Pratite nas

Herceg Bosna

U HDZ-u BiH šokirani nastavkom kampanje iskrivnjavanja povijesnih činjenica u režiji Saveza logoraša u BiH

Objavljeno

na

Županijski odbor HDZ BiH Središnje Bosne iznenađen jei šokirani zahtjevom Saveza logoraša u BiH za financijskom i bilo kojom drugom vrstom potpore snimanju dokumentarnog filma pod nazivom „Herceg- Bosna, zločin i kazna“.

Dužnosnici HDZ BiH u tijelima vlasti Županije Središnja Bosna ni na koji način ne žele sudjelovati u jednom ovakvom projektu čiji je cilj, jednostranim prikazivanjem događaja u proteklome ratu u BiH, nastaviti s kampanjom iskrivnjavanja povijesnih činjenica.

-Još jednom podsjećamo da je Herceg- Bosna bila legalni i legitimni oblik političkog organiziranja hrvatskog naroda u BiH, jednako kao što je i Hrvatsko vijeće obrane bilo legalan i legitiman oblik vojnog organiziranja Hrvata u BiH s ciljem obrane BiH. Stoga nam je apsolutno neprihvatljivo uz ime Herceg- Bosne vezati imenicu zločin! . kaže se u priopćenju Županijskog odbora HDZ BiH Središnje Bosne

U priopćenju za javnost također ističe kako ne žele negirati ničije zločine, bez obzira na to koje nacionalnosti su počinitelji i žrtve, te kako taj posao ostavljaju domaćim i međunarodnim pravosudnim institucijama.

-Ovom prilikom podsjećamo da su torture logora Vojske Republike Srpske kao i Armije BiH prošli i brojni Hrvati u BiH. Hrvatska udruga logoraša Domovinskog rata u BiH broji 22 tisuće članova. Veći dio njih, 14 tisuća bivši su zatočenici logora Armije BiH, dok su ostali, osam tisuća, bivši zatočenici logora Vojske Republike Srpske. Broj Hrvata koji su prošli torture logora Armije BiH i VRS-a daleko je veći, procjene su HULDR-a u BiH.

Osobito podsjećaju na logor Armije BiH u Bugojnu kroz koji je prošlo oko četiri tisuće Hrvata.

-Torture logora Armije BiH samo u Bugojnu prošlo je oko četiri tisuće Hrvata. 21 logoraš, mahom intelektualci, izdvojeni su i odvedeni u nepoznato, a za tijelima njih 19 još uvijek se traga. Tretman hrvatskih logoraša u Bugojnu, Tužiteljstvo BiH nazvalo je dijelom „Udruženog zločinačkog plana“, navodi se u priopćenju.

Na koncu poručuju kako je očito riječ o stvaranju novih podjela.

-Ukoliko već pravite dokumentarac na temu „Herceg- Bosna, zločin i kazna“ znajte da time stvarate dodatne podjele među narodima u BiH, vrijeđate žrtve logora drugih nacionalnosti i dajete svoj doprinos iskrivljavanju povijesti u BiH, a u jednom takvom projektu HDZ BiH kao vodeća politička stranka hrvatskog naroda u BiH nikad neće sudjelovati – kaže se u priopćenju.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Misa i paljenje svijeća uoči drugostupanjske presude hrvatskim uznicima

Objavljeno

na

Objavio

Povodom drugostupanjske presude hrvatskim uznicima u Haagu, među kojima su dva Brotnjaka Bruno Stojić i Valentin Ćorić, pozivaju se svi Brotnjaci da se u tišini i zajedničkoj molitvi zahvale i prisjete se žrtve koju su podnijeli, piše Brotnjo.info.

U utorak 28. studenoga 2017. u 17:30 sati molit ćemo krunicu u crkvi Krista Kralja u Čitluku, potom u 18 sati slijedi sv.  Misa, a nakon mise zajednička procesija od crkve Krista Kralja u Čitluku do Spomen Križa gdje ćemo se pomoliti i upaliti svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu.

Sve Vas pozivamo da u duhu zajedništva i na dostojanstven način pokažemo da smo uz njih i da molimo za oslobađajuću presudu, da istina o Herceg Bosni pobijedi! – poručuju organizatori.

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

facebook komentari

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

Objavljeno

na

Objavio

U ovom videu general Praljak je razbio jednu laž i to je vrlo važno. Taj mit je ona čuvena laž o “opsadi Mostara” koju smo i nedavno čuli u Mostaru od notornog Mesića, kao i na ovom suđenju od isto tako notornog Manolića, odnosno tezi da je HVO držao Mostar u potpunom okruženju.

Svjedok je efendija Seid Smajkić, inače duhovnik 4. muslimanske brigade “Muderis” jedne izrazito radikalne mudžahedinske džihadističke fundamenatlističke postrojbe sa sjedištem u Konjicu, koja je poznata po svojim zlodjelima i zločinima prema Hrvatima. 

General Praljak je služeći se fotografijama skinutim s aplikacije Google Earth vrlo umješno uspio dokazati da je ta priča o opsadi odnosno potpunom okruženju Mostara jedna najobičnija laž i to je morao potvrditi i sam Smajkić. 

I onda, ta laž je pobijena i ovdje, ta laž je pobijena i kad je general Praljak o tome ispitivao kontroverznog novinara BBC-a Jeremy Bowena, i onda je većina u vijeću (Prandler i Treschell) ipak odluči uvrstiti tu laž u presudu, naravno, uz suprotno mišljenje najboljeg suca na haškom sudu, časnog suca Jean Claude Antonettia.

Evo ovdje za one koji ne znaju, nek malo vide tu 4. muslimansku brigadu “Muderis” kako to izgleda i na što to sliči. ISIL, Al-qaida, Al-shabab, Hamas i ovo, nema nikakve suštinske razlike. Militantni islamistički fundamentalistički teroristi. Hrvati i HVO samo su se branili od ovakvih, nikakvog tu UZP-a nema.

Šestorka Herceg-Bosna/Kamenjar

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari