Pratite nas

Događaji

U Hrvatskoj se veličaju najodgovorniji za počinjenje komunističkih zločina

Objavljeno

na

Tito nije imao ništa pozitivno vezano uz hrvatski narod. On se sa svojim pokretom borio za Jugoslaviju koja je toliko zla nanijela hrvatskom narodu i s hrvatskom državom nema ništa

[ad id=”68099″]

Građanska inicijativa za Hrvatsku bez totalitarističke simbolike u javnim prostorima “Krug za Trg” u nedjelju je, povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, upozorila da se u našoj zemlji ne pokazuje odlučnost u osudi zločina komunističkog režima, već se veliča najodgovornije za počinjenje zločina.

Desetak članova transparentom “Zločinci i zatirači ljudskih prava nisu zaslužili imena trgova” te “Trg zločinca Tita” upozorili su na Trgu maršala Tita kako “Krug za Trg” već devet godina za redom bezuspješno upućuje zahtjeve zagrebačkoj Gradskoj skupštini za promjenom imena tog trga u Kazališni ili Sveučilišni trg.

Napominjući kako je Rezolucija Europskog parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu donijeta prije šest godina, a još i prije ona Vijeća Europe o osudi komunističkih zločina koordinator “Kruga za Trg” Ante Beljo upozorio je da su u Hrvatskoj tumačenje o žrtvama i stradanjima preuzeli oni koji su za to “imali najmanji mandat”.

“Europske deklaracije govore da o žrtvama i sjećanju na žrtve ne mogu odlučivati političke stranke i institucije već prvenstveno potomci žrtava i oni koji su bili ugroženi u tom sustavu – bilo da se radi o komunističkom, fašističkom ili nacističkom”, kazao je. Naveo je i da se u našoj zemlji iz proračuna financiraju pojedine udruge kao Documenta, a koje šire neistine o hrvatskom narodu.

“Ovih dana, od proslave godišnjice “Oluje” pa dalje svjedoci smo tolikim pritiscima na Hrvatsku i daljem širenju neistina koje su nastale kroz 70 godina jugoslavenskog totalitarnog sustava. To se i danas ponavlja kako bi naša zemlja i dalje bila pod kompleksom krivnje i laži koje su se godinama širile po svijetu da je hrvatski narod genocidan te da ne bi trebao imati svoju državu. Žrtve su najbolji dokaz za što su se Hrvati borili”, kazao je Beljo.

Istaknuo je i kako se imenom Trga maršala Tita, što već deset godina traže da se izmjeni, veliča komunistički i jugoslavenski sustav jer, kako je rekao, Tito nije imao ništa pozitivno vezano uz hrvatski narod. “Bio je komunistički diktator, a danas je hrvatska država demokratska država. On se sa svojim pokretom borio za Jugoslaviju koja je toliko zla nanijela hrvatskom narodu i s hrvatskom državom nema ništa. A neki uporno guraju da simboli jugoslavenskog totalitarističkog sustava ostanu i dalje”, kazao je Beljo.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Obilježen Dan topništva u vojarni ‘Bilogora’ u Bjelovaru

Objavljeno

na

Objavio

Dan topništva u vojarni "Bilogora" u Bjelovaru
Foto: MORH/ T. Brand

U vojarni “Bilogora” u Bjelovaru obilježen Dan roda topništva i Dan Topničko-raketne pukovnije i otvoren “Dom topnika”

Svečano obilježavanje Dana roda topništva i Dana Topničko-raketne pukovnije Hrvatske kopnene vojske te blagdan svete Barbare, zaštitnice topnika održano je u srijedu, 4. prosinca 2019. godine u vojarni “Bilogora” u Bjelovaru. Ovom prigodom svečano je otvoren i novouređeni “Dom topnika”.

Uz djelatnike topničkih postrojbi smještenih u vojarni, svečanosti su nazočili i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane i izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, izaslanik ministra branitelja Republike Hrvatske Mirko Tandara, predstavnici Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije te vojni i policijski uzvanici, kao i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja.

“Topničko raketna pukovnika postrojba je koja ima budućnost i perspektivu”, poručio je general-bojnik Siniša Jurković podsjetivši ovim putem na i presudnu ulogu topništva za vrijeme Domovinskog rata.

“Tijekom ovih 12 godina nesebičnim zalaganjem i radom svakih od vas postigli smo da Topničko- raketna pukovnija zauzima visoko mjesto među postrojbama Hrvatske kopnene vojske!”, kazao je zapovjednik Topničko-raketne pukovnije brigadir Marijan Cikuš dodavši kako je visoka osposobljenost i obučenost postrojbe potvrđena na nacionalnim i međunarodnim vježbama.

Najistaknutijim djelatnicima u protekloj godini dodijeljena su promaknuća, nagrade i pohvale.

Za građane je održan Dan otvorenih vrata vojarne “Bilogora” gdje su zainteresirani mogli razgledati Taktičko-tehnički zbor, na kojem je bila izložena mnogobrojna borbena i neborbena tehnika topničkih postrojbi Hrvatske vojske

Povodom blagdana svete Barbare u kapelici u vojarni “Bilogora” služena je sveta misa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila Advent u vili Prekrižje

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Ured predsjednice

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je Advent na Prekrižju za sve zainteresirane građane koji će svaki petak i subotu moći obići vilu Prekrižje i vidjeti tradicijske običaje u sklopu najvećeg i najuspješnijeg adventa u Europi.

„Ovim programom nastavljamo otvaranje Ureda Predsjednice Republike građanima, s posebnim veseljem što smo s Gradom Zagrebom i Turističkom zajednicom grada Zagreba ostvarili uspješnu suradnju i postali dio najljepšeg europskog Adventa“, kazala je Predsjednica. Naša želja je pridonijeti raznovrsnosti ponude ovog programa kroz predstavljanje božićnih običaja naše Domovine, istaknula je dodavši kako su ove godine stručnjaci Etnografskog muzeja u Zagrebu pomogli predstaviti izvorne narodne običaje iz cijele Hrvatske, kako bi pod jednim krovom predstavili raznovrsnost i bogatstvo našega narodnog blaga.

Predsjednica je kazala kako smo ponosni na bogatu božićnu tradiciju naše Domovine te da Adventom na Prekrižju želimo predstaviti to veliko bogatstvo našoj djeci i mladima kako bi upoznali i zavoljeli tradiciju priprema za Božić u našim domovima. „Božić je blagdan koji donosi veselje, radost života, zajedništva u dijeljenju dobra. Otvorimo mu srca, posvetimo se jedni drugima, posebno potrebitima, bolesnima i nemoćnima. Ispunimo nečije srce kao najljepši božićni poklon!“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

U prigodnom programu otvaranja Adventa na Prekrižju nastupili su zbor Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta, Ansamblu Lado i ansambl Strauss.

Foto: Ured predsjednice

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati