Connect with us

Kronika

U Bjelovaru spomen na mučki ubijena 18 branitelja u Kusonjama 1991.

Objavljeno

-

Obitelji, suborci i brojna izaslanstva, među kojima je Vladino predvodio ministar branitelja Medved u subotu su u Bjelovaru odali počast mučki ubijenim hrvatskim braniteljima u Kusonjama 8. rujna 1991., čija su tijela pronađena pola godina kasnije, a pokopana su na groblju Borik 5. veljače 1992.

Organizatori sjećanja iz Udruge obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata Kusonje 91.- 93. podsjećaju da je prošlo 30 godina otkako su u masovnoj grobnici u Rakovom Potoku pronađena tijela 18 hrvatskih branitelja mučki ubijena u Kusonjama, te otkako su ispraćeni na svoja vječna počivališta na bjelovarskom groblju Borik

Sudjelujući na obilježavanju i odavanju počasti 18-orici poginulih hrvatskih branitelja, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, kao izaslani premijera, istaknuo je da hrvatska Vlada nikada neće prestati tragati za nestalim braniteljima.

Podsjetio je kako su obitelji branitelja poginulih u Kusonjama pola godine trpjele agoniju ne znajući gdje su tijela njihovih najmilijih. Posmrtni ostaci hrvatskih branitelja pronađeni su sakriveni u masovnoj grobnici u Rakovom Potoku i to je bila prva masovna grobnica u Domovinskom ratu.

U spomen na ubijene hrvatske branitelje služena je sveta misa zadušnica u Katedrali Svete Terezije Avilske. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari