Connect with us

BiH

U Bosanskom Grahovu obilježen 28. dan sjećanja na poginule branitelje

Objavljeno

-

Foto: HDZ BiH

13. kolovoza u Bosanskom Grahovu obilježava se kao Dan sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje, a povodom obljetnice vojnih operacija „Ljeto 95“ i „Oluja“.

I ove godine okupljeni su se prisjetili žrtve 21.-og pripadnika 141. brigade i 7. gardijske brigade HV-a, koji su poginuli tijekom bitke kod Bosanskog Grahova.

Dan sjećanja na poginule branitelje održava se od 1996. godine u Bosanskom Grahovu, u organizaciji Udruge za očuvanje kulturne i povijesne baštine „Don Juraj Gospodnetić“ Bosansko Grahovo i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg – Bosne podružnica Bosansko Grahovo.

Obilježavanju ove tužne obljetnice, uz domaćine iz Bosanskog Grahova, nazočili su predstavnici braniteljskih udruga, izaslanstva Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH, izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH te izaslanstavo Splitsko-dalmatimske županije.

Izaslanstvo HNS-a BiH predvodio je predsjednik Odbora za branitelje i ministar branitelja u Vladi Županije Zapadnohercegovačke Mladen Begić, u izaslanstvu su bili i Dragan Konta zastupnik u Skupštini HBŽ te gradonačelnik Livna Darko Čondrić.

Počast poginulima izrazila su izaslanstava Splitsko-dalmatimske županije na čelu sa županom Blaženkom Bobanom te predstavnici Grada Kaštela.

Svetu misu predslavio je biskup banjolučki mons. Franjo Komarica, uz župnika Drvara i upravitelja župe u Grahovu don Davora Klečine. Također, u dvorištu župne crkve u Obljaju biskup Komarica blagoslovio je novootkriveno zajedničko spomen obilježje poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima na području općine Bosansko Grahovo i stradalim Hrvatima u II. svjetskom ratu i poraću te civilnim žrtvama u Domovinskom ratu. Ukupno prikupljeni podatci o 215 stradalih osoba.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari