Connect with us

Iz Svijeta

U Bijeloj kući počeo sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost

Objavljeno

on

Glasnogovornica Bijele kuće Stephanie Grisham u vezi s napadom na američke baze u Iraku kazala je kako je predsjednik SAD-a Donald Trump obaviješten i da pomno prati situaciju.

Grisham je uputila priopćenje nakon što su se pojavile informacije o raketnim napadima Irana na američku bazu u Iraku. “Svjesni smo vijesti o napadima na američke baze u Iraku. Predsjednik je upoznat s tim, pomno prati situaciju i u kontaktu je s timom za nacionalnu sigurnost”, rekla je Grisham, Anadolu Agency (AA).

U Bijeloj kući je, odmah nakon spomenutih napada u Iraku, počeo sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost. Pored potpredsjednika Mikea Pencea i ministra vanjskih poslova Mikea Pompea, u Bijelu kuću je došao i ministar obrane Mark Esper, javljaju američki mediji.

Penceov ured je priopćio kako je o ovom pitanju obaviješten i Kongres. Iranska revolucionarna garda priopćila je kako je u okviru “operacije osvete” za ubojstvo iranskog generala Qassema Soleimanija s desetinama balističkih raketa gađana zračna baza Ayn al-Asad u Iraku.

Pentagon je priopćio kako je na baze Ayn Al-Asad i Erbil, u kojima su pozicionirani američki vojnici, Iran lansirao više od 12 raketa i da nastoje utvrditi razmjere štete.

Iran napao dvije američke vojne baze (VIDEO)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari