Tužitelj: Slavo Lijanović je rekao da je brat Jerko mozak cijele operacije

6

Uhićeni Milorad Bahilj kazao je da mu nije jasan prijedlog Tužiteljstva prema kojem će on pobjeći u Hrvatsku. – Što bih pobjegao u Hrvatskoj, ja sam Srbin, ljepše mi je u zatvoru, rekao je Bahilj.

U nastavku današnjeg ročišta po prijedlogu Tužiteljstva da se produži pritvor uhićenima u akciji “Brend”, uhićeni Milorad Bahilj, ministar trgovine u Vladi FBiH i član stranke “Radom za boljitak” kazao je da mu nije jasan prijedlog Tužiteljstva prema kojem će on pobjeći u Hrvatsku. Bahilj je na iznenađenje mnogih kazao da bi se složio s tim da je tužitelj rekao da će pobjeći u Srbiju, obrazlažući to činjenicom da je on jedini Srbin među uhićenima i da ne vidi razlog zašto bi bježao u Hrvatsku, piše Avaz.

– Što bih pobjegao u Hrvatskoj, ja sam Srbin, ljepše mi je u zatvoru, rekao je Bahilj.

bahilj
Bahilj

Zanimljivo je da je tužitelj Ismet Šuškić kazao da je Slavo, brat Jerke Ivankovića Lijanovića prije dva dana dao iskaz u kojem je priznao da je njegov brat bio mozak cijele operacije uhićene skupine, no obrana je to čvrsto negirala.

Svih pet odvjetnika bilo je suglasno da se ne produži pritvor za dva mjeseca nego da im se odrede mjere zabrane i da budu pušteni na slobodu

Obrana Joze i Slave Ivankovića, te Milorada Bahilja ponudila je Tužiteljstvu jamčevinu kako bi njihovi klijenti bili pušteni na slobodu. Obrana Slave i Joze ponudila je 300.000 KM u nekretninama, a obrana Bahilja 200.000 također u nekretninama, no tužitelj nije prihvatio ovaj iznos kazavši da je imovina Lijanovića pod hipotekom i da oni nemaju što dati u zajam. Pojasnio je da je to zbog prijave koji je Hypo banka podnijela protiv Lijanovića.

Sud BiH oduku o prijedlogu Tužiteljstva donijet će sutra ili eventualno u petak kada osumnjičenima i ističe mjesec dana pritvora.

Agencije/VL

>>Čeka se pojašnjenje: Sud nije produžio pritvor Lijanovićima i Bahilju

facebook komentari

 • “- Što bih pobjegao u Hrvatskoj, ja sam Srbin, ljepše mi je u zatvoru, rekao je Bahilj.” .. ‘golema izjava baha, žbaha

 • peppermintt

  a za jeru ovo nemoguće, kak moš bit ono što nemaš 😛 :))))

 • wolf

  E,jadna kad ispane sapun na kupanju uzenci.
  Propjevat ce Bahilj:Mila kuda si nam ravna,samo
  da ga puste:))))

 • 1diablo

  Malo sam se propitao po Mostaru i mislim kako Bahilj(poznatiji kao Bajo)palamudi gluposti..On je iz mješovitog braka,majka mu je Hrvatica i cijeli život mu je vezan uz Hrvate,kao i radno mjesto koje je bilo u Širokom Brijegu..Naravno,prije nego je ušao u Vladu FBiH…

 • Prije nego se spajdašio s pajdom.. sad trabunja gluposti! Mostarci ga naravno poznaju…

 • peppermintt

  ko zna di mu je srce bre 😛 :)))