuđe štiti organizirani kriminal i korupciju. Tko normalan može tražiti pomoć od EU?

Tvrtko Dolić

facebook komentari

BiH

Trebalo je čak 22 i pol godine da se počne rasvjetljavati nestanak i ubojstvo generala HVO-a

Objavljeno

na

Objavio

Pripadnici Federalne uprave policije uhitili su jučer Hamdiju Abdića Tigra, nekadašnjeg zapovjednika vojne policije Armije BiH u Bihaću i najbližeg suradnika generala Atifa Dudakovića, pod sumnjom da je odgovoran za smaknuće generala Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Vlade Šantića u proljeće 1995.

Trebalo je čak 22 i pol godine da se počne rasvjetljavati nastanak i ubojstvo generala HVO-a koji je bio i jedan od utemeljitelja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne te HDZ-a BiH. Uz Tigra, uhićeni su još pripadnici Armije BiH Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Ramiz Bajramović i Enver Keranović, a istragu vodi županijsko tužiteljstvo u Bihaću.

Uhićeni su osumnjičeni da su između 8. i 9. ožujka 1995. ubili generala Šantića, a u bijegu su Indian Alibegović i Ramiz Ružnić, piše Večernji list

Pogrešan sud i tužiteljstvo

Obitelj Šantić nebrojeno je puta prosvjedovala i upozoravala na zataškavanje ubojstva, koje je od ratnoga zločina makinacijama dospjelo u područje civilnog ubojstva. Iako je riječ o generalu HVO-a kojeg je u ratnim okolnostima otela Vojna policija Armije BiH, zaključeno je da je riječ o civilnom ubojstvu?! Odvjetnik Josip Muselimović, koji zastupa obitelj Šantić, izjavio je da su za ovaj predmet morale biti nadležne državne institucije.

– Nadležno je županijsko tužiteljstvo u Bihaću, a ja mislim da je nadležnost za ovaj slučaj kao ratni zločin moralo imati Tužiteljstvo BiH – rekao je Muselimović. Upitan što obitelj očekuje, Šantić je objasnio da nakon 22 godine i dalje traže pravdu. – Obitelj očekuje pravednu odluku i uvjerena je da su upravo osumnjičene osobe na čelu s Hamdijom Abdićem Tigrom počinitelji tog kaznenog djela te da postoji previše dokaza u tome pravcu – objasnio je Muselimović.

Za vrijeme prošlogodišnjeg prosvjeda supruga pokojnog generala Jagoda Šantić izrazila je sumnju da će dočekati pravdu kazavši kako je čak i sadašnji proces otišao u krivome smjeru. General Šantić posljednji put viđen je živ 8. ožujka 1995. u bihaćkom hotelu Sedra gdje je bio u društvu s tadašnjim zapovjednikom Petog korpusa Armije BiH generalom Atifom Dudakovićem, kojega obitelj također smatra odgovornim za njegov nestanak.

Lažna obećanja obitelji

Ovaj armijski general bio je u sukobu sa zapovjednikom HVO-a, a prethodno mu je polomio zube. Šantić se u više navrata suprotstavio podčinjavanju. No Dudaković dosad nije obuhvaćen istragom. Obitelj se s gorčinom prisjeća kako je bivši bošnjački član Predsjedništva BiH Ejup Ganić uputio sućut samo dva dana nakon generalova nestanka.

Ništa nije otkrilo ni mješovito povjerenstvo BiH i RH koje je provodilo istragu. U međuvremenu obitelj je u više navrata dobivala lažna obećanja, izjave, dojave, prekopavala su se groblja, istraživala željeznička postaja u Bihaću u potrazi za posmrtnim ostacima. Zaštićeni svjedok otkrio je i gdje je mučen general Šantić i zakopano tijelo, no bilo je toliko uništeno da se nije moglo utvrditi pripada li njemu čak ni analizom DNK.

Zoran Krešić / Večernji list

Obitelj Šantić zadovoljna uhićenjima za ubojstvo generala, ne i što to nije okarakterizirano kao ratni zločin

 

Obitelj Šantić: Tragamo za istinom i pravdom već 22 godine

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Hamdija Abdić Tigar uhićen zbog ubojstva generala Vlade Šantića

Objavljeno

na

Objavio

Hamdija Abdić Tigar uhićen je jutros u Bihaću zbog sumnje da je odgovoran za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića.

Pet osoba među kojima je i bivši visoki časnik bošnjačke Armije BiH Hamdija Abdić uhićeno je u ponedjeljak na području Bihaća i Cazina pod sumnjom da su odgovorni za ubojstvo generala Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Vlade Šantića, potvrdili su tijekom dana policija Federacije BiH i tužiteljstva Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini.

U priopćenju se navode samo inicijali uhićenih no lokalni su mediji prenijeli kako su uz Hamdiju Abdića poznatog i po nadimku Tigar uhićeni i Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Ramiz Bajramović i Enver Keranović, svi bivši pripadnici Armije BiH.

Oni su osumnjičeni da su između 8. i 9. užujka 1995. ubili generala Vladu Šantića.

General Šantić podsljednji put je viđen živ 8. ožujka 1995. u bihaćkom hotelu “Sedra” gdje je bio u društvu s tadašnjim zapovjednikom Petog korpusa Armije BiH generalom Atifom Dudakovićem.

Iz hotela su ga odvele naoružane osobe, navodno pripadnici vojne policije 502. brigade iz sastava Petog korpusa kojom je tada zapovjedao Hamdija Abdić i potom mu se gubi svaki trag.

Šantićev sin Duje Šantić,ranije je opetovano tvrdio kako je zapravo Dudaković taj koji je zapovjedio ubojstvo njegova oca.

“Slučaj Šantić” je nakon početne istrage 1995. završene bez rezultata godinama bio zaboravljen da bi ponovo bio otvoren 2013. na temelju iskaza zaštićenog svjedoka,

Svjedok je tvrdio kako je generalovo tijelo nakon ubojstva raskomadano, zapaljeno i potom ubačeno u bačvu zalivenu gipsom ili cementom. Plastična bačva s koštanim ostacima je 2014. pronađena na odlagalištu otpada kod Bihaća no iz sadržine nije mogao biti izdvojen materijal za DNK analizu pa navodi svjedoka nisu mogli biti potvrđeni.

Abdić je opetovano odbacivao bilo kakvu vezu s nestankom i ubojstvom generala Šantića. (Hina)

 

Obitelj Šantić: Tragamo za istinom i pravdom već 22 godine

 

Pavao Miljavac: Moramo doznati tko je ubio Šantića

 

Na današnji dan nestao je general Vlado Šantić, obitelj još nije pronašla smiraj

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari