Connect with us

BiH

U BiH pad dnevnog broja novozaraženih

Objavljeno

-

Dnevni broj novozaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini nastavlja padati jer je u srijedu zabilježeno tek nešto više od 700 novih slučajeva, no i dalje je razmjerno veliki broj preminulih s dijagnozom covid-19.

Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo, od utorka su provedena testiranja na nešto više od 4800 uzoraka a zaraza je potvrđena kod 708 osoba.

Istodobno je umrlo 76 osoba koje su ranije zaražene koronavirusom.

Dan ranije u BiH je potvrđeno 966 novih slučajeva zaraze, a preminulo je 80 osoba s dijagnozom covid-19.

Dnevni broj zaraženih u BiH od prošlog tjedna postupno se smanjuje i sada je na razini iz sredine ožujka, prije eskalacije trećeg vala epidemije, čiji je vrhunac zabilježen početkom travnja.

Iako je očevidno da se širenje zaraze u BiH usporava predstavnici zdravstvenih vlasti upozoravaju kako je stanje i dalje ozbiljno te da je nužno zadržati sadašnje mjere ograničenja, tim prije što još nema naznaka kada bi u zemlji moglo početi masovnije cijepljenje stanovništva.

BiH je do sada, što izravnim isporukama, što kroz donacije, dobila manje od 200 tisuća doza cjepiva, a osim onog iz pogona zapadnih proizvođača, unatoč optimističnim najavama, kasni i cjepivo koje je Republika Srpska naručila u Rusiji, javlja Hina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari