Pratite nas

Komentar

U Hrvatsku se naseljavaju i drugi osvajači dok Hrvati bježe iz Hrvatske. Zašto, gospodo ili drugovi?

Objavljeno

na

Povijest bi trebala biti učiteljica svakog političara, ali ona zasigurno to nije za hrvatske političare. Hrvatski premijer Plenković je nedavno nazvao Slovence našim dobrim prijateljima, a oni to sigurno nisu jer oni su također hrvatski izrod kao svi Slaveni.

Da je poznavao povijest, to sigurno ne bi izjavio, jer nepostojeći Slovenci su se u prošlosti udružili sa nepostojećim Srbijancima i namjeravali podjeliti Hrvatsku linijom Virovitica – Sisak – Ogulin – Karlobag, što je 1990. godine Šešelj nazvao linijom Virovitica – Karlovac – Karlobag.

Zar i Slovenci i Srbijanci danas ne žele isto? Pridružili su im se i tek uskrsli Bošnjaci, još jedan hrvatski izrod.

Krivotvorenje hrvatskog jezika ide neobično brzo. Jezični dogovor je potpisan  1850. godine u Beču jer hrvatska inelektualna i jezična elita nije bila intelektualna niti je razumjela lingvistiku, već je slijedila nauk Vuka Karadžića komu je obilato pomagao Dubrovčanin i novopečeni Srbin Đuro Daničić. Kako vidimo, Srbijanci koji si tek tada postali pismeni, su nametnuli jezična pravila davno pismenim Hrvatima koji su Krivotvorenje podržali srbijansku neukost i primitivizam, jer nisu slijedili bilo naroda hrvatskoga. U tom dogovoru je sudjelovao i Slovenac Franc Miklošič koji je u Trubarevom pisanju vidio začeće slovenskog jezika. Čini mi se da i dans imamo takvu inelektualnu i jezičnu elitu.

Prvo slovensko književno djelo napisano na navodnom slovenskom jeziku, napisao je Primož Trubar (1508-1586) koji je postao protestant. Međutim, taj jezik je jedna od inačica kajkavskog govora, a taj govor su nametnuli germanski Franci. Tim jezikom i danas govore hrvatski kajkavci koje su Slovenci prema planu Karadžića i Miklošiča trebali aneksirati. Naime, preko germanskih Franaka upitna zamjenica ČA je postala KAJ, a obe zamjenice su izvedene od riječi ČAVA koje je tada označavala Sunce. Jedan od pravopisa je bio bizantski i slovo V je ispušteno, a drugi pravopis je bio frančko latinski i slovo V je postalo I, dakle, J.

Da bi ovo učinio razumljivim,  moram se vratiti onomastiki. Naziv Karavanke je dosta stariji od naziva Alpe. Naziv Karavanke je nastao od četiri sanskritske ili harvačke riječi: hara vača jana mača, a ovo nam pokazuje kako su se pisma mijenjala. Dolaskom Liburna ili Kelta ili Feničana na ove prostore je došlo i semitsko pismo. Tako su semitski Latini preko kršćansta pučanstvo na ovim prostorima nazvali Helveti, a prije su ih zvali Cerveni, dakle, Hervečeni.

Vidite, gospon Plenković, politička mudrost nam kaže da ćemo izgubiti naš  teritorij u EU kao što smo ga izgubili pod Rimskim carstvom, kršćanskim Rimom i Bizantom, Austrijom, Peštom i Beogradom. Pogledajte na ovoj mapi koliko se proširila Slovenija i čak je dobila izlaz na more mada su tamo i u Trstu živjeli Hrvati čakavci. Trsat i Trieste imaju istu etimologiju i to hrvatsku. Slično Koruška je dobila ime po Korušima, dakle, Hrvatima. Naziv Slovenija je nastao od naziva Clavenia, dakle, Hrvatska.

U Koruškoj su živjeli Hrvati prije nego je nazvana Štajerskom jer cijela Štajerska sa Bečom nekada je bila bila dio Koruške. Tako su nas Slovenci odvojili  od današnje Češke. Tako su nas Mađari odvojili od današnje Slovačke i Ukrajine. Zar nas Slovenci i danas ne ucjenjuju i na pokvaren način nam otimlju naš hrvatski teritorij.

EU će biti naša nova grobnica. Koliko se Slovenaca naselilo u Hrvatsku preko vikendica? Doći će trenutak da će svi oni na kraju živjeti u Hrvatskoj. Koliko Srbijanaca će se naseliti u Hrvatsku kad Srbija postane članica EU? U Hrvatsku se naseljavaju i drugi osvajači dok Hrvati bježe iz Hrvatske. Zašto, gospodo ili drugovi? Koliko ste vi tomu pridonijeli sa ovakvim Ustavom i komunističkim zakonima skrojenim prema naputcima Vesne Pusić i njoj sličnim hadezeovcima.

Ne bi me uopće iznenadilo da Plenković i ovakav Sabor prihvate kontaminiranu arbitražnu odluku. Toliko im je stalo do budućnosti Hrvata i Hrvatske. Ljudi koji ne razumiju povijest ne mogu voditi ni jednu državu.

Srećko Radović

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Zdravko Mamić: U ovim trenucima osjećam ponos koji se ne može opisati

Objavljeno

na

Objavio

U ovim trenucima osjećam ponos koji se ne može opisati.

Ponosan sam na naše Vatrene, ponosan sam na svaki njihov pogodak, na svaki trenutak u kojem su pronosili ime Lijepe naše po svijetu ovog Svjetskog prvenstva.

Još ste jednom dokazali da je hrvatski nogomet usprkos svim problemima s kojima se susreće, usprkos tome što nemamo niti jedan stadion dostojan naše momčadi ono najbolje što hrvatski i svjetski sport ima.

Izazvali ste emocije, ujedinili ste Hrvatsku, pokazali ste svijetu tko su i što su Hrvati i za sve to vam želim reći jedno veliko – HVALA! 🇭🇷

 

Fra Mario Knezović: HEROJI. Volim te Hrvatska

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: HEROJI. Volim te Hrvatska

Objavljeno

na

Objavio

HEROJI. Volim te Hrvatska. Vidjeli smo dva lica nogometa u istoj utakmici.

Nogomet koji je sjajno igrala Hrvatska u finalu i nogomet koji često donese pobjedu lošijoj momčadi. Francuska je bila lošija. No, čestitamo igračima koji igraju za Francusku. Dugo će trebat vremena da shvatimo kako smo bili bolji a tako nesretno golove primali.

Hvala vam dragi nogometaši i dragi izborniče. Niste poraženi. Učinili ste nas ponosnima i važnije pobjede od nogometnih odnijeli. Pobjedili ste one koji su htjeli da vas srozaju i obezvrijede.

Pobjedili ste Jugofile i pristrane medije koji su zlobni da ste homogenizirali naciju i pokazali hrvatsko srce. Porazili ste bahatost, vladavinu nestručnosti, igrače preko veze, privilegirane uhljebe.

Porazili ste sve one principe koji nažalost većinski caruju u našem društvu. Glasno ste rekli kako može bit sve drugačije.

Stoga, pozivam Hrvate da vas i u Zagrebu sutra dočekaju. Sjajni ste. Nadahnjujete. Hvala vam. Bog vas blagoslovio.

 

Vatreni su naš ponos! Hrvatska je druga na svijetu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori