Connect with us

Komentar

U IME ISTINE

Objavljeno

on

[su_heading size=”21″]Uz pismo s potpisima 4.200 potpisnika[/su_heading]

[ad id=”68099″]

Vjerujem da ove retke pišem ne samo u svoje osobno ime, već i u ime većine potpisnika, a i čitatelja pisma upućenog predsjednici RH gđi Kolindi Grabar Kitarović te predsjedniku HDZ-a gosp. Karamarku.

Potvrđivanjem stava  da smo svi pri zdravom razumu, sukladno svom odgoju i obrazovanju, vjeri u pobjedu dobra, uvijek spremni braniti ga argumentima istine, oslanjajući se na znanost i demokratske zasade u svijetu i kod nas u RH, kao i vlastita svjedočenja ljubavi, žrtve i štovanja voljene nam i izborene domovine Republike Hrvatske, ujedno dajemo na znanje da ne možemo i ne ćemo odustati od prava na javno izricanje slobodarskih težnji, govora, prava na obranu istine, na vlastite običaje, vlastiti hrvatski jezik i hrvatski identitet, na povijesno-kulturnu hrvatsku tradiciju i baštinu, a što i obvezuje ne samo nas “nerazumne” hrvatske akademike, znanstvenike, književnike, doktore, ekonomiste, arhitekte i još brojne visoko obrazovane političare, pravnike, muzičare, sve domoljube, branitelje doma hrvatskoga, već i sve neistomišljenike, protivnike hrvatstva i države Republike Hrvatske.

Pri tome bez ustručavanja ističemo da inicijativa koju smo – možda prerano, ali svjesno uputili hrvatskoj javnosti, nama služi na čast i ponos, a ne “na sramotu” kako nam imputira novinar Večernjeg lista.

Zar je sramota voljeti svoj dom-Domovinu? I tko ima hrabrosti i obraza borbu hrvatskih branitelja za slobodnu Hrvatsku pod geslom “Za dom spremni” nazvati sramotnom?! Zar nije čast pripadati hrvatskom narodu?! I zar je sramotno, poštujući tuđe, braniti svoje vlastito?

I zar se demokracija može smatrati neciviliziranom tekovinom? Necivilizarano je i sramotno nabacivati se lažima, obmanama i uvredama, omalovažavajući časnog domoljuba, plemenitog i dosljednog Hrvata, neumornog i plemenitog radnika na polju općehrvatskog dobra akademika Josipa Pećarića!

I na kraju, zahvaljujući se potpori mnogobrojnih čitetelja našega pisma, diveći se njihovoj istinskoj ljubavi prema domu i Domovini, ponoseći se njihovom građanskom hrabrošću – izražavam želju da njihov primjer počnu slijediti i naši neistomišljenici.  

I neka nam svima uvijek budu na pameti riječi blaženika (uskoro sveca) Alojzija Stepinca, koji je na svome suđenju 3.10.1956. god. izrekao: “Hrvatski se narod plebiscitarno izjasnio za hrvatsku državu i ja bih bio ništarija, kada ne bih osjetio bilo Hrvatskog Naroda!”

 

Malkica Dugeč, tekst supotpisuje i Vera Primorac

Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari