Pratite nas

TURUDIĆ UZVRAĆA: Milanović je bahata neznalica, Josipović treba smijeniti savjetnika Sašu Perkovića

Objavljeno

na

Među ostalim u ‘spornom’ intervjuu Turudić je ustvrdio da je dopredsjednik  SDSS-a Milorad Pupovac etnički pristran, da premijer Zoran Milanović, boljševik i monarh, pluta bespućima svog neznanja i bahatosti. Za predsjednika Josipovića rekao je da razmisli treba li mu Saša Perković ostati savjetnik za nacionalnu sigurnost, te da bi plaćanje obrane Josipu Perkoviću pred njemačkim sudom bilo isto kao da plaćamo obranu Puniše Račića, atentatora na Stjepana Radića

Turudićev intervju osudili su predsjednik Ivo Josipović, bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt, odvjetnik Anto Nobilo i bivši predsjednik Vrhovnog suda Krunislav Olujić.

Nakon što se podignula prašina, Turudić je na pitanje je li prešao granicu izjavio za HRT:

– Ne znam koju granicu, pa oni o kojima sam govorio, koje sam komentirao, odavno su prešli granicu. Predsjednik Josipović nije reagirao kad su premijer Milanović i razni visoki izvori radili doista neprimjeren pritisak na pravosuđe. Predsjednik se nikad nije oglasio oko toga.

Na pitanje smatra li da se treba ispričati ljudima koje je prozvao u intervjuu, sudac Turudić rekao je da se premijer trebao ispričati cijeloj sudbenoj vlasti.

– Meni osobno ne, baš me briga. Tu nema osobnog odnosa, ne poznam čovjeka. On bi se trebao ispričati za sve zlo prema sudbenoj vlasti-, smatra Turudić.

Ministarstvo pravosuđa je pojasnilo da neće komentirati javni istup, odnosno intervju Ivana Turudića jer na to može reagirati samo sudbena vlast.

Turudić je u razgovoru za HRT u vezi sa stegovnim postupkom protiv njega rekao:

– Ako bude, bit će, ako ga ne bude – neće biti.

Ovlašteni predlagači stegovnog postupka su predsjednik Županijskog suda u Zagrebu (sam sudac Turudić), predsjednik Vrhovnog suda i ministar pravosuđa.

– Mislim da sam sebe neću prijaviti, ali još ću razmisliti. I predsjednik Vrhovnog suda i ministar imaju tu zakonsku mogućnost. Ako ocjene da treba, oni će to učiniti, rekao je Turudić.

U Dnevniku HTV-a mogli smo vidjeti samo manji dio razgovora sa sucem Turudićem. Pogledajte kompletan prilog i razmislite slažete li se s izjavama suca Turudića.

Osobno potpisujem svaku njegovu riječ.

Preuzeto s: maxportal.hr /autor: Marko Marković

foto: youtube screenshot

kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Najave

Admiral Domazet Lošo večeras u Münchenu, a u četvrtak na tribini u Offenbachu

Objavljeno

na

Objavio

Poznati hrvatski politolog, geostrateg i umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo  gost je Hrvata i njihovih zajednica u Njemačkoj, gdje će na tribinama predstavljati svoju knjigu  ‘Admiralovi zapisi 2 – Što je istina’.

Prva tribina održat će se danas u 19,30 sati u Hrvatskom domu (Schwanthalerstr. 96, 80336 München) a hrvatske iseljenike na admiralovo predavanje poziva Akademski krug Hrvatske katoličke župe München.

Marljivi organizatori bez obzira na radni dan očekuju veliko zanimanje hrvatskih iseljenika za admiralovu tribinu s obzirom na poznate njegove stavove vezane uz Hrvatsku, Domovinski rat i globalizacijske procese koje ovaj geostrateg već godinama detaljno analizira vođen svojim istraživanjima, vojnom izobrazbom i domoljubljem.

Dva dana kasnije u četvrtak 23.11.u 19:30 sati admiral Lošo gostuje  u Martinseestraße 2, 63150 Heusenstamm, nadomak Offenbacha, na tribini koju organiziraju Hrvatski katolički forum  i Hrvatska katolička zajednica Offenbach/M. Bit će to prava prigoda da se iz prve ruke čuje što je admiralova istina o hrvatskoj političkoj zbilji, a ujedno da iseljenici saznaju kako admiral Domazet Lošo geostrateški gleda na hrvatsko iseljeništvo, njegovu finacijsku potporu domovini i investicije koje hrvatska politika već dvadesetak godina nije u stanju pravilno usmjeriti, a neprestano se govori o značaju i snazi hrvatskog iseljeništva, te njegovom povratku u domovinu.

Tko je tu zakazao i kakva je budućnost iseljene Hrvatske, daljne masovno iseljavanje ili državna strategija koja potiče imućnije isljenike na povratak, investiranje i zapošljavanje mladih ljudi, kako bi se izbjegao daljni egzodus mladih i stručnih kadrova  iz domovine, čiji odlazak osiromašuje zemlju koja je uložila velika sredstva u njihovo obrazovanje? Iseljenici traže već duže vrijeme odgovore i na ta njima zanimljiva i životno značajna pitanja.

Također poznati su admiralovi stavovi vezani uz BiH odakle porijeklo vuče mnoštvo hrvatskih iseljenika, kada u svojim javnim nastupima kaže:

“Ono što je ključno u BiH jest što će se događati sa hrvatskim narodom u Bosni i Hercegovini. Problem Hrvata BiH ne može se riješiti ako se problem Hrvata i BiH ne stavi kao pitanje broj jedan hrvatske vanjske politike. Sadašnje stanje je posljedica neimanja politike Hrvatske prema BiH nakon smrti Tuđmana, pa čak i nema koncepta kakva bi trebala biti politika prema BiH. Hrvatska politika se mora jasno opredijeliti i odrediti svoje interese u BiH. Ona mora pratiti i politiku velikih sila gdje planovi već postoje, naglašava admiral Domazet Lošo.

Zanimljivo je da je hrvatski admiral bio  sudionik i planer glavnih vojnih operacija OS RH od početaka do svršetka Domovinskog rata, a 1992. je uz Gotovinu, jedan od glavnih zapovjednika Livanjske bojišnice i bojnoga područja koje je obuhvaćalo sjevernu i srednju Dalmaciju, južnu Bosnu i Hercegovinu.

Bez obzira na te njegove ratne zasluge zbog toga što je bio  supotpisnikom “Otvorenog pisma  dvanaestorice hrvatskih generala” javnosti,  tadašnji predsjednik RH Stjepan Mesić ga je prisilno umirovio stoji u generalovoj biografiji.

Zoran Paškov

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Hrvatska Vlada sutra predstavlja proračun za 2018. Plenković očekuje sadržajnu raspravu u Saboru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade: Parlamentarna većina izrazila potporu prijedlogu proračuna, očekujem sadržajnu raspravu u Saboru

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uoči sutrašnjeg predstavljanja Prijedloga državnog proračuna u Hrvatskome saboru, sudjelovao je na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a i sastanku stranaka parlamentarne većine.

Kazao je da je prijedlog proračuna za 2018. godinu na tragu projekcija koje je Vlada usvojila u srpnju. „Nakon što je usvojen vrlo kvalitetan rebalans proračuna, sutra ćemo predstaviti proračun za 2018. Očekujem kvalitetnu i sadržajnu raspravu“, rekao je predsjednik Vlade i dodao da je parlamentarna većina izrazila potporu za usvajanje proračuna.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari