Connect with us

Herceg Bosna

U HNŽ-u potpisuju peticiju protiv online nastave

Objavljeno

-

Udruga ‘Naša djeca’ sa sjedištem u Mostaru pokrenula je peticiju koju je već potpisalo više od 1000 roditelja kojom se od županijskih, hercegovačko-neretvanskih vlasti traži održavanje nastave u školama, a ne online kako je to bilo proljetos zbog sprječavanja širenja koronavirusa.

”Od Vlade Hercegovačko -neretvanske županije, ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta, ministarstva zdravstva, Kriznog stožera, gradonačelnika i načelnika općina u Hercegovačko-neretvanskoj županiji tražimo da se nastava odvija isključivo u školi, osim u slučaju opće karantene”, stoji u zahtjevu roditelja.

U objašnjenju peticije naziva ‘Vratimo djecu u škole za školsku godinu 2020./2021 godinu’ pojašnjava se kako razvijenije države u stanju epidemije koronavirusa planiraju povratak djece u školske klupe na jesen.

”Djeca nisu glavni prenositelji Covid-19 infekcije i epidemije, niti su izloženi najvećem riziku a upravo oni najviše ispaštaju. Ne umanjujući trud većine prosvjetnih djelatnika u odvijanju nastave na daljinu proteklih mjeseci, mi, roditelji, najbolje smo upoznati s teškoćama i zakinutosti u obrazovanju naše djece”, navodi se objašnjenju organizatora online peticije koju je već potpisalo više od 1000 osoba.

Organizatori navode kako učenje na daljinu kod djece može ‘može rezultirati obrazovnom, društvenom i emocionalnom štetom’, jer se odnos učitelj, učenik i svakodnevna komunikacija u razredu ne mogu zamijeniti isključivo ekranom.

U slučaju pak da se zbog širenja koronavirusa ponovno uvedu strože mjere udruga ‘Naša djeca’ traži od vlasti da se svoj djeci osiguraju tehnički uvjeti od pristupa internetu te uređaji za praćenje i sudjelovanje u nastavi na daljinu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari