U Europski parlament stigao zahtjev za skidanje imuniteta Jakovčiću!

2

Austrijski poduzetnik Georg List tvrdi da su Jakovčić kao istarski župan i bivši pročelnik za turizam Istarske županije Branko Curić tražili od njega pola milijuna eura mita

U Europski parlament stigao je zahtjev za skidanjem zastupničkog imuniteta Ivanu Jakovčiću zbog istrage o sumnji da je počinio kazneno djelo za koje ga optužuje austrijski poduzetnik Georg List.

Dok je zahtjev još bio tajan, Večernji list neslužbeno je doznao da je zahtjev stigao u EP, no on je tijekom dana postao i javan jer je na plenarnoj sjednici u Strasbourgu pročitano da se pokreće postupak po tom zahtjevu.

List tvrdi da su Jakovčić i Curić tražili mito

– Želim obavijestiti javnost da je g. List putem svog odvjetnika D. Čehića zatražio skidanje mog parlamentarnog imuniteta u privatnoj tužbi protiv mene zbog navodne uvrede. Poznato je da sam nedavno podnio tužbu protiv g. Lista zbog izrečenih laži i neistina na moj račun i jedva čekam suočiti se s njime na sudu. Ovime želim potvrditi da EU parlament nije zaprimio nikakav drugi zahtjev osim privatnog tužitelja. Također, želim jasno istaknuti da, iako je na plenarnoj sjednici tako rečeno, ne postoji nikakav zahtjev „nadležnih hrvatskih tijela“ te sam već zatražio ispravak izjave Europskog parlamenta u tom dijelu – izjavio je Ivan Jakovčić odmah nakon što je na plenarnoj sjednici informacija objavljena javno.

Procedura u Europskom parlamentu je takva da se zahtjev za skidanjem zastupničkog imuniteta Ivanu Jakovčiću upućuje na Odbor za pravna pitanja. Članovi tog Odbora zasjedaju iza zatvorenih vrata, kratko saslušavaju i samog zastupnika, a zatim pišu nacrt svoje odluke, glasuju o njoj i upućuju je na izglasavanje na plenarnoj sjednici EP-a. Austrijski poduzetnik Georg List tvrdi da su Jakovčić kao istarski župan i bivši pročelnik za turizam Istarske županije Branko Curić tražili od njega pola milijuna eura mita za projekt igrališta za polo kod Motovuna. List se nedavno podvrgnuo poligrafskom ispitivanju kako bi dokazao da govori istinu. (večernji list)

facebook komentari

 • peppermintt

  yess najveća lopina napokon će dolijati a mislio je kako se “spasio” jer ga je Zoki stavio na listu za EU, hehe

 • Ida Galić

  Nekad smo na portalu Narod hr sklepali nekakvu pjesmu po onoj našoj o Juri i Bobanu!!

  Evo zore evo dana
  Evo Peđe istrijana
  Peđa zove Kajin viće
  Oj lopove Jakovčiću
  Tvoja banda Istru čisti
  Gore nego komunisti!