Connect with us

Vijesti

Tuzla: Devet na Jedan

Objavljeno

on

Kako prenosi frontslobode.ba, vođa neformalne grupe UDARR i osnivač profila koji je pozvao građane TŽ-a na prosvjede, Aldin Širanović brutalno je pretučen od strane policije TŽ-a.

Širanović se trenutno nalazi u MUP-u TŽ što je potvrdio u telefonskom razgovoru.

[quote]”Tuklo me je 9 specijalaca, isprebijan sam, slomljen sam, a sad moram ići, pozivaju me na razgovor”, rekao je Širanović za Front Slobode.[/quote]

Tijekom jučerašnjih prosvjeda lakše je povrijeđen i kamerman RTV Slona, Branislav Pavičić. Na kamermana je nasrnuo jedan policajac iz Jedinice za specijalne namjene TŽ dok je Pavičić obavljao svoj posao. Kako se nije radilo o težoj povredi kamerman je nastavio sa svojim radom.

”Jedinica za profesionalne standarde Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanske županije će analizirati cijelu situaciju i okolnosti pod kojima je došlo do ovog slučaja” – priopćeno je iz Vlade TŽ-a.

[vsw id=”tLulfJDELIM” source=”youtube” width=”625″ height=”380″ autoplay=”no”]

Kako je i najavljeno, i danas su se u Tuzli okupili nezadovoljni građani na protestu pred zgradom kantonalne vlade. Prema izvještaju Bportala, tamo je trenutno blizu 3000 ljudi. Dok jedni bacaju kamenje, dio demonsranata prinosi ruže policajcima i reda ih ispred ulaza u Vladu.

Demonstranti traže da se puste osobe koje su jučer privedene. Dio demonstranata i dalje baca kamenje, dok se ogromna većina protivi tome, te je stala ispred policijskog kordona.

Prema neslužbenim podatcima svi uposlenici, premijer i ministri u Vladi TK napustili su zgradu u pratnji policije. Izašli su na stražnji ulaz. Demonstranti i dalje negoduju i upravo su sa jarbola skinuli zastavu Tuzlanskog kantona i onda je zapalili, javlja Avaz.ba.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari