Connect with us

Iz Svijeta

Turska: Sporazum s Rusijom o kupnji sustava S-400 je konačan

Objavljeno

-

Turska će poštivati sporazum s Rusijom o kupnji njezinog protuzračnog raketnog sustava, objavila je Ankara u petak, nakon što su četvorica američkih senatora iznijela prijedlog zakona za zabranu planirane isporuke američkih borbenih aviona F-35 bude li Turska ignorirala američko protivljenje i prihvatila ruski sustav S-400.

“Na kraju smo se dogovorili s Rusijom i potpisali sporazum. Taj sporazum je pravovaljan i dogovaramo se kad će biti isporuka”, rekao je turski ministar Mevlut Cavusoglu nakon sastanka s ruskim kolegom.

“Taj sporazum je sklopljen”, kazao je.

Američki senatori u četvrtak su iznijeli prijedlog da se zabrani transfer aviona F-35 iz SAD-a u Tursku dok američka vlada ne potvrdi da Ankara neće primiti isporuku ruskog sustava S-400, navodi se u izjavi.

Turska je primila kontradiktorne izjave SAD-a, rekao je Cavusoglu te dodao da je Ankara ispunila sve svoje obaveze u vezi s F-35.

Turska je proizvodni partner u programu borbenih zrakoplova F-35 vrijednom 400 milijardi dolara, međutim SAD, NATO saveznik, protivi se kupnji ruskih sustava. Turska ne namjerava prodati S-400 drugoj zemlji, rekao je Cavusoglu.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas