Pratite nas

Vijesti

Tvrtka Index Portal pred stečajem?

Objavljeno

na

Nad tvrtkom Index portal, vezanom uz internetski portal index.hr autora Matije Babića, uskoro bi mogao biti otvoren stečajni postupak.

Kako je Hini potvrđeno iz Porezne uprave Ministarstva financija, Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu uputili su zahtjev za prijedlogom za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom Index portal d.o.o. Porezni dug te tvrtke iznosi više od milijun (1.055.542) kuna.

Županijsko državno odvjetništvo taj je zahtjev jučer proslijedilo Trgovačkom sudu u Zagrebu koji vodi stečajne postupke.

Sjedište tvrtke Index portal d.o.o., kojoj je već neko vrijeme blokiran račun, na istoj je adresi kao i redakcija jednog od najčitanijih internetskih portala, a u njoj radi 11 zaposlenika.

Kako piše Jutarnji list koji u zadnje vrijeme često napada Index, to je već treći ozbiljan udarac na portal u samo mjesec dana, koji bi mogao dovesti i do gašenja portala. Prvo je tvrtka Prva stranica, nekadašnjeg nakladnika Indexa, nakon tisuću dana blokiranih računa završila u stečaju.

Potom je Severina Vučković u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo ovršila žig (brend) Index kako bi naplatila svoju odštetu od 200-tinjak tisuća kuna koje joj nakladnik portala usprkos sudskim presudama nikada nije isplatio.

To bi ujedno moglo značiti i to da će autori portala izgubiti, jednom kada žig bude ponuđen na javnoj dražbi, i pravo na korištenje svog imena na domeni. Sada još jednoj tvrtki Index portala, čije se poslovanje veže uz sam Index.hr, prijeti likvidacija.

Jedina preostala tvrtka koja se veže uz portal je Index promocija. Riječ je o nakladniku portala, a registrirana je za promociju i prodaju. Ta tvrtka nije pod blokadama, ali bi se kao pravni sljednik također mogla naći na udaru Porezne uprave. Prema zadnjim dostupnim podacima, tvrtka ima šest zaposlenih, a 2012. godinu završila je u minusu od oko 80 tisuća kuna.

Matija Babić s portala Index.hr, upitan za komentar takvog razvoja događaja, odgovorio je Hini kako “SDP u sprezi s organiziranim kriminalom poduzima sve da uništi jedini neovisni medij u Hrvatskoj”.

No, rekao bih da su to njihovi zadnji trzaji, dodao je Babić.

Naveo je da je Index u slučaju Pomoćnik dokazao korupciju na samom vrhu SDP-a. “Dokazujemo i da su stečajne nagodbe najveća pljačka od osnutka Hrvatske. To je ono što SDP i organizirani kriminal pokušavaju zaustaviti na sve načine: od toga da nas neprestanim inspekcijama nastoje onemogućiti u radu, do toga da kroz svoj bilten šire nevjerojatne laži o Indexu. Od izmišljenih tajnih uplata, do vina od 7000 kuna koja pijem, iako sam takva vina vidio samo na slikama”, tvrdi Babić.

Također navodi da dugovi Jutarnjeg lista iznose preko pola milijarde kuna. Babić kaže da ih spašavaju upravo ministar financija Slavko Linić i njegov pomoćnik Branko Šegon. “To je kriminalna hobotnica strašnija od Sanaderove”, ustvrdio je Babić.

Najavio je kako će se idući tjedan obratiti stranim veleposlanstvima i nekim inozemnim institucijama “zbog zaštite od organiziranog kriminala na čijem su čelu Linić, Šegon i Ninoslav Pavić (suvlasnik EPH-a koji izdaje Jutarnji list) čiju je prevaru razotkrio”.

Fena

facebook komentari

Vijesti

Krvnici Karadžić i Mladić žderu prasetinu u Haagu

Objavljeno

na

Objavio

Prije dva dana bili smo svjedoci opskurne kazališne predstave koju je uz pomoć svojih odvjetnika Tribunalu u Den Haagu i publici priredio balkanski mesar, krvnik i zločinac optužen za genocid i etničko čišćenje, Ratko Mladić. 

Kako bi izbjegao čitanje presude, taj ljudski šljam kojega Srbi nazivaju „narodnim herojem“ (to mogu samo oni, nitko drugi) Ratko Mladić, poduzeo je sve: od kuknjave zbog lošeg zdravlja, do pokušaja prekida zasjedanja galamom i na kraju napuštanjem sudnice, u nadi da će izricanje biti odloženo. Međutim, za divno čudo, ovoga puta Sudsko vijeće nije nasjelo i krvniku je pročitana osuđujuća presuda i to najteža – doživotna robija. Mada i 10 takvih kazni ne bi bile dovoljne za krvnika tog kalibra, žene iz Srebrenice i preživjele žrtve njegovih pokolja zadovoljne su što su doživjele kakvu-takvu zadovoljštinu.

Kako pišu srbijanski mediji s ponosom veličajući glavne protagoniste genocida u B i H Radovana Karadžića i Ratka Mladića – jer genocid je u zadnjih 150 godina sastavnica srpske nacionalne ideologije i ponos nacije, ili točnije pretežitog dijela te nacije – dvojica krvnika provela su večer uoči izricanja presude Mladiću u gozbi, odnosno krkanju prasetine, a povodom slave Radovana Karadžića „Aranđelovdana“. (http://www.alo.rs/ratko-i-radovan-jeli-pecenje-pred-presudu/132406).

Kojemu se to bogu klanjaju i u što vjeruju monstrumi poput njih zna valjda samo Srpska pravoslavna crkva koja poslovično, već stoljećima prednjači u ideologiji genocida i osvajanja zemalja drugih naroda, što je protivno i Bogu i kršćanskoj vjeri.

I ne samo to. Srpska pravoslavna crkva tradicionalno posvećuje krvnike, koljače i zločince, pa je za očekivati da u dogledno vrijeme i ova dvojica monstruma postanu njezini „svetitelji“ (kao što su već postali fašist, antisemit i antikrist Nikolaj Velimirović Žički, njegov kolega također fašist i zločinac Joanikije Lipovac, četnički koljači Milorad Vukojičić Maca, Slobodan Šiljaki mnogi drugi). Četnički vođa i koljač Draža Mihailović već se s njima nalazi na ikonama Srpske pravoslavne crkve, a to je siguran put ka „posvećenju“. Dakle, to je kod njih tako. I tu pomoći nema.

Nakon što se nakrkao prasetine (s Radovanom) i nalokao brlje, krvnik Mladić se ujutro pojavio pred Sudskim vijećem žaleći se na visoki krvni tlak. U njegovu korist lagali su, naravno i odvjetnici koji ga brane, ali provjerom je utvrđeno da se nikako ne radi o kritičnom stanju i da je tlak zločinca Ratka Mladića normalan (unatoč krkanju prasetine).

Tako je taj ljudski smrad na kraju ipak osuđen, nažalost, bez spominjanja brojnih masovnih zločina što ih je počinio u Hrvatskoj. Kakva-takva zadovoljština za narod iz Srebrenice, ali daleko je to od pravde.

Srbija likuje što je još jednom kilavi i nemušti Haag zažmirio i nije pogledao istini u oči, te izbjegao dati joj zasluženo mjesto u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Birokratima u Den Haagu najvažniji su, naravno, interesi velikih sila koje u vuku konce u Tribunalu.

Nama pak ostaju Dodik, Vučić, Dačić, Vulin, Šešelj i ostala srpska bagra sastavljena od nekoliko milijuna sljedbenika Ratka i Radovana, kojima su krvnici i izvršitelj genocida nacionalni junaci i ponos!?

Daj Bože da ne bude tako, ali svi su izgledi da će s njima ipak imati posla i naša djeca.

Zlatko Pinter

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Haški sud proglasio Ratka Mladića krivim i osudio ga na DOŽIVOTNI zatvor!

Objavljeno

na

Objavio

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Haagu donio je nepravomoćnu presudu Ratku Mladiću i odredio mu doživotnu kaznu zatvora za Ratka Mladića.

Ratni zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić, osoba čije je ime postalo sinonimom za najteže ratne zločine počinjene na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata, konačno se danas suočio s pravdom na koju se čekalo više od dva desetljeća.

Haški sud proglasio ga je, između ostalim, krivim za genocid te osudio na doživotnu kaznu zatvora.

Raspravno vijeće Haškoga suda u utorak je proglasilo krivim zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti u BiH te ga osudio na doživotnu kaznu zatvora

 

Mladić je proglašen krivim za deset od 11 točaka optužnice. Oslobođen je odgovornosti za prvu točku koja ga je teretila za genocid u šest općina istočne BiH jer je vijeće utvrdilo da zločini počinjeni u tim općinama ne predstavljaju genocid. Proglašen je krivim za genocid u Srebrenici, za progon, istrebljenje, ubojstva, deportacije i nečovječna djela kao zločine protiv čovječnosti te za ubojstva, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje pripadnika UN-a za taoce kao ratne zločine. Zločini su se događali na području BiH od 1992. do 1995.


Ratko Mladić je zbog ometanja postupka izbačen iz sudnice. Pogledajte trenutak izbacivanja Ratka Mladića iz sudnice:

 

General Rahim Ademi: Mladićev veliki vojni poraz kod Šibenika

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari