Pratite nas

Komentar

U Hrvatsku se naseljavaju i drugi osvajači dok Hrvati bježe iz Hrvatske. Zašto, gospodo ili drugovi?

Objavljeno

na

Povijest bi trebala biti učiteljica svakog političara, ali ona zasigurno to nije za hrvatske političare. Hrvatski premijer Plenković je nedavno nazvao Slovence našim dobrim prijateljima, a oni to sigurno nisu jer oni su također hrvatski izrod kao svi Slaveni.

Da je poznavao povijest, to sigurno ne bi izjavio, jer nepostojeći Slovenci su se u prošlosti udružili sa nepostojećim Srbijancima i namjeravali podjeliti Hrvatsku linijom Virovitica – Sisak – Ogulin – Karlobag, što je 1990. godine Šešelj nazvao linijom Virovitica – Karlovac – Karlobag.

Zar i Slovenci i Srbijanci danas ne žele isto? Pridružili su im se i tek uskrsli Bošnjaci, još jedan hrvatski izrod.

Krivotvorenje hrvatskog jezika ide neobično brzo. Jezični dogovor je potpisan  1850. godine u Beču jer hrvatska inelektualna i jezična elita nije bila intelektualna niti je razumjela lingvistiku, već je slijedila nauk Vuka Karadžića komu je obilato pomagao Dubrovčanin i novopečeni Srbin Đuro Daničić. Kako vidimo, Srbijanci koji si tek tada postali pismeni, su nametnuli jezična pravila davno pismenim Hrvatima koji su Krivotvorenje podržali srbijansku neukost i primitivizam, jer nisu slijedili bilo naroda hrvatskoga. U tom dogovoru je sudjelovao i Slovenac Franc Miklošič koji je u Trubarevom pisanju vidio začeće slovenskog jezika. Čini mi se da i dans imamo takvu inelektualnu i jezičnu elitu.

Prvo slovensko književno djelo napisano na navodnom slovenskom jeziku, napisao je Primož Trubar (1508-1586) koji je postao protestant. Međutim, taj jezik je jedna od inačica kajkavskog govora, a taj govor su nametnuli germanski Franci. Tim jezikom i danas govore hrvatski kajkavci koje su Slovenci prema planu Karadžića i Miklošiča trebali aneksirati. Naime, preko germanskih Franaka upitna zamjenica ČA je postala KAJ, a obe zamjenice su izvedene od riječi ČAVA koje je tada označavala Sunce. Jedan od pravopisa je bio bizantski i slovo V je ispušteno, a drugi pravopis je bio frančko latinski i slovo V je postalo I, dakle, J.

Da bi ovo učinio razumljivim,  moram se vratiti onomastiki. Naziv Karavanke je dosta stariji od naziva Alpe. Naziv Karavanke je nastao od četiri sanskritske ili harvačke riječi: hara vača jana mača, a ovo nam pokazuje kako su se pisma mijenjala. Dolaskom Liburna ili Kelta ili Feničana na ove prostore je došlo i semitsko pismo. Tako su semitski Latini preko kršćansta pučanstvo na ovim prostorima nazvali Helveti, a prije su ih zvali Cerveni, dakle, Hervečeni.

Vidite, gospon Plenković, politička mudrost nam kaže da ćemo izgubiti naš  teritorij u EU kao što smo ga izgubili pod Rimskim carstvom, kršćanskim Rimom i Bizantom, Austrijom, Peštom i Beogradom. Pogledajte na ovoj mapi koliko se proširila Slovenija i čak je dobila izlaz na more mada su tamo i u Trstu živjeli Hrvati čakavci. Trsat i Trieste imaju istu etimologiju i to hrvatsku. Slično Koruška je dobila ime po Korušima, dakle, Hrvatima. Naziv Slovenija je nastao od naziva Clavenia, dakle, Hrvatska.

U Koruškoj su živjeli Hrvati prije nego je nazvana Štajerskom jer cijela Štajerska sa Bečom nekada je bila bila dio Koruške. Tako su nas Slovenci odvojili  od današnje Češke. Tako su nas Mađari odvojili od današnje Slovačke i Ukrajine. Zar nas Slovenci i danas ne ucjenjuju i na pokvaren način nam otimlju naš hrvatski teritorij.

EU će biti naša nova grobnica. Koliko se Slovenaca naselilo u Hrvatsku preko vikendica? Doći će trenutak da će svi oni na kraju živjeti u Hrvatskoj. Koliko Srbijanaca će se naseliti u Hrvatsku kad Srbija postane članica EU? U Hrvatsku se naseljavaju i drugi osvajači dok Hrvati bježe iz Hrvatske. Zašto, gospodo ili drugovi? Koliko ste vi tomu pridonijeli sa ovakvim Ustavom i komunističkim zakonima skrojenim prema naputcima Vesne Pusić i njoj sličnim hadezeovcima.

Ne bi me uopće iznenadilo da Plenković i ovakav Sabor prihvate kontaminiranu arbitražnu odluku. Toliko im je stalo do budućnosti Hrvata i Hrvatske. Ljudi koji ne razumiju povijest ne mogu voditi ni jednu državu.

Srećko Radović

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Vučić i Šešelj koordinirano rade o glavi hrvatskoj manjini u RS

Objavljeno

na

Objavio

Medijska buka o ispadima srpskog zastupnika Vojislava Šešelja za vrijeme posjeta hrvatske delegacije republici Srbiji potpuno je skrenula pozornost s daleko gorih i opasnijih pojava prijetnji Hrvatskoj i posebice hrvatskoj narodnoj manjini u republici Srbiji od strane službene politike te zemlje.

O opasnosti ove, sadašnje politike Republike Srbije koja i dalje ne odstupa od velikosrpskog ugnjetavanja svih koji nisu Srbi i svih koji joj se protive, govorila je HRT-ova politička komentatorica Karolina Vidović Krišto u svojoj redovnoj rubrici na Prvom programu HRT-a. Protagonisti su još od devedesetih isti – Aleksandar Vučić, sada predsjednik republike i Srpske Napredne Stranke i Srpska Radikalna Stranka Vojislava Šešelja.

Srpska Pravda prenosi njegove riječi – “PRIPREMAM SE ZA PONAVLJANJE RATNIH ZLOČINA, KREĆEM OD ŽIGMANOVA I ČANKA”.

Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine, naglasio je kako je riječ o prijetnjama da će se zločin nad Hrvatima ponoviti, istaknula je Vidović Krišto. Nakon ovih prijetnji vlasti Republike Srbije nisu osudile ovaj ispad, a nedovoljna i mlaka bila je i reakcija Hrvatske.

Samo pet dana nakon ovih prijetnji u Republiku Srbiju je došla hrvatska delegacija u službeni posjet Beogradu, na čelu s predstavnikom najviše vlasti u Hrvatskoj. Vidović Krišto jasno ističe kako je upitno je li delegacija uopće trebala poći u Beograd prije negoli tamošnje vlasti i tamošnji parlament ne osude zastupnika Šešelja, i prije negoli tamošnje vlasti ne zajamče sigurnost svim pripadnicima hrvatske narodne manjine. Izostankom isprike i adekvatne reakcije, vlasti republike Srbije potvrdile su da se slažu s prijetnjama koje je iznio njihov zastupnik.

ALEKSANDRA JERKOV

Upravo to je u tamošnjem parlamentu istaknula zastupnica srpske Demokratske stranke, Aleksandra Jerkov. Naglasila je kako članovi Srpske narodne stranke Aleksandra Vučića, uključujući i predsjednicu Parlamenta, ratne zločine Vojislava Šešelja ne doživljavaju ozbiljno i ne misle da je to nešto strašno. Oni su ga podržavali i u vrijeme dok je činio i izvršavao te iste ratne zločine, rekla Jerkov. Dodala je kako smo iz ratnih događanja 90-ih godina vidjeli kako riječi Vojislava Šešelja nisu prazna prijetnja. Šešelj je, među ostalim, prijetio Žigmanovu nakon što je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina zbog zločina u Hrtkovcima.

Zbog tamo počinjenih ratnih zločina to je mjesto postalo simbolom protjerivanja Hrvata iz Vojvodine, podsjetila je Vidović Krišto, a upravo u Hrtkovcima Srpska Radikalna stranka najavljuje svoj miting 6. svibnja 2018. Inače, prema zakonu republike Srbije netko tko je pravomoćno osuđen na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od najmanje 6 mjeseci ne može biti zastupnik u tamošnjem parlamentu.

Šešelj osuđen na 10 godina, i Jerkov je pitala kada će parlament postupiti u skladu sa zakonom i oduzeti mu mandat. Možda najvažniji dio njezina izlaganja je onaj u kojem Jerkov jasno upozorava na daleko širu i opasniju dimenziju ovih događaja. Istaknula je kako Šešeljovi ispadi nisu njegovi usamljeni izleti, nego koordinirana akcija Srpske Napredne- i Srpske Radikalne Stranke, dakle, koordinirana akcija političkih opcija Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja.

Na HRT-u raskrinkana laž medija Republike Srbije (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Glasnović: Štovatelji šumskog maršala nemaju pravo tumačiti povijest…

Objavljeno

na

Objavio

Štovatelji šumskog maršala nemaju pravo tumačiti povijest ili govoriti išta u ime hrvatskog naroda.

1945. su prodali hrvatsku državu Beogradu, a narod izručili najkrvavijoj boljševičkoj tiraniji u Europi.

Oni su moralno i intelektualno osakaćeni, njima se nikada ne smije vjerovati, napisao je general Glasnović na twitteru.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati