Connect with us

Politika

‘U ime obitelji’ poziva HDZ na uvođenje roditelja-odgojitelja na državnoj razini

Objavljeno

-

Foto: Hina

Udruga “U ime obitelji” pozvala je u ponedjeljak predsjednika zagrebačkog HDZ-a Mislava Hermana, koji se protivi ukidanju odnosno skraćivanju te mjere i smanjenju mjesečne naknade za roditelje odgojitelje, da utječe na svoju stranku kako bi se ta mjera uvela na državnoj razini.

Izvršna direktorica udruge Željka Markić poručuje Hermanu i gradskom HDZ-u kako očekuje da pruže svu pravnu, financijsku i drugu pomoć roditeljima koji koriste mjeru roditelj-odgajatelj u borbi za zaštitu njihovih prava i prava njihove djece.

“Mjera roditelj-odgojitelj dugoročna je mjera ulaganja u obitelji s troje i više djece te su je obitelji koje je koriste ugradile u svoje financijske planove, podizanje kredita i dr. Dio majki i očeva dao je otkaze na svojim radnim mjestima kako bi se mogli kvalitetnije posvetiti brizi o svojoj djeci kod kuće – bez odlaska u vrtić”, navodi Markić u otvorenom pismu Hermanu.

Predsjedniku zagrebačkog HDZ-a zahvalna je, što je, kaže, kao i drugi oporbeni zastupnici u Gradskoj skupštini, digao svoj glas u zaštitu 5800 obitelji s malom djecom kojima, navodi Markić, “gradonačelnik Tomislav Tomašević s Platformom Možemo i SDP-om proizvoljno ukida ugovorena financijska sredstva”.

“Ako postoji dobro ulaganje novca poreznih obveznika – onda je to sigurno ulaganje u djecu, žene i obitelji”, ističe Markić.

Istovremeno, podsjeća Hermana da je njegova stranka, HDZ, oporba u Zagrebu, ali da je na vlasti u državi.

Podsjeća također da je pokojni gradonačelnik Milan Bandić u više navrata HDZ-ovoj vladi na čelu s premijerom Plenkovićem upućivao prijedlog da se ovakva ili slična mjera oživotvori i na državnoj razini. Posljednji put je takav prijedlog premijeru i Vladi uputio početkom 2020.

“Slažemo se s Vašim riječima kako ‘demografija u 21. stoljeću nema cijenu u Hrvatskoj i Zapadnoj Europi’ te da ulaganje u obitelj “ne možemo nazvati financijskim troškom”. Držimo da je ovo odlična prilika da iskažete političku volju i na razini ostatka Hrvatske uvedete mjeru roditelj-odgojitelj”, poručuje Markić Hermanu. (Hina)

Zbog ukidanja mjere roditelj-odgojitelj sprema se tužba protiv Tomaševića?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari