Connect with us

TURUDIĆ UZVRAĆA: Milanović je bahata neznalica, Josipović treba smijeniti savjetnika Sašu Perkovića

Objavljeno

on

Među ostalim u ‘spornom’ intervjuu Turudić je ustvrdio da je dopredsjednik  SDSS-a Milorad Pupovac etnički pristran, da premijer Zoran Milanović, boljševik i monarh, pluta bespućima svog neznanja i bahatosti. Za predsjednika Josipovića rekao je da razmisli treba li mu Saša Perković ostati savjetnik za nacionalnu sigurnost, te da bi plaćanje obrane Josipu Perkoviću pred njemačkim sudom bilo isto kao da plaćamo obranu Puniše Račića, atentatora na Stjepana Radića

Turudićev intervju osudili su predsjednik Ivo Josipović, bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt, odvjetnik Anto Nobilo i bivši predsjednik Vrhovnog suda Krunislav Olujić.

Nakon što se podignula prašina, Turudić je na pitanje je li prešao granicu izjavio za HRT:

– Ne znam koju granicu, pa oni o kojima sam govorio, koje sam komentirao, odavno su prešli granicu. Predsjednik Josipović nije reagirao kad su premijer Milanović i razni visoki izvori radili doista neprimjeren pritisak na pravosuđe. Predsjednik se nikad nije oglasio oko toga.

Na pitanje smatra li da se treba ispričati ljudima koje je prozvao u intervjuu, sudac Turudić rekao je da se premijer trebao ispričati cijeloj sudbenoj vlasti.

– Meni osobno ne, baš me briga. Tu nema osobnog odnosa, ne poznam čovjeka. On bi se trebao ispričati za sve zlo prema sudbenoj vlasti-, smatra Turudić.

Ministarstvo pravosuđa je pojasnilo da neće komentirati javni istup, odnosno intervju Ivana Turudića jer na to može reagirati samo sudbena vlast.

Turudić je u razgovoru za HRT u vezi sa stegovnim postupkom protiv njega rekao:

– Ako bude, bit će, ako ga ne bude – neće biti.

Ovlašteni predlagači stegovnog postupka su predsjednik Županijskog suda u Zagrebu (sam sudac Turudić), predsjednik Vrhovnog suda i ministar pravosuđa.

– Mislim da sam sebe neću prijaviti, ali još ću razmisliti. I predsjednik Vrhovnog suda i ministar imaju tu zakonsku mogućnost. Ako ocjene da treba, oni će to učiniti, rekao je Turudić.

U Dnevniku HTV-a mogli smo vidjeti samo manji dio razgovora sa sucem Turudićem. Pogledajte kompletan prilog i razmislite slažete li se s izjavama suca Turudića.

Osobno potpisujem svaku njegovu riječ.

Preuzeto s: maxportal.hr /autor: Marko Marković

foto: youtube screenshot

kamenjar.com

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari