Connect with us

Nebuloze

TURSKA: Kuća Fethullaha Gulena će biti pretvorena u javni toalet

Objavljeno

on

Rodna kuća Fethullaha Gulena koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i kojeg turske vlasti optužuju da stoji iza pokušaja puča bit će pretvorena u javni toalet. Gulen je rođen u mjestu Koručuk, ali sada živi u egzilu u Pensilvaniji.

On je rođen u jednokatnici u tom mjestu, u centralnoj provinciji Erzurum. Independent prenosi da će ta kuća na traženje mještana biti pretvorena u javni toalet, prenosi klix

Od pokušaja puča 15. srpnja, na stotine knjiga koje je napisao Gülen bačene su na ulice i u rijeke.

Prije nekoliko dana, po nalogu državnog tužitelja iz Ankare sigurnosne snage uhitile su Muhammeta Saita Gulena, nećaka Fethullaha Gulena kojeg vlasti u Turskoj optužuju da je jedan od organizatora nedavnog pokušaja državnog udara.

Fethullah Gulen je poznati turski politički i vjerski vođa kojeg aktualna vlast smatra liderom terorističke organizacije FETO. Gulen se razišao s politikom Erdogana 2013. godine, a njegovi sljedbenici kolokvijalno se nazivaju gulenistima ili pripadnicima pokreta Hizmet.

U strahu od uhićenja Gulen je pobjegao u Sjedinjene Američke Države, a Ankara od Washingtona traži njegovo izručenje zbog osumnjičenosti za terorizam. Turske vlasti redovno vrše pritisak na organizacije i medije za koje smatra da su pod kontrolom Hizmeta, a nedavno su ugasili preko 80 medijskih kuća u Turskoj!

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari