Connect with us

BiH

U Dubravama kod Tuzle Hrvatskoj obitelji zapaljena štala i krava u njoj

Objavljeno

on

Isti dan kada je u Živinicama potrgana Hrvatska zastava u svatovima, u Dubravama pored Tuzle Hrvatskoj obitelji je, kako doznaje Kamenjar, zapaljena štala i krava u njoj, a tamo je po navodima mještana, već dugo vremena između Hrvata i Muslimana situacija na rubu incidenta.

[ad id=”68099″]

Naime, kako doznajemo, požar su podmetnuli kradljivci uglja, jer su iste prijavljivali zbog narušavanja privatnosti, ulaska u posjed ostećenje puta i parcele te krađe. Radi se o Hrvatskom bračnom paru Ivo i Ivka Antunović kojima je zapaljena štala i krava. Šteta se procjenjuje na 10.000 KM. Napad se dogodio  oko 3 sata iza ponoći

Ivo i Ivka Antunović žive u Donjim Dubravama, imaju preko 70 godina, i imali su jednu kravu od koje su živjeli!

17.07.2015. god. u 3h iza ponoći kradljivci uglja iz Muslimanskog dijela Dubrava su zapalili štalu, a tom prilikom je izgorila štala i krava. Antunovići su u više navrata pozivali policiju zbog upada u posjed, narušavanja privatnosti, ostećenja puta i parcele te krađe. No policija nije poduzela ništa. Već dugo varnice iskre između Hrvata i Muslimana na ovom prostoru Dubrave kod Tuzle, a zbog kradljivaca uglja sa površinskog kopa Dubrave koji dolaze iz Muslimanskog dijela Dubrava, te prilikom krađe uglja oštećuju seoski put u Hrvatskom dijelu Dubrava, obijaju kuće Hrvata, kradu poljoprivredne usjeve te prijete Hrvatskom stanovništvu koje je pretežno starije dobi.

Jednom prilikom su upali u Hrvatski dio Dubrava prije dvije ili tri godine sa 5 traktora naoružani automatskim puškama te su pucali i šlajdrali traktorima te tako uništili put, a sa traktora su povicima psovali i prijetili Hrvatskom življu. Nitko nije uhićen ni tom prilikom.

11754245_1616668218610902_3754748337820151634_nkamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari