Connect with us

Iz Svijeta

Twitter ‘trajno suspendirao’ profil desne republikanke

Objavljeno

-

Twitter je “trajno suspendirao” račun republikanske zastupnice u američkom Kongresu Marjorie Taylor Greene zbog “kršenja pravila” te društvene mreže o “dezinformacijama” vezanima uz covid-19.

Političarka desnice iz Georgie zagovarala je teorije koje dovode u pitanje sigurnost cjepiva protiv koronavirusa i učinkovitost nošenja maski kako bi se smanjio rizik od zaraze.

Greene, jedna od najglasnijih saveznika bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Kongresu, nedavno je došla na naslovnice zbog usporedbe ograničenja zbog koronavirusa s nacističkim progonom Židova. Pritom odbija nositi masku u Zastupničkom domu zbog čega je morala platiti nekoliko kazni.

Ranije je od Twittera primila više upozorenja, a ta joj je tvrtka već četiri puta blokirala račun. Prema nedjeljnom priopćenju te tvrtke peta suspenzija je trajna.

U izjavi koju su citirali američki mediji, Greene je Twitter proglasila “neprijateljem Amerike” i rekla da se ne može “nositi s istinom”.

“Društvene mreže ne mogu spriječiti da se istina širi. Velike tehnologške tvrtke ne mogu zaustaviti istinu. Komunistički demokrati ne mogu zaustaviti istinu”, stoji u dijelu izjave.

Njen profil (@mtgreenee) je prema posljednjim podacima imao nešto manje od pola milijuna sljedbenika. I dalje ima pristup svom službenom Twitter računu (@RepMTG) s gotovo 400.000 pratitelja.

Demokratska većina u Zastupničkom domu smijenila je Greenea sa svih mjesta u odborima u veljači zbog “nekoliko zapaljivih izjava”. (H./K.)

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari