Connect with us

Kronika

U blizini Brežica pronađeno 139 žrtava

Published

on

Foto:/komunistickizlocini.net/

Jezivi ostaci žrtava komunističkog masakra u blizini Brežica: Najmanje jedan autobus žena za koje nije bilo mjesta u prepunoj Hudoj Jami dovezen na ovo stratište i pogubljen, piše Reporter.si

Vladino povjerenstvo za rješavanje pitanja skrivenih grobišta u Sloveniji iskopalo je posmrtne ostatke ljudi koje su tadašnje komunističke vlasti nakon Drugog svjetskog rata bez suđenja na zvjerski način ubile.

Od 25. kolovoza 2020 godine do 10. rujna iste godine u bivšem protutenkovskom rovu otkriveni su posmrtni ostaci najmanje 139 ljudi. Nakon pronađenog streljiva u jarku, zaključuje se da je na njih pucano na samom stratištu, a zatim su pokopani u masovno grobište. Ubojice su uglavnom bili slovenski pripadnici Titovog KNOJ-a.

Žrtve su ubijene i pokopane u tri skupine. Među njima su i civili, pa čak i žene, a prema predmetima u grobištu stručnjaci zaključuju da su žrtve slovenskog, njemačkog i hrvatskog podrijetla.

Titovi partizani su ljude odvozili na masakr iz Teharija, a barem jedan autobus žena dovezen je iz ionako pune Hude Jama za koje nije bilo mjesta u prepunoj  Huda Jami u kojoj je već prethodno pronađeno skoro 3.000 žrtava.

Veliki udio žrtava u prve dvije skupine bio je potkan, a svi u trećoj gotovo bez iznimke bosi. Neke od žrtava sigurno su bile svučene barem do donjeg rublja. Većina kostura ima zapažene, žicom vezane ruke na leđima.

Reporter.si

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari