Connect with us

Vijesti

U alternativnoj glazbi druge večeri Terranea uživalo 10.000 ljudi

Objavljeno

-

Odlična atmosfera na šibenskom Terraneu nastavila se i sinoć, na drugoj večeri tog glazbenog festivala koja je okupila oko 10.000 ljudi koji su uživali uz nešto alternativniji pristup glazbi. 

Organizatori festivala priopćili su kako je Terra stage sinoć bio otvoren nastupom Bosnian Rainbowsa, sastavom u kojem sviraju dvojica bivših članova Mars Volte – Omar Rodríguez – López i Deantoni Parks. Nakon njih, na stage su se popeli veterani, postpunk sastav Gang of Four predvođeni Andy Gillom nakon čijeg nastupa je uslijedio prvi highlight večeri – koncert Calexica.

Već nakon prvih taktova, ističu organizatori, bilo je jasno da je fuzija americane, Meksika i Kube savršen soundtrack za toplu ljetnu noć trećeg Terranea.

Popunjeni glavni stage festivala uživao je u world music fuziji na Arizona način, “a što se nastup Calexica bližio kraju, to se i količina besplatnih čepića za uši na festivalskom info pultu polako smanjivala”.

Bio je to, kažu, znak da se bliži nastup jednog od najglasnijih bendova na svijetu – My Bloody Valentine, koji su nakon buđenja iz 20-godišnjeg diskografskog sna, beskompromisni shoegaze pioniri sinoć su za vrijeme svog nastupa i cijeli Šibenik držali budnim. Svoj jedinstveni nastup okončali su psihodeličnim desetominutnim završetkom u kojem su uživali svi oni koji od Terranea očekuju glasnu dozu alternativnog rocka.

Uslijedio je nastup jednako eklektičnog sastava s odmakom prema elektronskom zvuku pod nazivom Pinkunoizu. Drugu večer festivala na Terra stageu zatvorio je Rob Garza sa sa svojim DJ setom u kojem će moći uživati i svi oni koji zadnji dan festivala odu na Terraneo party boat.

Lineup Aqua stage ponudio je također dozu alter rock glazbe uz Icarus Down, neobuzdani nastup vinkovačkog trija Punčke te originalnog kantautora Duncan Sheika. Postolar Tripper su mješavinom ska i hip hop glazbe bili su odličan uvod u vrhunac večeri na drugoj festivalskoj pozornici – povratnički nastup Dubioze Kolektiv.

Organizatori festivala tvrde kako ima neka tajna veza između Terranea, Šibenika i Dubioze, jer je prostor Aqua stage bio dupkom pun, a publika je skoro cijeli koncert ispratila plesom, pjesmom te skandiranjem poznatih refrena hitova kao što su Blam Blam, Marijuana ili Kokuz, ali i odličnih novih pjesama. Aqua stage je zatvorio neponovljivi Mambo Kurt i nastavio tradiciju otkačenih jutarnjih performans nastupa na Terraneu.

Oko 10.000 posjetitelja uživalo je drugu večer Terranea podjednako raspoređeno na svim festivalskim pozornicama, a Red Bull Music Academy Stage ponudio je nastupe DJ imena: Davor O, Audio InFunktion, Maja Milich, Jesse Boykins III, Tokimonsta i Rustam Ospanoff.

 Trećeg dana Terranea na raspredu su Wu Tang Clan, Aloe Blacc, The Cribbs, Dubfire, The Bots i mnogi drugi.a

Preko 15.000 posjetitelja došlo je na prvi dan šibenskog Terraneo festivala čiji je novi rekord postavio nastup grupe The Prodigy koja je, po riječima organizatora, dokazala da je jedan od najatraktivnijih živućih live bendova.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari