Connect with us

Komentar

Tvrtko Milović – Intenzivni pregovori SDA i HDZ oko sudbine otetih Hrvata

Objavljeno

on

Jedna izjava jednog nebitnog zastupnika u jednom nebitnom parlamentu inspirirala je jednog nebitnog novinara da napiše jedan nebitan tekst kako će Hrvati u BiH postati manjina. Nebitni.

Mogućnost da će Hrvati izgubiti konstitutivnost u ‘probosanskoj’ javnosti koja želi ‘jednakost’ svih građana izazvala je pravu euforiju.

No, Hrvati nemaju razloga za brigu. Stranka koja legitimno zastupa interese Hrvata u ustavnim i izbornozakonskim pregovorima neće tako lako ispustiti plijen.

Plijen je naravno narod, a HDZ je naravno otmičar.

Problem nije toliko u samom odnosu otmičara i otetog, jer on je uzajaman i međusobno isprepleten vanjskim i unutarnjim okolnostima. Uostalom, ne može nikad vladajuća stranka biti mnogo gora ili bolja od naroda koji je bira.

Ono sto jeste problem je odsustvo bilo kakve nacionalne politike HDZ-a. Ova stranka gaji isključivo stranačku politiku, i koliko god u tome bili uspješni, za hrvatski narod to ne znači baš ništa.

Zato je svejedno hoće li Hrvati živjeti u građanskoj, unitarnoj, federalnoj, konfederalnoj ili ovakvoj kriptodecentreliziranoj BiH.

Njihova sudbina zapečaćena je voljom njihovih otmičara a pregovori koji se o njima vade najmanje se tiču samih Hrvata.

Tvrtko Milović

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari