Connect with us

Vijesti

Tusk: Još stignemo izbjeći rat

Objavljeno

on

tuskPoljski premijer Donald Tusk u govoru održanom u sklopu obilježavanja 75. godišnjice početka nacističke invazije na Poljsku što je bio okidač za početak Drugoga svjetskog rata upozorio je na opasnost od izbijanja rata “ne samo na istoku Ukrajine”.

Na summitu NATO-a koji će se ovaj tjedan održati u Velikoj Britaniji čelnici zemalja članica “zajedno će razmotriti novu politiku čiji će glavni cilj biti sigurnost i učinkovitost djelovanja zapadne zajednice prema prijetnji od rata, ali ne samo onoga koji se vodi na istoku Ukrajine”, rekao je Tusk. “Još uvijek ima vremena da se zaustave oni za koje su nasilje, sila i agresija ponovno postali arsenal za političku akciju”, kazao je Tusk koji je u subotu izabran da na mjestu dosadašnjeg predsjednika Vijeća Europe zamijeni Belgijca Hermana van Rompuya.

Pozvao je prisutne da europska i euroatlantska solidarnost poprime praktičnu dimeziju. “Promatrajući tragediju u Ukrajini – rat, jer moramo upotrijebiti taj izraz, svjesni smo toga da se rujan 1939. više nikad ne smije ponoviti”, rekao je Tusk.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR