Pratite nas

Satira

Tvrtka iz Banja Luke kupila svih 39 trgovina Delhaizea u BiH

Objavljeno

na

Novi trgovački lanac zapošljavat će više od 1000 radnika i bit će platforma za plasman domaćih proizvoda. 

maxi delhaize tropic group

Kompanija Tropic Group iz Banja Luke krajem prošlog tjedna preuzela je vlasništvo nad belgijskim trgovačkim lancem Delhaize BiH, čime je Repubila Srpska dobila najveću domaću maloprodajnu mrežu. Da preuzimanje stopostotnog vlasništva nad 39 prodajnih objekata Delhaize BiH, koji su nosili naziv Tempo i Maxi, od strane domaće kompanije ima veliku važnost, potvrdili su i ekonomski analitičari, ali i predstavnici poslovne zajednice, pišu mediji u RS.

Naime, prepoznato je da će jedan takav domaći trgovački lanac, koji će zapošljavati više od 1000 radnika, predstavljati platformu za plasman domaćih proizvoda, ali se nadaju i da će velika domaća prodajna mreža moći na tržištu konkurirati stranim trgovačkim lancima.

“Ovom akvizicijom postojeći domaći maloprodajni lanac, koji posluje pod nazivom Moj market, proširujemo sa 39 objekata diljem BiH”, rekao je Bojan Risović, član Uprave Tropic Groupa. On je istaknuo da Tropic time postaje treći po veličini maloprodajni lanac u BiH, a najveći u RS.

Preuzeti prodajni objekti bit će rebrendirani, a u budućnosti će poslovati pod nazivima Tropic i Moj market, dok će poslovi u vezi s rebrendiranjem, renoviranjem i prilagođavanjem asortimana u maloprodajnim objektima biti završeni do kraja rujna ove godine. Tropic Group prošle je godine postao suvlasnik trgovačkog lanca Moj market, koji trenutno u mreži ima 13 maloprodajnih objekata.

Predrag Zgonjanin, predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS, istaknuo je da je vrlo važno da na domaćem tržištu postoji domaći trgovački lanac, a ne da su na tržištu prisutni samo strani lanci. “Nadamo se da će se domaći lanac mnogo više okrenuti domaćim proizvodima”, dodao je Zgonjanin.

Saša Grabovac, izvršni direktor Udruženja ekonomista RS-SWOT, rekao je da se preuzimanjem objekata Delhaizea BiH od strane Tropic Groupa događa bitna stvar za tržište široke potrošnje, odnosno za strukturu maloprodajnih lanaca u RS. “Kao što je za jednu državu vrlo važno da ima što više domaćih banaka i domaćih osiguravajućih kuća, jednako je vrlo važno imati domaći maloprodajni lanac”, rekao je Grabovac.

Inače, belgijska trgovačka grupa Delhaize objavila je da su njeni trgovački lanci u svijetu u drugom tromjesečju ove godine postigli rast prihoda od 3,7 posto. Kompanija je, međutim, imala gubitke na matičnom belgijskom tržištu, a u Srbiji troškove usklađivanja vrijednosti imovine od 150 milijuna eura. Delhaize je krajem srpnja 2011. godine u Srbiji kupio trgovinski lanac Delta maksi za 932,5 milijuna eura, u što je bio uključen neto dug od 318 milijuna eura. Krajem prošle godine bilo je govora o tome da će Delhaize prodati i svoje trgovine u Srbiji, ali to se nije dogodilo.

poslovni dnevnik.hr/kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Koje je to fine manire imao Tito?!

Objavljeno

na

Objavio

Koje je to fine manire imao Tito?!? Frajer rečenicu nije mogao složiti pa sad mi kao nabadamo teorije o njegovom naglasku umjesto da prihvatimo činjenicu da je bio glup i da nije znao pričati, pred cijelom ekipom fotografa ćapava Sophiu Loren za cicu, puši kubanku u Bijeloj kući ko najgora seljačina dok ga Nixon gleda ko sirovinu koja se nakon 5 desetljeća života u bijedi dočepala velikih para pa sad cucla kubanku tamo gdje to nitko normalan ne radi, vucara svoje glupe pudlice na pres konferencije i onda one laju dok se on dere na njih, krevelji se u bijeloj maršalskoj uniformi s tri kile odličja a sve bitke je izgubio, tjera ljude da mu trče štafetu i obožavaju ga jer je ljepši od proljeća, dok ekipa nema za jest on ima vozni park rolls rojseva, brodove i privatno otočje… o čemu pričate?!? Kakvi maniri?!?

Frajer je bio sirovina primitivna bezdušna seljačka koja se dočepala vlasti, moći i puno para. Jel bio mali ljakse iz Kumrovca, vanbračni sin cara svemira ili neki manson ubačen na njegovo mjesto nije ni bitno.

Manire nije imao jer je bio seljober najgore vrste tako da je čak i moguće da je bio mali bravar koji se proglasio doživotnim diktatorom, koji je pokrao stoljetno tuđe vlasništvo i preimenovao to u Napretke, Zvijezde, Jedinstva i Slobode, živio je na kredit i ispirao jadnim nepismenim neobrazovanim ljudima mozak.

Jedino je problem to kako su mu narasli prsti koje je navodno sam sebi odrezao jer je bio nesposbna budala i ako je stvarno bio taj bravar, ali ovo ostalo s njegovim manirima i obrazovanjem je šuplja priča.

Nije on svirao nikakav klavir, nema nikakve snimke koja bi to poduprla, to što on sjedi za klavirom znači da je imao klavir, ali možda ga je koristio za tresti pepeo unutra jer nigdje nema snimke na kojoj on svira. Bio je i heben lovac, medved omamljen na 30 metara vezan uz drvo, a uz ćopavog puca još 30 snajperista i to je to. Kakav gospodin! Još će ispast da je Jovanka bila dama s manirima ko ukrajinska balerina, neurokirurginja koja je zapravo prava autorica Shakespeareovih djela, Voynichevog rukopisa i Piri Reisove karte svijeta.

Domagoj Pintarić

VIDEO: Pogledajte zabranjeni zapis sjednice na kojoj Tita živciraju pudlice!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Satira

Potresna ispovijest bivšeg pripadnika zloglasnog kulta

Objavljeno

na

Objavio

Video sadrži eksplicitne opise prakse kojom se vrbuju mladi, naivni i neiskusni ljudi kako bi postali robovi moćnih organizacija. Ovdje objavljujemo prvi dio gdje svjedok opisuje ritual inicijacije pristupa kultu.

Domagoj Pintarić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitatiSponzori

Komentari