Connect with us

Gospodarstvo

Tvrtka iz Mostara demantira tvrdnje o nepostojanju tvornice za preradu povrća

Objavljeno

-

Tvrtka Marinada iz Mostara priopćila je u četvrtak kako je izgradnja tvornice za preradu povrća u poodmakloj fazi te je dostavila fotografije objekta, opovrgavajući tvrdnje iznesene u jučerašnjoj saborskoj raspravi da ta tvornica nije odmakla dalje od postavljanja temeljnog kamena od prije dvije godine.

Nakon što je u srijedu u Hrvatskom saboru Mostov zastupnik Nino Raspudić za tvornicu rajčice u Kruševu kraj Mostara kazao kako se radi o ” besramnoj laži, prevari i mazanju očiju” priopćenjem za javnost obratili su se iz kompanije Marinada d.o.o. Mostar ističući kako su te tvrdnje ”neistinite i zlonamjerne s ciljem stvaranja nesloge i nepovjerenja u odnosima Hrvatske i Hrvata u Bosni i Hercegovini”.

Posebno odbacuju ”neutemeljene tvrdnje pojedinih zastupnika da u proteklom razdoblju ništa nije napravljeno, da nema tvornice“. Kao dokaz koji demantira Raspudićeve navode naveli su stvarno stanje, investicije, djelovanje, kao i fotografije s terena.

Početku radova na izgradnji tvornice za preradu povrća nazočili su prije dvije godine premijer i čelnik HDZ-a Andrej Plenković zajedno s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem u mjestu Čulama nedaleko Mostara.

Zamišljeno je da se izgradnjom tvornice potakne više braniteljskih organizacija i pojedinaca koji su se uključili u proizvodnju rajčice i paprike na širem području Hercegovine. Tvrtka Marinada ima i potpisan ugovor s Podravkom.

Tijekom jučerašnje rasprave u Saboru o provedbi saborske Deklaracije o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini u prošloj i pretprošloj godini MOST-ov Nino Raspudić je ustvrdio kako je postavljen samo temeljeni kamen.

“Ne samo da ništa nije napravljeno, da nema tvornice, da nema 10 tisuća ljudi koji će živjeti od nje, nego je kasnije Podravka (…) demantirala da je uopće i bilo ideja za investiciju”, izjavio je zastupnik. Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman odgovorio je kako se tvornica gradi, te da brojni kooperanti i OPG-ovi odlično surađuju.

Tvrtka Marinada iz Mostara dostavila je fotografije tvornice koja dobiva konačne obrise. Predstavnici tvrtke ocijenili su kako stvarno stanje, investicije, djelovanje, kao i fotografije same tvornice, koja se prostire na 4500 m2 zatvorenog i 11500 m2 otvorenog prostora, te velikih zasađenih poljoprivrednih površina na poljima Mostara, Ljubuškog, Širokog Brijega, Stoca i Livna “u potpunosti demantiraju navedeno”.

“Tvrtka Marinada d.o.o. Mostar postala je jedna od najvećih proizvođača i otkupljivača povrća u BiH. Samo u protekle tri godine proizvela je, otkupila i izvezla preko 5 tisuća tona povrća”, navodi se. Dodaje se kako je za 60 posto povećan kapacitet tvornice zbog čega radovi kasne s okončanjem te da poslovni odnosi između Marinade i Podravke nisu promijenjeni i da Marinada osigurava proizvodnju povrća za potrebe Podravke.

Demanti su uz Marinadu potpisali predstavnici šest braniteljskih poljoprivrednih zadruga te 36 pojedinaca i OPG-ova. Hina

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari