Pratite nas

Komentar

U Hrvatsku se naseljavaju i drugi osvajači dok Hrvati bježe iz Hrvatske. Zašto, gospodo ili drugovi?

Objavljeno

na

Povijest bi trebala biti učiteljica svakog političara, ali ona zasigurno to nije za hrvatske političare. Hrvatski premijer Plenković je nedavno nazvao Slovence našim dobrim prijateljima, a oni to sigurno nisu jer oni su također hrvatski izrod kao svi Slaveni.

Da je poznavao povijest, to sigurno ne bi izjavio, jer nepostojeći Slovenci su se u prošlosti udružili sa nepostojećim Srbijancima i namjeravali podjeliti Hrvatsku linijom Virovitica – Sisak – Ogulin – Karlobag, što je 1990. godine Šešelj nazvao linijom Virovitica – Karlovac – Karlobag.

Zar i Slovenci i Srbijanci danas ne žele isto? Pridružili su im se i tek uskrsli Bošnjaci, još jedan hrvatski izrod.

Krivotvorenje hrvatskog jezika ide neobično brzo. Jezični dogovor je potpisan  1850. godine u Beču jer hrvatska inelektualna i jezična elita nije bila intelektualna niti je razumjela lingvistiku, već je slijedila nauk Vuka Karadžića komu je obilato pomagao Dubrovčanin i novopečeni Srbin Đuro Daničić. Kako vidimo, Srbijanci koji si tek tada postali pismeni, su nametnuli jezična pravila davno pismenim Hrvatima koji su Krivotvorenje podržali srbijansku neukost i primitivizam, jer nisu slijedili bilo naroda hrvatskoga. U tom dogovoru je sudjelovao i Slovenac Franc Miklošič koji je u Trubarevom pisanju vidio začeće slovenskog jezika. Čini mi se da i dans imamo takvu inelektualnu i jezičnu elitu.

Prvo slovensko književno djelo napisano na navodnom slovenskom jeziku, napisao je Primož Trubar (1508-1586) koji je postao protestant. Međutim, taj jezik je jedna od inačica kajkavskog govora, a taj govor su nametnuli germanski Franci. Tim jezikom i danas govore hrvatski kajkavci koje su Slovenci prema planu Karadžića i Miklošiča trebali aneksirati. Naime, preko germanskih Franaka upitna zamjenica ČA je postala KAJ, a obe zamjenice su izvedene od riječi ČAVA koje je tada označavala Sunce. Jedan od pravopisa je bio bizantski i slovo V je ispušteno, a drugi pravopis je bio frančko latinski i slovo V je postalo I, dakle, J.

Da bi ovo učinio razumljivim,  moram se vratiti onomastiki. Naziv Karavanke je dosta stariji od naziva Alpe. Naziv Karavanke je nastao od četiri sanskritske ili harvačke riječi: hara vača jana mača, a ovo nam pokazuje kako su se pisma mijenjala. Dolaskom Liburna ili Kelta ili Feničana na ove prostore je došlo i semitsko pismo. Tako su semitski Latini preko kršćansta pučanstvo na ovim prostorima nazvali Helveti, a prije su ih zvali Cerveni, dakle, Hervečeni.

Vidite, gospon Plenković, politička mudrost nam kaže da ćemo izgubiti naš  teritorij u EU kao što smo ga izgubili pod Rimskim carstvom, kršćanskim Rimom i Bizantom, Austrijom, Peštom i Beogradom. Pogledajte na ovoj mapi koliko se proširila Slovenija i čak je dobila izlaz na more mada su tamo i u Trstu živjeli Hrvati čakavci. Trsat i Trieste imaju istu etimologiju i to hrvatsku. Slično Koruška je dobila ime po Korušima, dakle, Hrvatima. Naziv Slovenija je nastao od naziva Clavenia, dakle, Hrvatska.

U Koruškoj su živjeli Hrvati prije nego je nazvana Štajerskom jer cijela Štajerska sa Bečom nekada je bila bila dio Koruške. Tako su nas Slovenci odvojili  od današnje Češke. Tako su nas Mađari odvojili od današnje Slovačke i Ukrajine. Zar nas Slovenci i danas ne ucjenjuju i na pokvaren način nam otimlju naš hrvatski teritorij.

EU će biti naša nova grobnica. Koliko se Slovenaca naselilo u Hrvatsku preko vikendica? Doći će trenutak da će svi oni na kraju živjeti u Hrvatskoj. Koliko Srbijanaca će se naseliti u Hrvatsku kad Srbija postane članica EU? U Hrvatsku se naseljavaju i drugi osvajači dok Hrvati bježe iz Hrvatske. Zašto, gospodo ili drugovi? Koliko ste vi tomu pridonijeli sa ovakvim Ustavom i komunističkim zakonima skrojenim prema naputcima Vesne Pusić i njoj sličnim hadezeovcima.

Ne bi me uopće iznenadilo da Plenković i ovakav Sabor prihvate kontaminiranu arbitražnu odluku. Toliko im je stalo do budućnosti Hrvata i Hrvatske. Ljudi koji ne razumiju povijest ne mogu voditi ni jednu državu.

Srećko Radović

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Ivan Hrstić – ‘Uvrijeđeni pravednik’ Pupovac ne odstupa ni milimetra…

Objavljeno

na

Objavio

Pupovac je upotrijebio svoj uobičajeni arsenal uvrijeđenog pravednika – dramatske stanke, uzbuđeni crescendo i bolni decrescendo, u jednom trenutku odlučno je optuživao glasom narodnog tribuna, u drugom brada je drhtala, suze je gutao – na tren bio sam uvjeren da će ovaj put i na oko kanuti – ali nije odstupio ni milimetar od stava da njega nitko nema pravo prozivati i pozivati na red, komentirao je današnje obraćanje Milorada Pupovca novinar i kolumnist Ivan Hrstić, koji je među ostalim sudjelovao na tiskovnoj konferenciji, te postavio Pupovcu nekoliko pitanja.

Za razliku od hrvatske predsjednice koja se pravi da nije čula pokliče na stadionu, ja sam čuo riječi izgovorene u Bačkoj Palanci, veli Pupovac.

No, zašto nije reagirao? Zašto ni obrvu nije podignuo prije tri godine u Busijama, kad je Vučić govorio da će “hrvatski krst uvek da bude kukasti”?

To, veli nije čuo, za to ne zna, iako sam mu to isto pitanje postavio i prije tri godine, navodi Hrstić.

Na takva pitanja ne odgovara, nego brzo prelazi na sve ono što se u Hrvatskoj navodno događa, od relativizacije Jasenovca do revitalizacije ustaštva, a što sve zapravo služi kao argumentacija da je Vučić u svojim ogavnim optužbama – barem dijelom u pravu, dodaje Hrstić.

I dogodine će za obljetnicu Oluje doći pod noge Vučiću, tako mu, kaže, njegova savjest nalaže…

Ivan Hrstić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Silvana Oruč Ivoš o Pupovcu: Pravo je pitanje, koga on uopće zastupa?

Objavljeno

na

Objavio

“Svašta je izustio Pupovac, no kʼo zmija noge, krije stanovite činjenice – npr. da je na posljednjim izborima za Hrvatski sabor, od ukupno 138.539 birača pripadnika srpske manjine, glasovalo (prema službenim podacima DIP-a) 19.534 birača, odnosno 14,10 posto.

Dakle, čak 86 posto pripadnika srpske manjine u Hrvatskoj nije sudjelovalo i biralo svoje zastupnike na posebnoj listi koju predvodi Pupovac što se može tumačiti i tako da ne žele da ih zastupa Pupovac sa svojom velikosrpskom, ratnohuškačkom i rušilačkom politikom.

Jer što bi Pupovac radio kada ne bi konfrontirao većinski hrvatski narod sa srpskom manjinom u HR?!

Koja bi bila Pupovčevu svrha i uloga kada ne bi bilo tenzija?? Velika većina Srba u Hrvatskoj želi normalan i miran život kao i svi ostali građani, a Hrvatsku gledaju kao svoju Domovinu. Pupovac je taj koji to ne želi jer od čega bi živio u tom slučaju?! Pravo je pitanje, koga on uopće zastupa?”, napisala je Oruč Ivoš na Facebooku.

Milorad Pupovac: Možda je vrijeme da se o nekim stvarima počne govoriti…’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari