Pratite nas

BiH

Turudić baca dimnu bombu tvrdnjom da ga k’o bajagi prate i prisluškuju

Objavljeno

na

Ma ajte molim vas! K’o da policija nema pametnijeg posla. Samo par tisuća policajaca je bilo u Čavoglavama prateći što neprijatelji naroda i države snuju i pjevaju. Da je to znao inače inteligentni Nikša Klečko, nikada ne bi slao hrvatski MIG na hrvatske policajce na teškom zadatku. I istina je brzinom svjetlosti izašla na svjetlo dana. I to neprikosnovena istina.

turudic videoHrvati su krajnje, rekao bih, sumanuto human narod. Hamas iskopao nekih 100 do 200 tunela iz Gaze do židovskih granica. Zbog bolje cirkulacije roba i kapitala. Iz čiste znatiželje Hamasovci otmu trojicu malih Židovčića od 14 i 15 godina. Malo se igraju s njima, malo ih muče i na kraju ih malo ubiju.

Međutim, Židovi operirani od humora to shvate ozbiljno i izvrše dvije stotina po redu agresiju na mirne i radišne Arape. Arapski ratnici nisu imali vremena napraviti repliku Berlinskog zida prema Izraelu nego onako na brzinu naprave živi zid od djece i civila što nehumane Izraelce nije strateški omelo u njihovim agresivnim planovima. Zgroženi i krajnje humani Hrvati solidarno stadoše uz svoju braću Arape vođeni starom Vukovom mudrošću: “Brat je mio koje vjere bio”. Bilo je i uličnih protesta solidarnosti s narodom Gaze. HRT je po običaju bio na čelu kolone. Usprkos Hrvatskom javnom zgražanju, beskrupolozni Židovi i dalje uništavaju mirovne Hamasove tunele i bezobrazno uništavaju u zraku Hamasove rakete upućene na agresorske gradove.

Negdje u isto vrijeme hrabri borci Islamske države Iraka i Sirije (ISIS) opkolili na nekom brdu oko 50 000 kršćanskih Jazida. Dok su na brdu djeca i žene umirale od gladi, u humanoj Hrvatskoj muk. Hrabri islamski borci (ISIS) napali Kurde kod Irbila i humano, uglavno sa sabljama, ubijali sve na koje su u svom oslobodilačkom naletu naišli. Hrvati muče i dalje! Borci ISIS-a u jednom danu smaknuše oko 580 zadrtih kršćana koji nisu odmah prešli na islam. Dio žena i djece, da pokažu kako su humani, žive zakopaše. Humana Hrvatska, zbog tih sitnih nesporazuma između hrabrih boraca ISIS-a i kršćana, ne izlazi na ulice. Važnije je bilo demaskirati drske židovske okupatore koji iz obijesti zatrpavaju Hamasove mirovne tunele i time sprječavaju pokaznu vježbu nove vojne tehnologije na izraelskom tlu.

Albert Einstein je rekao: “Ne znam kojim oružjem će se voditi treći svjetski rat, ali znam da će se četvrti voditi letvama i kamenjem”.

Sudac Turudić opet zbunjuje demokratsku javnost. Kao što je i poznato, to je tzv. lijeva javnost sklona izbalansiranoj i uspješnoj Vladi, predsjedniku Josipoviću i njegovoj “novoj pravednosti”, što god to značilo, te našim dragim i nadasve žilavim antifašistima od kojih se neki sjećaju i dinosaura. Jedan od njih, Joža Manolić, još se do danas nije oporavio od šoka jer je vjerojatno kao mlado antifašističko dijete gledao kako mu dinosaur odnosi oca iz dvorišta rodne kuće. Turudić, umjesto da stane na loptu, baca dimnu bombu tvrdnjom da ga k’o bajagi prate i prisluškuju. Tko? Policija! Navodno.

Ma ajte molim vas! K’o da policija nema pametnijeg posla. Samo par tisuća policajaca je bilo u Čavoglavama prateći što neprijatelji naroda i države snuju i pjevaju. Da je to znao inače inteligentni Nikša Klečko, nikada ne bi slao hrvatski MIG na hrvatske policajce na teškom zadatku. I istina je brzinom svjetlosti izašla na svjetlo dana. I to neprikosnovena istina. “Nije bilo ni prisluškivanja ni praćenja suca”, donosi Večernjak od 14. kolovoza o. g., kao službeno priopćenje policije na službenim internetskim stranicama MUP-a. I što sad, Turudiću? I ti tvoj Dečak i tvoji informatori! Policija kaže: “Pojma nemamo! Časna riječ!”

A znamo da kao i u svim otvorenim i demokratskim zemljama policiju kontroliraju nezavisna i objektivna tijela. Sastavljena od aktivnih policajaca. Kao što Hrvatski sabor kontroliraju saborski zastupnici pretežno iz vladajuće stranke. I Hrvatske suce i zakonitost njihova rada kontrolira Državno sudbeno vijeće sastavljeno većinom od aktivnih sudaca. Blagajnice u bankama same kontroliraju jesu li u minusu ili ne. Kumice na tržnicama same paze da im fiskalna blagajna štima jer u protivnom padaju u tešku depru. Još kad bi se moglo zrihtati da Hrvatska sama kontrolira ispunjava li sve uvjete koje je preuzela od EU, gdje bi nam bio kraj!

Prema tome, kad Ravnateljstvo policije kaže da prisluškivanja i praćenja nije bilo, onda i nije bilo. Sve me to podsjeća na onog Ličana koji se vratio iz Amerike pun love k’o brod. Na pitanje susjeda kako se obogatio, reče na pokeru. “Na pokeru?”, začudiše se susjedi. “Zaigra ja jednu partiju”, ispriča Likota, “i dobijem 3 asa i 2 kralja te odmah sav sretan pokažem karte! Nema potrebe reče jedan od igrača. Mi igramo džentlemenski poker. Ako imaš dobru kartu ne moraš pokazivat. Vjerujemo ti na riječ. E kad me je onda krenulo!”, reče Ličanin. Ali tu nije kraj nevolja za Ivana Turudića. Digla se na zadnje noge intelektualna elita ogorčena njegovim ispadom prema narodnoj vlasti. Pitaju vrijedi li Ustav RH za Turudića? Samo pitaju, ali su oprezni pa ne citiraju čl. 38 Ustava koji kaže: “Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli. Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja i slobodu govora i javnog nastupa…”

Glavni urednik Jutarnjeg, Viktor Vresnik, misli i piše da Turudić ima pravo javno iznositi svoje političke stavove. Jutarnji, str. 4 od 12. kolovoza 2014. g., na istoj strani istog dana neki nepotpisani intelektualni novinarski proleter Jutarnjeg objavio je člančić pod naslovom “Ministar ne želi govoriti o Turudićevom ispadu”. Glavni urednik misli da je Turudićevo pravo iznositi političke stavove, a proleter misli da se tu radi o ispadu. Nazdravlje!

Ali javiše se i jaki igrači s jakim argumentima koji prekomjernim granatiranjem stadoše u obranu Josipovića, Milanovića i Pupovca. Na čelu moderne OZNE je sam Josipović, a slijede ga saborski zastupnik Kregar, bard pravne misli koji je završio sociologiju. Pa Krunek Olujić kojemu je vrhunski argument tvrdnja da je Turudić polu pismen. Krunica za tebe su uvjek govorili da ti nisi doduše pismen, ali si zato usmen. I na kraju prateći falš vokali Mare-Ingrid Tras mast i hrvatska Klaudia Schifer, Vesna Škare Ožbolt.

A javio se i Anto Nobilo popularni Rambo našeg pravosuđa. Njegovo javljanje u subotnjem magazinu Jutarnjeg od 16. kolovoza o. g., zavrijeđuje kratak komentar. Jednom Javni tužilac u komunizmu zauvijek ostaje javni tužilac u komunizmu. Zamislite što bi bilo da se javio netko tko je pročitao čl. 38 Ustava RH? Da je netko od njih pročitao čl. 10 Europske konvencije o ljudskim pravima koji kaže da: “Suci imaju pravo na slobodno izražavanje koje uključuje i slobodu mišljenja i slobodu primanja i prenošenja informacija i ideja, bez miješanja javne vlasti…” Uglavnom, pored ovakovih pravnih veličina koje su zaroktale protiv Turudića, isti može mirno spavati. Nije ovo ni 1945. g., kad bi završio u jednoj od jama u sjeverozapadnoj Hrvatskoj ni 1971. g., kad bi završio u Staroj Gradišci. Ali da je dati izvršnu vlast u ruke gore navedenim demokratima. Tko zna…

Bertrand Russell je napisao: “Tragično je da su budale toliko sigurne, a mudri puni sumnje”.

Ustavni Sud RH se istakao. Kao muha u čaši mlijeka! Referendum o ćirilici, pojednostavljeno rečeno, je neustavan. Časni sud kaže: “Međutim, tražiti raspisivanje referenduma s porukom da se ćirilica u gradu Vukovaru” doživljava kao simbol stradanja” duboko je uznemirujući čin koji napada pismo kao univerzalnu civilizacijsku tekovinu čovječanstva koja određuje sam identitet hrvatske ustavne države”. Kamo plovi ovaj brod? Koja isprazna imaginacija! Koja mašta! Fra Ante Perković, ratni župnik u Vukovaru, svjedoči kako mu je u Veleprometu neka oficirčina doslovno rekla: “Nemate ovdje više ništa, ostat ćete u srpskom Vukovaru i učiti ćete ćirilicu!” Evidentno povezivanje ćirilice s nasiljem i osvajanjem.

Danas čak i Ustavni sud priznaje da je ćirilica u Vukovar uvedena nasilno. O kakvoj onda univerzalnoj tekovini govori tekstopisac Ustavnog suda? Neki se pitaju je li ćirilica uvedena u Vukovar protivno čl. 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina zbog “univerzalnih tekovina” ili zbog “zapišavanja teritorija”. Ako je ćirilica kulturna baština, zašto se ona uvodi pendrecima? Zar suci Ustavnog suda ne vide da su najglasniji apologeti ćirilice upravo oni koji su je pred 23 godine, baš u Vukovaru ukinuli latinicu? I ti dan danas uporno okrivljuju Hrvate za rat i razaranje Vukovara. Za mene je, recimo, duboko uznemiravajući čin što je danas netko od svoje etničke pripadnosti napravio etnobiznis. Ono što je duboko uznemiravajući čin je spoznaja da građani imaju pravo tražiti referendum te da razlozi ne moraju biti prihvatljivi Ustavnom sudu. Nigdje nisam pročitao da više od pola milijuna građana koji su potpisali zahtjev za referendum moraju to svoje pravo Ustavnom sudu dostatno i relevantno objasniti.

Najlakše je ekstenzivno tumačiti Ustav i zapitati se je li referendumsko pitanje protustavno. Takav stav divergentan je čl. 1. Ustava RH koji glasi: “U RH vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana. Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem…” Sad je vidljivo da je Ustavni sud prekoračio svoje ovlasti iz čl. 95 Ustava RH navodeći političke, a ne pravne razloge u svojoj odluci. To se najbolje vidi iz dijela obrazloženja kad se tvrdi da se u zadnjih 12 godina nisu tako drastično promijenile okolnosti koje bi zahtijevale podizanje praga za dvojezičnost sa 30 % na 50 %. Međutim, nikome nije palo na pamet da navede sve Europske zemlje koje imaju prag od 50 %. Neke čak i 70 %. Latvija je donijela ustavnu odredbu kojom se izričito zabranjuje ruski jezik u zemlji. Kad bi neka naivčina počela skupljati u Hrvatskoj potpise da se, recimo, ustavno ukinu nazivi ulica i trgova imenom Josipa Broza, takvo bi pitanje u HR bilo odmah proglašeno protustavnim. Recimo, Ustavni sud Slovenije donio je upravo takovu odluku! Znači – selimo se u Sloveniju! I na kraju, iskreno me oduševio, uz Ustani sud, i odvjetnik Gredelj. On je sve koji su kritizirali odluku Ustavnoga suda proglasio primitivcima. Ja, pak, mislio da je Gredelj odavno završio u stečaju! Kad bi me netko zapitao koliko volim ovaj Ustavni sud odgovor bi bio – neopisivo!!!

Goete je jednom rekao: “Nije lisica tako mudra. U prilog joj ide činjenica da su kokoši tako glupe”.

Zvonimir Hodak/dnevno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Anto Jeleč: Suradnja OSBiH sa oružanim snagama susjednih zemalja uspješna

Objavljeno

na

Objavio

Načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH (ZS OSBiH) general pukovnik Anto Jeleč izjavio je za Fenu da uspješna regionalna vojna suradnja i dobrosusjedski odnosi između balkanskih zemalja predstavljaju važan čimbenik izgradnje razumijevanja, povjerenja, stabilnosti i sigurnosti, kako u regiji, tako i na cijelom području jugoistočne Europe.

”Može se reći da je regionalna suradnja Oružanih snaga BiH sa oružanim snagama susjednih zemalja dosta uspješna, ali se i dalje neprekidno unapređuje i razvija. Mi, posebice vojnici gajimo prijateljske i dobrosusjedske odnose”, rekao je Jeleč u intervjuu za Fenu.

Naveo je da se suradnja OSBiH sa susjednim zemljama realizira u oblasti školovanja i obuke, međusobne potpore zajedničkog partcipiranja u mirovnim misijama, zajedničkoj edukaciji, vježbama različitih razina, kao i na zajedničkom sagledavanju i procjenjivanju asimetričnih i drugih sigurnosnih prijetnji i rizika u regionu.

General Jeleč je, govoreći o rezultatima OSBiH u godini koja je na izmaku, rekao da su OSBiH tijekom 2017. godine, u odnosu na prethodne godine, ostvarile zapažene rezultate.

”Da bi osigurali funkcioniranje OS, kroz racionalno planiranje izražavali smo prioritete i uspješno realizirali pred nas postavljene zadaće. Sigurnosni izazovi na unutarnjem i međunarodnom planu zahtijevali su efikasne odgovore OSBiH. Skup takvih odgovora u realiziranju Zakonom definiranih zadaća OSBiH predstavlja istinska dostignuća.

Napomeniti ću samo one najvažnije oblasti i to: na planu pružanja pomoći civilnim strukturama vlasti i stanovništvu a posebito za vrijeme prirodnih i drugih nesreća i katastrofa, ispunjavanju međunarodnih obveza, sudjelovanjem u međunarodnim operacijama potpore miru, jačanju regionalnih obrambenih inicijativa, realiziranju operacija humanitarnog deminiranja, rješavanju viškova naoružanja, streljiva i misko-eksplozivnih sredstava, kontinuiranom procesu obučavanja i osposobljavanja pojedinaca, zapovjedništava i postrojbi na svim razinama zapovjedanja i nadzora kao i uspješnom usvajanju i implemetaciji NATO normi i standarda, važnog procesa na našem putu ka ispunjenju strateškog cilja države BiH i njenih OS a to je kao što znate punopravno članstvo u NATO Alijansi”, naveo je Jeleč.

Ono što je za OS bilo značajno za ovu godinu, istaknuo je, jeste usvajane dokumenta “Pregled obrane“. ”Usvajanjem ovog dokumenta učinjen je značajan pomak u pogledu NATO integracijskog procesa BiH, imajući u vidu da se navedenim dokumentima definiraju daljnje aktivnosti u sektoru obrane usmjerene na izgradnju modernih, kvalitetno opremljenih, obučenih i priuštivih oružanih snaga, koje će biti interoperabilne sa NATO snagama.

Sve to nam daje potpuno pravo da na postignuto budemo ponosni, ali nas i obvezuje da u narednom razdoblju budemo još bolji, organiziraniji i efikasniji’, poručio je general Jeleč. Na pitanje u kojim mirovnim misijama sudjeluju OSBiH, na kojim zadaćama su angažirani i što o njihovom angažmanu kažu njihovi pertneri, Jeleč je rekao da su sukladno važećim zakonskim procedurama, OSBiH i u ovoj godini nastavile i proširile sudjelovanje u mirovnim misijama UN-a, NATO-a i EU. ”Trenutno se u navedenim misijima od Republike Kongo i Mali, Srednjoafričke Republike i Islamske Republike Afganistan, nalazi 67 pripadnika OSBiH.

Angažiranjem u navedenim misijama, OSBiH ispunjavaju preuzete međunarodne obveze i na taj način daju izravnu potporu njihovom izvođenju. Kao najbolji predstavnici i veleposlanici svoje zemlje oni su sukladno Povelji UN-a, Ustavu i Zakonu o obrani BiH svoju misiju izvršavali a i sada izvršavaju časno, profesionalno i odgovorno”, istaknuo je načelnik ZS OSBiH.

Dodao je da zajedno s koalicijskim partnerima OSBiH daju osobni doprinos naporima u jačanju mira, stabilnosti i sigurnosti u svijetu, izgradnji demokratskih institucija vlasti, kapaciteta obrambenog i sigurnosnog sektora, poštivanju ljudskih prava i sloboda kao i da u okvirima i granicama svojih profesionalnih i ljudskih mogućnosti pružaju pomoć unesrećenima, povrijeđenima i oboljelima u ovim kriznim žarištima. ”To potvrđuju i dobijene visoke ocjene i brojne pohvale o angažmanu OSBiH od strane NATO-a i koalicionih partnera na terenu.

Ove složene zadaće svih ovih godina uspješno su izvršavali u internacionalnom okruženju bez ijednog izvanrednog događaja a svi pripadnici su se živi i zdravi vratili svojim postrojbama i obiteljima u domovini. To daje za pravo da svi u BiH i njenim oružanim snagama budu veoma ponosni na postignute rezultate u mirovnim misijama”, rekao je Jeleč.

Istaknuo je da će OSBiH prateći međunarodne standarde i u 2018. godini nastaviti put reforme u ostvarivanju cilja stvaranja modernih, priuštivih i vrhunski osposobljenih OS. ”Siguran sam, u tome ćemo uspjeti, a povod za taj optimizam nalazim u ohrabrujućim i ostvarenim rezultatima iz prethodnog razdoblja”, dodao je general Jeleč.

Načelnik ZS OSBiH je svim pripadnicima OSBiH zahvalio na pojedinačnom doprinosu i naporu koji su uložili u izvršenju svih zadaća i aktivnosti zapovjedništava i postrojbi OS u protekloj godini.

U narednom razdoblju očekujem da u svojim postrojbama istim entuzijazmom nastave vrhunski profesionalno i predano izvršavati svoje obveze i realizirati sve propisane dodjeljene zadaće. Tako će dati svoj puni doprinos nastavku daljeg procesa reforme i razvoja OSBiH kao i profesionalne i ljudske etike časne vojne profesije – poručio je general Jeleč na kraju intervjua za Fenu.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari