Connect with us

BiH

U BiH 333 novozaraženih, policija zaustavila svadbena slavlja

Objavljeno

-

Foto: Tomislavnews.com

Nova 333 slučaja zaraze koronavirusom i tri povezana smrtna ishoda zabilježeni su u subotu u Bosni i Hercegovini, a policija na zapadu zemlje morala je uredovati kako bi spriječila održavanje svadbenih slavlja na kojima se najviše širi novi virus.

Po podacima entitetskih zdravstvenih ustanova, od 1513 testiranih osoba na SARS-CoV-2 u Federaciji BiH bilo je 244 pozitivnih, a u Republici Srpskoj 89.

Dvije osobe preminule su u Federaciji BiH, a još jedna u Republici Srpskoj.

Od početka epidemije koronavirusa u BiH je zabilježena zaraza kod 19.547 osoba, dok je preminulo 594 pacijenata.

Vlasti u BiH danima upozoravaju da se smanje okupljanja, a napose otkažu svadbena okupljanja koja su se pokazala mjestima najvećeg širenja zaraze koronavirusa. Zbog toga su vlasti Hercegbosanske županije (HBŽ) sinoć zaustavile održavanje dvaju svadbenih pirova u Tomislavgradu koji su upriličeni unatoč ranijoj zabrani.

Prema posljednjim informacija u Hercegbosanskoj županiji je u posljednja 25 sata testirano 75 osoba od kojih je na korona virus bio 31 pozitivan. Najveći broj zaraženih je u Tomislavgradu (13) i Livnu (11). Ova razmjerno mala županija ima 228 aktivnih slučajeva zaraze s virusom SARS-CoV-2.(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari