Connect with us

BiH

U Banja Luci istodobni skupovi oporbe i vlasti

Objavljeno

-

Oporbene stranke i članovi provladinih udruga zakazali su za četvrtak u Banjoj Luci dva odvojena skupa na kojima će jedni tražiti smjenu vlasti dok drugi planiraju istodobno iskazati svoju potporu režimu Milorada Dodika.

Iz banjolučke policijske uprave u jutarnjim su satima potvrdili kako su primili najave održavanja dva odvojena skupa te da su odlučili kako niti jedan neće zabraniti a sukladno svojim zakonskim ovlastima policija će poduzeti mjere njihova osiguranja.

Sudionike su iz policije pozvali da svoja stajališta na ovim skupovima izražavaju “mirno i dostojanstveno”.

Troje zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz oporbene Partije demokratskog progresa (PDP) i Srpske demokratske stranke (SDS) pozvali su na prosvjedno okupljanje zbog zbivanja u entitetskom parlamentu ranije ovog tjedna kada je u ozračju punom verbalnih sukoba uvreda ali i fizičkih obračuna vođena rasprava o dokumentu pod nazivom “Program reformi” koji određuje razinu dalje suradnje Bosne i Hercegovine s NATO-om.

Zastupnik PDP-a Draško Stanivuković, kojega je na sjednici parlamenta fizički napao ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač, nakon toga je zajedno sa stranačkom kolegicom Jelenom Trivić i zastupnikom SDS-a Nebojšom Vukanovićem pozvao na prosvjede protiv postupaka vlasti.

Odmah nakon što su njih troje uputili taj poziv oglasila se udruga pod nazivom “Čast otadžbine” čije je sjedište u Beogradu a okuplja bivše časnike vojske bosanskih Srba.

Oni su pak pozvali na okupljanje pristalica vlasti u Banjoj Luci u isto vrijeme kada kane prosvjedovati iz oporbe.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je kako će i on doći na taj skup kojega organiziraju ratni veterani.

Oba skupa zakazana su u parku “Mladen Stojanović” u središtu Banje Luke. (Hina)

 

Parlament entiteta RS podržao Dodika, on vrijeđao zastupnike oporbe nazivajući ih budalama (VIDEO)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas